Politika

Pompeo külügyminiszter figyelmeztetése az USA-ból: “A Kínai Kommunista Párt végjátéka a szabad világ feletti uralom megszerzésére irányul

Ennek az országnak és csakugyan az egész szabad világnak sokáig tartott megértenie azt a pályát, amelyen Kína ma halad.

Valójában még nem jutottunk el oda mindenhol a világon. Ezért senki sem tehető felelőssé. Nem ez a fontos része.

Mivel a republikánusok, a demokraták, a tudományos élet, az intézmények, és a kereskedelmi élet vezetői hosszú ideje azt gondolták, hogy a Kínával való kereskedelem és együttműködés során a Kínai Kommunista Párt megreformálja önmagát, fellazít, elősegíti a gazdasági és politikai szabadságot, és így kisebb kockázatot jelent majd a világon a szabadságra nézve.

Ám ehelyett, nem ezt kaptuk.

Ehelyett a kínai kommunisták arra használták azt a vagyont, amit így szerezetek, hogy szorosabbra vegyék a fogást a hatalmukon, a kínai emberek feletti hatalmukon és, hogy felépítsenek egy csúcstechnológiával rendelkező elnyomó államot, amilyet a világ még soha sem látott.

Hszi Csin-ping főtitkár világossá tette szándékait. Csak arra kell figyelned, amit mond.

Azt mondja totális kontrolt akar otthon, és Kínát a világ első számú hatalmává akarja tenni. És “jó úton” halad a munkában ezzel a projekttel.

Felépítette a Népi Felszabadító Hadsereget.

Peking érdekeinek megfelelően manipulálja a nemzetközi szervezeteket.

És most, ahogy azt a TV-ben láthattuk akár csak ebben az elmúlt két napban, egy hatalmas méretű befolyásoló kampányt folytat az egész világon.

És néhányatok számára, akik ma otthon ülnek úgy tűnhet, hogy ez egy hosszú út és egy nagyon becsvágyó törekvés Hszi Csin-ping részéről, hogy ezt elérje, de azt kell mondanom, hogy már mindegyikünkön rajta tartja a szemét.”

https://www.facebook.com/statedept/videos/239445860900621/?vh=e

(Kép: GPA Photo Archive / CC0 1.0 )