A Kína Fókuszról

A kinafokusz.hu hírei

A 2020-ban alapított Kína Fókusz küldetése a kínai hírekkel kapcsolatos információk megismertetése a magyar emberekkel és azok hiteles dokumentálása. A globális koronavírus-járvány kapcsán Kína valódi megértése és a kínai hírek mélyebb ismeretének megszerzése létfontosságúvá vált a globális közösség számára. Ennek a médiaplatformnak a középpontjában elsősorban a politikai, kulturális, és gazdasági hírek állnak. Olyan híreket gyűjtünk és értékelünk, amelyek segítenek az olvasóknak a nyugati országok és Kína közötti kapcsolat általános képének gyors megismerésében.

Bemutatjuk a legfrissebb Kínáról szóló jelentéseket elfogulatlan megközelítéssel, az igazságosság elve alapján, hogy világosan megismerjük Kínát, lehetővé téve ezzel az olvasóink számára saját véleményük kialakítását.

Háttér

Kínának van a mai világban lévő civilizációk közül a leghosszabb ismert történelme, tele kulturális és szellemi örökséggel, mely több mint 5000 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Mivel Kína a világ második legnagyobb gazdaságává és globális gyártási csomópontjává nőtte ki magát, Kína befolyása világszerte megnövekedett. Soha nem volt ennél fontosabb megérteni Kína jelentős eseményeit és az azok mögött meghúzódó jelenségeket.

Amit csinálunk

A Kína Fókusz jellemzően nem gyárt híreket, az olvasókat a magyar és a nemzetközi média szereplőivel kapcsoljuk össze fordításaink segítségével. Kiemelve a globális jelentőségű történéseket, segítve olvasóinkat abban, hogy megkülönböztessék a legfontosabb híreket. Hamarosan új, kéthetente megjelenő hírlevelet indítunk, amelyek a legfrissebb eseményeket mutatják majd be.