Hírek

Hongkongból megszökött korona-informátornő: virológusnő tárja fel Kína és a WHO eltusolását

Epoch Times: „A korona-világjárványnak új informátora van, egy hongkongi tudósnő. A tudósnő nagy biztonsági kockázatok közepette szökött meg Hongkongból, hogy felfedje a járvány eltusolását a kínai rezsim által Wuhanban.

Dr. Li-Meng Yan szakterületei a Hongkongi Egyetem Közegészségügyi Iskoláján a virológia és az immunológia. Most azonban inkább informátorrá vált.

A „Fox News” -zal folytatott beszélgetésben Dr. Yan beszélt a kitörés korai szakaszairól. Elmondta, hogy a wuhani orvosok tudták, hogy ez az új vírus emberről emberre terjedhet; a helyi önkormányzat is tudta ezt és a nemzeti kormány is tudta. De a világnak azt mondták, hogy nem állna fenn veszély.

Dr. Yan azt állította, ő volt az elsők egyike, akik a koronavírust vizsgálták. A főnöke, Dr. Leo Poon 2019 végén arra kérte, hogy foglalkozzon a SARS-szerű esetek különös szaporodásával. Azt mondta, hogy a rezsim „megtagadta, hogy tengerentúli szakértőket, bezárólag a hongkongiakkal, hagyjanak kutatni Kínában”. Ezért a barátaihoz fordult.

Belső információk Wuhanból

Egy barátnője tudósnőként dolgozott a kínai járványügyi ellenőrző hivatalban, és első kézből számolt be neki a Wuhanból származó esetekről: 27 tüdőgyulladásos eset, – valószínűleg itt volt a vírus forrása. A barátnője már december 31-e előtt tudósította az emberről emberre történő átvitelről. Yan emlékezett arra,hogy ezt akkor már azonnal tudatta a felettesével, amire ő csak bólintott, és azt mondta neki, hogy tovább kellene dolgoznia.Yan úgy gondolta, hogy a tudósok felelőssége figyelmeztetni a világot.

Január 9-én a WHO közzétett egy nyilatkozatot arról, hogy létezne egy vírus, amely egyes pácienseknél súlyos betegségeket okozhat, de az emberek között nem könnyen átvihető.Yan szerint azután sok kapcsolat elhallgatott – mindenekelőtt a wuhani kapcsolatok. Mások óvták attól, hogy részletek után kérdezősködjön. Egy forrás azt mondta neki, hogy egy masszív emelkedés tapasztalható az emberről emberre való átvitelnél. Amikor Yan ezt a hirt továbbította a felettesének, az azt mondta neki, hogy hallgatnia kellene és inkább óvatosnak kell lennie. Még óvta attól is, hogy felbosszantsa a kínai rezsimet, különben mindketten „nehézségekbe jutnának és esetleg hirtelen eltűnnének”.

Mit tudhatott a WHO?

Yan szerint Malik Peiris professzor szintén tudott a kitörésről és semmit sem mondott. Peiris egy a WHO-hoz hozzácsatolt laboratórium társigazgatója.

A WHO azonban elutasította a vírus-eltusolására vonatkozó vádjait és tagad bármiféle együttműködést Yannal, a felettesével – és még Peiris professzorral is.

Eredeti cikk: https://www.epochtimes.de/china/corona-whistleblowerin-aus-hongkong-geflohen-virologin-enthuellt-vertuschung-durch-china-und-who-a3289666.html

Kép: Credit: diegograndi

Stock photo ID:1216302919

iStockphoto.com