Hírek,  Kiemelt

21 éves „szisztematikus és brutális” üldözés a Fálun Gong ellen

FALUNINFO: 30 ország 606 törvényhozója, pártokon átívelő együttes nyilatkozatot adott ki, amelyben felszólítja a Kínai Kommunista Pártot (KKP), hogy azonnal szüntesse meg a Fálun Gong felszámolására szolgáló szisztematikus és brutális kampányt.

30 politikus, Európából, Észak-Amerikából, a Közel-Keletből, Ázsia-csendes-óceáni és Latin-Amerikából származó jelenlegi és volt miniszterek, szenátorok, képviselők, kongresszusi képviselõk és állami jogalkotók írták alá a nyilatkozatot. Mélységes aggodalmuknak adnak hangot a Fálun Gong jól dokumentált, a vallás szabadságáért folytatott 21 éves küzdelme miatt, a KKP erőszakos elnyomása ellenére. Július 20-án immár az üldözés több mint két évtizeddel ezelőtt kezdődött, a Fálun Gong (más néven Fálun Dáfa) ellen, amely egy ősi kínai meditációs gyakorlat, mely az igazságosság, az együttérzés és a tolerancia három alapelvére épül.

„A Fálun Gong üldözése Kínában a modern idők egyik legsúlyosabb kampánya egy hitcsoport ellen” – írja a közös nyilatkozat. „1999. július óta Kínában a Fálun Gong gyakorlók millióit önkényesen tartóztatták le mindenféle jogi eljárás nélkül. Sokakat megkínoztak és meggyilkoltak.”

„Felszólítjuk a kínai kormányt, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközi normákat, és … haladéktalanul állítsa le a Fálun Gong üldözését Kínában, és feltétel nélkül engedje szabadon az összes fogva tartott Fálun Gong gyakorlót és más lelkiismereti-foglyot.”

A közös nyilatkozat a politikai spektrum egészének képviselői részéről egy példátlan erőfeszítés annak érdekében, hogy elítéljék a KKP Fálun Gong elleni igazságtalanságát. Az aláírók az Egyesült Királyság, Kanada, Németország, Franciaország, Olaszország, Dánia, Írország, Hollandia, Svédország, Svájc, Belgium, Románia, Ausztria, Magyarország, Lengyelország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Izrael, Ausztrália jelenlegi és volt tisztviselői, valamint Új-Zéland, Lettország, Norvégia, Argentína, Japán, Tajvan, Venezuela, az Egyesült Államok és Indonézia országaiból kerülnek ki.

Továbbá több mint 20 amerikai törvényhozó és egyéb tisztviselő külön személyes nyilatkozatokat adott ki a Fálun Gong üldözésének 21. évfordulója okán.

A közös nemzetközi nyilatkozat rámutat az Európai Parlament és az Egyesült Államok Kongresszusa korábbi állásfoglalásaira, amelyek elítélték a Fálun Gong üldözését, miszerint a Fálun Gong gyakorlók voltak a szervátültetések egyik és valószínűleg fő kierőszakolt forrásai Kínában. „

Az aláírók teljes listája a link alatt elérhető.

Forrás: https://faluninfo.net/over-600-lawmakers-from-30-countries…/

Kép: Credit:_marqs
Stock photo ID:468616573 iStock