Politika

Yuan Gongyi: A Kínai Kommunista Pártnak vissza kell adnia Hong Kong szuverenitását (2. rész)

Ez egy kétrészes sorozat második része, amely Yuan Gongyi hongkongi iparos nemrégiben San Franciscóban tartott előadásáról szól. Az első rész itt here olvasható: https://kinafokusz.hu/yuan-gongyi-a-kinai-kommunista-part-halatlan-hong-kong-irant-1-resz/

“Yuan Gongyi hongkongi iparos megerősíti, hogy valójában nem antikommunista; csak el akarja távolítani a Kínai Kommunista Pártot (KKP).

Megmagyarázza: „A cselekvés nélküli beszéd a KKP eltávolítására még az unokája nemzedékének a végéig sem fog eredményt hozni, ezért döntött úgy, hogy saját maga kezdeményezi a KKP eltávolítását.”

Yuan úr azt mondta: „Hong Kong ősi idők óta Kína része.” Ezt a kifejezést több mint tízezer alkalommal hallották.

Megismételte, hogy a KKP nem képviseli Kínát, és hogy Hongkong Kína része, és nem a KKP része, amit a KKP gyakran terjeszt, hogy az lenne. A KKP azt állítja, hogy 1,4 milliárd kínai embert képvisel. Ez mindenkit megtéveszt, a külföldieket is beleértve. A szárazföldi kínaiak nem rendelkeznek szavazati jogokkal. Yuan úr arra is rámutatott, hogy Hongkong a hongkongi emberekhez tartozik. Az ENSZ Alapokmánya szerint az emberek joga meghatározni a saját sorsukat, így törvényesen nincs probléma a függetlenséggel, a hovatartozással és a föderációval.

A KKP egyoldalúan megszegte a kínai-brit együttes nyilatkozatot. Yuan úr elmondta, hogy két-három hónapon belül bepereli a Kínai Népköztársaságot egy brit bíróságon, hogy kényszerítse Pekinget Hongkong szuverenitásának a visszaadására. Peking elvesztette a hitelességét és képesítését, hogy valaha is újra igazgassa Hongkongot.

Kétségtelen, hogy Peking határozottan nem fog egyetérteni. Yuan úr úgy becsülte, hogy a KKP három hónapon belül meg fogja adni magát a nyomásnak, és amikor az eljut eddig a szakaszig, ideje lesz tárgyalniuk.

Yuan úr fenntartotta a kezdeményezését, hogy a KKP-t transznacionális bűnözői csoportba sorolja, és bíróság elé állítsa a 90 millió párttagot. Azok számára, akik ki akarnak lépni a KKP-ból, létezik egy mechanizmus a Pártból való kilépéshez, és ez nem jelent problémát. El fog jönni az a nap, amikor a bűnözői csoport tagjait a világ keresni fogja. Yuan úr nem ért egyet azzal, hogy a kommunista pártot a kommunizmus eltávolítására használja. Példaként Deng Xiaopingre hivatkozott; bár Deng legyőzte a „Négyek bandáját”, majd azzal a június 4-i mészárlással folytatta.

A Kommunista Párt 100 éves története a harc története. Az egyik frakció legyőzi a másikat, de végül ez még mindig a Kommunista Párt. Yuan úr elmondta, hogy amikor egy új vezető átveszi az irányítást, az emberek nagyon remélik, hogy tiszta és korrupciótól mentes lesz. Azonban a KKP nem rendelkezik jogállamisággal, és nem veti alá magát vizsgálatoknak és mérlegeléseknek, tehát lehetne az, hogy ne legyen korrupt?

Yuan úr arra is rámutatott, hogy Xi Zhongzun, aki 16 évig volt börtönben, nyitott gondolkodású volt, de a fia, Xi Jinping diktátor lett, miután átvette a hatalmat. Az eredményt a KKP rendszere határozza meg.

***

Az emberi jogokat megsértő hongkongi tisztviselők listája

Yuan úr elmondta, hogy most állítja össze azoknak a névsorát, akiket szankcionálnak az emberi jogok megsértése miatt. Ezeket a neveket hongkongiak szolgáltatják, és arra kéri őket, hogy rendszerezzék a bűncselekményeik kimutatását, hogy jogi dokumentumok formájában nyújtsák be az Egyesült Államok kormányának. A jelenlegi listán 18 olyan személy szerepel, aki a Hongkongi Egyetem Egyetemi Bizottságának a tagja. Ők azok az emberek, akik jóváhagyták Dai Yaoting, a Hongkongi Egyetem Jogi Kara egyetemi docensének kizárását. 16 hónap börtönre ítélték az „Occupy Central” mozgalomban való részvételéért.

Yuan úr azt is elárulta, hogy összeállít egy listát, amely 2000 olyan hongkongi rendőrt tartalmaz, aki erőszakosan bántalmazta a tüntetőket a kiadatásellenes mozgalom során. Ezt a listát a közeljövőben átadják az Egyesült Államok kormányának.

Yuan úr, az elektronikai ipar egyik iparosa már 1973-tól kezdve üzletel a Szilícium-völgyben működő technológiai társaságokkal. Nagyon jól ismeri az elektronikai techno ipart is. Megemlítette, hogy Kína jelenleg csak a termékek összeszerelésének a technológiájával rendelkezik, de nem a csúcstechnológia magjával, mint például chipekkel, szoftverekkel stb. Ilyképpen az Egyesült Államoknak számos módja van, hogy foglalkozzon a KKP-val, mint például az operációs szoftver kikapcsolása Kínában. „Ha frissíteni tudod a mobiltelefont, akkor ki is kapcsolhatod azt.” Kínában az összes adatbázis az Oracle Database szoftvert használja. Ha a rendszer azt mondja, hogy „stop”, akkor az összes adatbázis le fog állni. Ad egy példát: „Szinte az összes számítógép Windows-t használ, az összes mobiltelefon pedig az Apple-t vagy az Androidot – minden amerikai. Tehát nem kell harcolni, csak állítsanak le minden operációs rendszert, és Kína le fog állni a működésében, különösen most, amikor Kína digitális valutát használ. Ha a mobiltelefon-rendszert kikapcsolják, a KKP el fogja veszíteni az irányítást az ország lakói felett.”

A KKP ellenőrizni és manipulálni akarja az embereket. Yuan úr példaként említette a Fálun Gongot. A Fálun Gong sohasem állt szemben a KKP-val. Mindazonáltal csak azért, mert a Fálun Gongnak van hite, a KKP fenyegetettnek érezte magát, mivel oly sokan hisznek a Fálun Gongban. A KKP több mint két évtizede, a mai napig erőteljesen üldözi a Fálun Gong-gyakorlókat. Ugyanez vonatkozik a szabadságra törekvő hongkongiakra is. A KKP fél az ellenőrzés elvesztésétől és elnyomja a hongkongi embereket.”

Szerkesztette: Michael Segarty

Forrás: https://www.visiontimes.com/2020/09/05/yuan-gongyi-the-chinese-communist-party-must-return-hong-kong-sovereignty-part-2.html

Kép: https://m.secretchina.com/news/gb/2020/08/17/943266.html