Hírek,  Politika

A KKP ausztrál politikust céloz meg, miután az felszólal a Fálun Gong mellett

(Írta: Caden Pearson / The Epoch Times)

Egy ausztrál állami törvényhozó felfedte, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) honlapot hozott létre, hogy bírálja őt, miután egy ausztrál közszolgálati műsorszolgáltatót bírált egy olyan program sugárzása miatt, amely „megrágalmazott” egy a KKP által üldözött vallási kisebbséget.

David Limbrick, a liberális demokraták képviselője november 11-én Victoria állam parlamentjében a Kínával folytatott kereskedelemről és az ausztrál export blokkolásáról szóló indítványról beszélt, amikor felhívta a figyelmet arra, amit a KKP-propaganda „szégyenteljes” exportjának minősített az Australian Broadcasting Corporation (ABC – Ausztrál Műsorszolgáltató Társaság) által.

Limbrick olyan ABC-programokról beszélt, amelyek rágalmakat zúdítanak a Fálun Gongra (Fálun Dáfára), és annak meggyőződéseit negatív megvilágításba helyezik. A Fálun Gong és tanításai téves jellemzését az ABC által a Fálun Dáfá Egyesület vitatta – de ezt végül figyelmen kívül hagyták, beleértve azokat a figyelmeztetéseket, hogy a KKP felhasználná az ABC jelentéseit, hogy folytassa az üldözését Kínában. Amit meg is tett.

A Fálun Gong a buddhista és a taoista hagyományok spirituális tanítása, amelynek gyakorlói az őszinteség, együttérzés és türelem alapelveit igyekeznek követni. A gyakorlatot először 1992-ben tanították nyilvánosan a kínai Changchunban (Csangcsunban). Annyira elterjedt, hogy becslések szerint 100 millió gyakorlóval rendelkezett 1999-ben, amikor Jiang Zemin (Csiang Cömin), a KKP vezetője egyoldalúan üldözési kampányt indított a gyakorlat felszámolása érdekében.

Limbrick elmondta, hogy képviselőként sok Fálun Gong-gyakorlót ismer.

„Ők egy békés embercsoport, akik bátran kiállnak a Kínai Kommunista Párt üldözése ellen, hogy gyakorolják a hitüket, amely sok szempontból nem szokatlanabb, mint sok keresztény felekezeté” – mondta.

Ezért döbbent meg, amikor látta, hogy az ABC olyan programokban és jelentésekben rágalmazza meg a Fálun Gongot, amelyek „a Kínai Kommunista Párt számos beszédtémáját ismételgették”.

„Ha ez a program szinte bármely más vallási kisebbségre vonatkozott volna Ausztráliában, a gyártókat gyűlöletkeltés bűncselekményével vádolták volna meg” – mondta Limbrick.

Egy kifejezetten a Fálun Gong üldözésére létrehozott KKP-ügynökség, a 610-es iroda – amelyet a megalakulása dátuma alapján neveztek el, 1999. június 10 – azonnal kihasználta az ABC programját a Fálun Gong általa történő üldözésének az igazolására.

Július 17-én a 610 iroda égisze alatt létrehozott honlap, amelynek kifejezett célja a Fálun Gong rágalmazása volt, dicsérte az ABC programját, és azt állította, hogy a KKP „figyelmeztette a világot” a szellemi gyakorlást illetően.

„Valójában egy honlapot hoztak létre rólam. Elkezdtek közvetlenül kritizálni, mert meg mertem védeni a vallásszabadságot és bírálni az ABC-t” – mondta Limbrick.

Limbrick azt mondta, hogy az ABC műsorának a közvetítését követő napokban hallott olyan ausztráliai Fálun Gong-gyakorlókról, akiket a közösség tagjai bántalmaztak „ennek a programnak a közvetlen következményeként”.

„Szeretnék szabad kereskedelmet látni Kínával, de sürgetném az ABC-t, hogy állítsa le az adófizetők pénzének felhasználását, hogy üldözött kisebbségekről szóló propagandát exportáljon a kínai kormány számára” – mondta.

Bernie Finn liberális képviselő felszólalt, hogy gratuláljon Limbricknek „a hozzájárulásához”, és kifejezte saját támogatását a Fálun Gong iránt.

„Nekem is nagyon sok közöm van a Fálun Gong gyakorlókhoz és a hozzájuk tartozó támogatókhoz, immár évek óta, és ők jó emberek” – mondta Finn. „Nagyon jó emberek. Nem szolgálnak rá az üldözésre, és nem szolgálnak rá arra a bánásmódra, amelyet a pekingi barbároktól kaptak, és ez a teljes igazság. ”

Limbrick panaszt nyújtott be az ABC-hez azzal az indokkal, hogy esetleg megsértette egy kiszolgáltatott vallási kisebbség jogait, méltatlan megbélyegzésére való felbujtás politikáját folytatva. Elmondta, hogy az ABC elindította a saját vizsgálatát és ártatlannak találta magát, és panaszát továbbterjesztette az ausztrál kommunikációs és médiahatósághoz (Australian Communications and Media Authority).

Az ABC-program szinte kizárólag néhány elégedetlen ember tapasztalatait mutatta be, akik kapcsolatba léptek a Fálun Gong gyakorlókkal, vagy ismerték őket, és halvány erőfeszítéseket tettek a válaszadási jog biztosítására.

A The Epoch Times júliusi, az ABC programról szóló beszámolóját követően az ABC szóvivője azt mondta, hogy a közszolgálati műsorszolgáltató „a jelentések pontossága és integritása mellett áll”.

Forrás:

https://link.theepochtimes.com/…/ccp-targets-australian…

Kép: Epoch Times