Hírek

Újabb COVID hullám Kínában – Fálun Gong alapító: a vírus a KKP-t célozza meg

Több mint három évvel a COVID-19 első kitörését követően a kínai Wuhanban, a vírus ismét aktívvá vált a kommunista országban.

(The Epoch Times) Az Omicron „Eris” nevű változata – amely a viszály és a veszekedés görög istennőjéről kapta a nevét – jelenleg gyorsan terjed Kínában. Ennek során ismét meredeken emelkedik a halálesetek száma a rezsim felső vezetésének tagjai között. Mindez annak ellenére történik, hogy ők különleges hozzáféréssel rendelkeznek az orvosi ellátáshoz és a gyógyszerekhez, amit az átlagpolgároktól megtagadnak.

A legújabb hullám halálos áldozatai között több tucat kínai tisztviselő, felsővezető, kiemelkedő akadémikus és tudós van. Néhányan közülük mindössze húsz vagy harminc évesek. A halálesetek sorozata emlékeztet a 2022. december végi halálesetekre, amikor az ország egy újabb tömeges megbetegedési hullámmal küzdött, amely a kórházakat és a krematóriumokat kapacitásuk határára sodorta.

A közelmúltban a prominens személyek gyászjelentéseiben kiemelték a KKP-hoz való kötődésüket. Olyan címeket használtak, mint „a Kommunista Párt kiemelkedő tagja”. Ilyen gyászjelentések jelentek meg a kínai médiában, állami intézményekben és a kínai egyetemeken.

A járványok, mint „az erkölcsi értékek hanyatlásának elkerülhetetlen következményei”

Li Hongzhi, a Fálun Gong spirituális buddhista iskola alapítója szerint a vírus a KKP ellen irányul, valamint azok ellen, akik vakon követik, védik azt, és az életüket adják a pártért. Ezt augusztus 26-án nyilatkozta az Epoch Timesnak.

A járvány 2020. márciusi kitörésekor Li Hongzhi a járványokat az erkölcsi értékek hanyatlásának elkerülhetetlen következményének nevezte. „Amikor az emberek szíve már nem jó, az emberek karmát hoznak létre, betegségeket kapnak el és katasztrófák sújtják őket” – írta Li úr az „Ésszerűség” című cikkében. Majd így folytatta: „De egy ilyen járvány, mint a „kínai KP-vírusé” (Wuhan-tüdőgyulladásé), célzottan és célirányosan jön. Azért lép fel, hogy kiválogassa azokat, akik a gonosz párthoz tartoznak, és azokat a személyeket, akik együttműködnek a gonosz kommunista párttal.”

Li úr azt tanácsolta az embereknek, hogy „pontosan el kellene távolodniuk a gonosz Kínai Kommunista Párttól, és nem az ő oldalára állniuk”. „Mert az, ami mögötte rejtőzik, a vörös ördög” – tette hozzá a cikkben. A felszínen úgy viselkedik, „mint egy gazfickó, aki semmilyen eszköztől sem riad vissza”.

A Fálun Gong, más néven Fálun Dáfá, egy meditációs módszer, amelynek gyökerei a hagyományos kínai erkölcsi és spirituális fejlődésre vonatkozó hiedelmekben gyökereznek. Meditatív gyakorlatokból és egy sor erkölcsi követelményből áll, amelyek az Őszinteség-Jószívűség-Tolerancia elvein alapulnak. A spirituális mozgalmat világszerte több mint 100 országban gyakorolják.

A Fálun Gongot 1992-ben Li Hongzhi úr hozta nyilvánosságra Kínában, és szájról szájra terjedt el az egész országban. 1999-re a Fálun Gongnak becslések szerint 100 millió követője volt Kínában. A kommunista rezsim félt ettől a népszerűségtől. Ezért erőszakos üldözést indított a gyakorlat ellen, ami számtalan gyakorló halálát okozta.

Történelmi távlatok

Az elmúlt három és fél évben a világ megtanult együtt élni a vírussal. Eközben a kínai rezsim agresszívan folytatta a drákói „zero-COVID politikáját”, amelynek célja minden lehetséges eset felszámolása volt.

A jelenleg elterjedt Eris-változat az egészségügyi szakértők szerint egyelőre nem tűnik veszélyesebbnek, mint a korábbi változatok. Az Egyesült Államokban és más országokban az Eris a közelmúltban ismét megnövelte a fertőzések számát.

A kínai hatóságok lekicsinyelték a közegészségügyi kockázatot, és augusztus 28-án feloldották a beutazó nemzetközi vendégek COVID-19 tesztelését. Egyes megfigyelők azonban a kínai elit körében bekövetkezett haláleseteket annak jeleként értékelték, hogy az ország helyzete talán mégsem olyan rózsás, mint ahogyan azt a hatóságok beállítják.

„A kínai halálesetek száma messze meghaladja bármely más országét a világjárvány során” – jegyezte meg Heng He kommentátor. Heng He, Amerikában élő kínai politikai elemző, megfigyelte, hogy a természeti katasztrófák történelmileg mindig akkor következtek be, amikor Kínában dinasztiák közötti váltás történt.

„A hagyományos kínai kultúrában széles körben elterjedt az a hiedelem, hogy a katasztrófák az erkölcsi állapotot tükrözik” – mondta a The Epoch Timesnak.

Az egyik példa a bubópestis, amely a Ming-dinasztia utolsó szakaszában tört ki. Az 1640-es években ez a járvány több százezer embert pusztított el, hozzájárulva a dinasztia összeomlásához. A járvány megszűnt, amikor Kína belépett az ezt követő Qing-dinasztiába, az utolsó császári korszakba. Ami ma történik, az Heng szerint ennek a tükörképe. „A KKP uralma, ahogy én látom, a végéhez közeledik.”

Ez a cikk eredetileg a theepochtimes.com-on jelent meg a következő címmel: „In Wake of COVID Rebound in China, Falun Gong Founder Says Virus Targets CCP“

Forrás:

https://hu.clearharmony.net/articles/a114258-Ujabb-COVID-hullam-Kinaban-Falun-Gong-alapito-a-virus-a-KKP-t-celozza-meg.html

Eredeti:

Erneuter COVID-Anstieg in China – Falun-Gong-Begründer: Virus zielt auf KPC abl