Politika

Yuan Gongyi: A Kínai Kommunista Párt hálátlan Hong Kong iránt (1. rész)

Vision Times: A 72 éves hongkongi iparos, Yuan Gongyi nyíltan állást foglalt, hogy ellenálljon az úgynevezett nemzetbiztonsági törvénynek, amelyet a szárazföldi rezsim Hongkong ellen léptetett életbe.

Ez egy kétrészes sorozat első része, amely Yuan Gongyi hongkongi iparos nemrégiben San Franciscóban tartott előadásáról szól.

A közelmúltban Yuan Gongyi hongkongi iparos, vagy Yuan papa – amint a legtöbb ember szokta őt hívni – Washingtonból San Franciscóba repült, ahova meghívást kapott, hogy augusztus 16-án tartson egy előadást. Azt mondta, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) 50 családja 10 billió amerikai dollár vagyonnal rendelkezik, és a KKP az ország hivatalos nevét, a „Kínai Népköztársaságot” is ellopta a javukra. A KKP nem „Kína”, nem képviseli a „Népet” és nem is „Köztársaság”. Azt is elmondta, hogy nem antikommunista, csak a KKP-t akarja eltávolítani.

Hálátlanok Hongkonggal

Amikor Yuan úr elkezdte mondani beszédét San Franciscóban, máris elöntötte az érzelem. Elmondta, hogy régen, az 1980-as években őt és sok embert megtévesztett a KKP, azt gondolván, hogy Kína reformja és a világ felé történő nyitása az emberek javát szolgálja. Ehelyett a KKP olcsó munkaerővé redukálta az embereket. Ezúttal a KKP nemzetbiztonsági törvényt rótt ki Hongkongra, és ez az egész világon arra késztette az embereket, hogy lássák a KKP valódi arcát. Azt is elmondta, hogy a hagyományos kultúrában a kínaiak mindig hitelképesek voltak és tudják, hogyan kell hálát mutatni. Amikor a szárazföldi embereknek segítségre van szükségük, a hongkongiak mindig is az első helyen állnak, hogy segítséget nyújtsanak.

Az 1991-es kelet-kínai árvíz során, mindössze 10 nap alatt, Hongkong 60,4 millió USD támogatást gyűjtött össze árvízsegélyre. 1998-ban pusztító áradás volt Dél-Kínában, és ekkor Hong Kong 87,73 millió dollárt adományozott az anyaországnak; a 2008-as nagy wenchuani földrengés miatt a hongkongi kormány és az élet minden területéről származó emberek összesen több mint 23 milliárd hongkongi dollárral (2,97 milliárd USA dollárral) járultak hozzá, ami a globális adományok felét jelenti készpénzben. Elmondható, hogy valahányszor Kína válságban van, a hongkongiak mindenütt láthatók, legyen szó akár a katasztrófa övezetének megmentésről, akár az újjáépítéséről.

A reform és Kínának a külföldi befektetésekre való megnyitása során számos hongkongi üzletember nemcsak befektetett Kínában, hanem személyesen is elment a szárazföldre, hogy megtanítsa az embereknek a vállalkozás vezetését vagy a gyárak felállítását. Egyes kommentátorok egyszer azt mondták, hogy Hongkong nélkül Kína gazdasági fejlődésének nem lenne semmilyen csodája. Kína reformja és 1978-as megnyitása óta Kína első külföldi finanszírozású vállalkozása, az első közös vállalkozás, az első ötcsillagos szálloda, az első autópálya és így tovább, mind Hongkongi tőke segítségével készült el.

Hongkong nemcsak forrásokat és tehetségeket küld Kínába, hanem sikeres menedzsmentkultúrát és fejlesztési modellt is hoz Kínába. „A hongkongi emberek Kínába irányuló közvetlen befektetése meghaladta az 1 billió dollárt, ami a teljes közvetlen külföldi befektetés több mint fele.” Ráadásul nemzetközi pénzügyi központként „Hongkong egyben a világ legnagyobb offshore Renminbi (RMB) üzleti központja is, és a globális RMB elszámolási üzletág több mint háromnegyede Hongkongban folyik”.

Yuan úr elmondta, hogy egyáltalán nem kínai hagyomány a bosszúállás, és a KKP ellopta az ország hivatalos nevét: „Kínai Népköztársaság”. A KKP marxizmus-leninizmust és szovjet orosz kultúrát követ, amely nem felel meg a kínai lét követelményének. A KKP nem törődik a kizsákmányolt emberekkel. A KKP méltóságai és vezető hivatalnokai a jogellenes pénzeszközöket tengerentúli befektetésekre használták fel. „Honnan származik a pénz? A kínai emberek olcsó munkaerőt biztosítanak és a termékeiket az Egyesült Államokba exportálják amerikai dollárokért cserébe, és a korrupt KKP-hivatalnokok a saját zsebükbe teszik őket.”

Ebben a helyzetben Mr. Yuan könnyekben tört ki. Azt mondta, hogy a KKP semmibe veszi az emberi életet, és állatokhoz hasonlóan bánik az emberekkel; a KKP nagyhatalmú tisztviselői a tengerentúlra utalják át a pénzt; Goldman Sachs, a Wall Street és mások segítették a nagyhatalmú tisztviselőket a pénz külföldre történő átutalásában, és abban is, hogy befektessenek, és magas jutalékokat szerezzenek belőle. A KKP második és harmadik generációs vezetői azért jöttek az Egyesült Államokba, hogy tanuljanak és megszerezzék a legjobb oktatást, és miután diplomát szereztek, csatlakoztak a Wall Streethez.

Milyen vagyona van a Kínai Kommunista Pártnak? 100 méltóság betétje a svájci bankokban elérte a 10 billió USA dollárt. Az összeg megdöbbentő. Yuan úr rámutatott, hogy a méltóságok már kiürítették Kína külföldi valutáját. „A 10 billió dollárból Jiang Zemin családjának 1 billió dollárja van. Miután a pénzt kivonták az országból, a világ különböző helyein és gyönyörű városaiban fektetik be, beleértve Hongkongot is. Hongkongi befektetéseik, ingatlanjaik és tőkéik monopóliuma arra kényszerítette Li Ka-shinget, hogy az Egyesült Királyságba költöztesse üzleti tevékenységét.”

Yuan úr rámutatott, hogy a KKP 50 családjának 10 billió dollárja van. Monopolizálják a különböző régiók különböző iparágait, és 90 millió párttagot irányítanak, hogy segítsék őket a pénz beszedésében. A kínai 90 millió párttag közül az alsó szint a kizsákmányolt kínai nép.” A Köztársaság azt jelenti, hogy az emberek uralkodhatnak. Kínában szavaztak valaha is az emberek? Mikor látta a nemzeti költségvetést?

A járvány lehetőséget teremt

Yuan úr rámutatott arra is, hogy Kínában mindenkit üldözött a KKP. „Nagyapám generációjától napjainkig nincs kivétel; most a Wuhan-tüdőgyulladás vírusa terjed az egész világon, és ezt a helyzetet a KKP hozta létre, így ez egy lehetőség a KKP eltávolítására.”

Yuan úr elmondta, hogy 20 éve él az Egyesült Államokban, és nagyon jól ismeri ezt az országot. Jelenleg a KKP vírus több mint 170.000 amerikai életét követelte. Az Egyesült Államok arra fogja késztetni a KKP-t, hogy vérrel fizesse ki az adósságait. Ez nem pénz kérdése. Az amerikai kormány több billió dollárt különített el a járvány leküzdésére, amely az Egyesült Államokban a munkanélküliek számának meredek növekedését okozta. A KKP nem tudja pótolni ezeket a veszteségeket. Alulról felfelé, az emberektől a kongresszusi képviselőkön át az elnökig az Egyesült Államok nem ereszti el a KKP-t a horogról. Azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok haditengerészete párhuzamos gyakorlatokat tart a Dél-kínai-tengeren, és arra kényszeríti a KKP-t, hogy lépésről lépésre szétessen.

A „tökéletes vihar” kifejezést használta a jelenlegi helyzet leírására. Az árvizek terméskiesést okoztak Kína déli részén. A hatóságoknak nincs más választásuk, mint szójababot és egyéb mezőgazdasági termékeket vásárolni az Egyesült Államoktól, és a jövőben többet is vásárolhatnak. Jelenleg Kína „belső és külső” problémákkal néz szembe.

Yuan úr azt is kijelentette, hogyha Hong Kong elesik, az ember alapvető felelőssége, hogy megvédje a hazáját. Az 1997 előtti Hongkonghoz képest a KKP káoszba sodorta Hongkongot, „a jogállamiság, a szabadság, a demokrácia és a jólét mind megszűnt”. Azt is elárulta, hogy a KKP tárgyalni akart az Egyesült Államokkal a Huawei-ről, az Alibabáról, a TikTok-ról és így tovább, de Trump elnök elutasította őket. Ráadásul jelenleg körülbelül 300-500.000 kínai kommunista párttag van az Egyesült Államokban, és Trump szándékában áll befagyasztani a vagyonukat, majd kiutasítani őket és családjaikat.

Credit: Michael Segarty szerkesztése

Forrás: https://www.visiontimes.com/2020/08/31/yuan-gongyi-the-chinese-communist-party-is-ungrateful-to-hong-kong-part-1.html

(Kép: via Guan Xin/The Epoch Times)