Hírek

A wuhani lakosok gyászolják a haláleseteket – a „Ghost Festival” a koronajárvány halálos áldozatainak számát tárja fel Wuhanban

Epoch Times: “A “Ghost Festival” alatt papírpénzt szokás égetni, így gyászolják a halottakat. Idén azonban érezhetően többen gyászolnak, mint valaha. Ez a COVID-19-nek köszönhető – Wuhanban a valódi halálesetek számát soha nem ismerheti meg a külvilág, de a gyászolók tisztán látnak.

Wuhanban sokan gyászolták múlt kedden (szeptember 1-jén) szeretteiket, akik meghaltak a COVID-19-ben. Ezen a napon a kínai emberek az úgynevezett „Éhes Szellem Fesztivált” vagy „Vándorlelkek Napját” ünnepelték.

A keleti országokban nincs Halloween, de valami hasonlót ünnepelnek. Ahogy a nyugati fesztivál a szellemekre és a kísértetekre összpontosít, a keleti fesztivál az alvilág holt szellemeiről szól, más néven éhes szellemek fesztiválja.

Kelet-Ázsiában helyi szokás, hogy papírokat égetnek a halottak emlékére. Az élők ételt is kínálnak a szellemek megnyugtatására és a szerencsétlenség elhárítására; imákat adnak és füstölőket égetnek.

Idén észrevehetően több gyászoló, mint valaha

De ebben az évben úgy tűnik, hogy többen gyászolnak, mint máskor. Egy helyi azt írta a közösségi médiában: „Az elmúlt években még soha nem láttam, hogy Wuhanban ennyi ember siratta volna a halottakat az utcán”. Bejegyzését több mint 30.000 alkalommal osztották meg.

Egy másik wuhani lakos megjegyezte: „Abban az időben az utcák annyira zsúfoltak voltak, hogy még a papírok elégetésének sem találtam helyet.”

„Nem világos, hogy hány ember halt meg Wuhanban [a vírus miatt]. A szám rejtély ”- írta egy másik internet-felhasználó. Valaki hozzátette: „Sokakat még hivatalosan sem számoltak halálos áldozatoknak”.

A kínai hatóságok a COVID-19 áldozatainak számát 4634-ben állapították meg. Megalapozott bizonyítékok vannak arra, hogy a kínai rezsim nagyon alábecsülte a számokat.

A temetkezési vállalat Wuhanban napi 500 urnát adott ki

Márciusban a temetkezési vállalatok Wuhanban megengedték a családoknak, hogy összegyűjtsék szeretteik urnáit.

Csak a város temetkezési helye előtt egy teherautó-sofőr két napon belül több mint 5000 urnát rakott ki. Erről számol be a „Caixin” kínai médiavállalat.

Másutt egy másik temetkezési intézmény napi 500 urnát osztogatott. Ennek megfelelően Wuhanban az esetleges halálesetek száma legalább 5000 volt. A hivatalos halálesetek száma azonban ekkor valamivel meghaladta a 2000-et.

És ez csak erre a két temetkezési vállalatra vonatkozik. Wuhanban összesen nyolc van.

Februárban az NTD egy wuhani ravatalozó egyik alkalmazottjával beszélt. Azt mondta a műsorszolgáltatónak, hogy január 28. után egyetlen napot sem vehet ki.

„Készenlétben állunk a nap 24 órájában. A személyzet rövid alvás után visszatér, és hívás esetén újra elmennek. Mert az elhunyt nem maradhat sokáig a kórházban ”- mondta Xiao Yun egy ravatalozóból.

Az NTD belső dokumentumokat is kapott a kínai egészségügyi hatóságoktól. Ezek azt mutatják, hogy a kínai Shandong és Jilin tartományok hatóságai túl alacsony fertőzésszámot adtak meg.

A helyi egészségügyi hatóság februárban többször alábecsülte a fertőzések számát, és ezt különböző mértékben tette. Február 18-án 52 beteg tesztje volt pozitív, de a hatóságok csak egy új fertőzésről számoltak be. Február 21-én 59 új esetet erősítettek meg, a hatóságok viszont csak kettőt jelentettek közülük.”

Forrás: https://www.epochtimes.de/china/einwohner-von-wuhan-trauern-um-tote-geisterfest-offenbart-ausmass-der-todesopfer-der-corona-pandemie-a3330050.html

Kép: https://www.istockphoto.com/photo/ancestor-worshipping-with-sacrificial-offering-in-the-qingming-festival-at-jing-gung-gm665131488-125448351https://www.istockphoto.com/portfolio/tuaindeed?mediatype=photography