Hírek

INGYENES WEBKONFERENCIA (angolul) Július 20, hétfő 17:00 – 18:30 (CET) – A Kínai Kommunista Párt megértése: Leckék a szabad világ számára

A rendezvény leírása: „A Covid-19 elterjedésével, Hongkongnak, mint szabad társadalomnak a feloszlatásával, és az emberi jogok folyamatos megsértésével egyre növekvő aggodalmak merülnek fel a kínai kormány szándékaival kapcsolatban. Az egyre inkább ellenséges megközelítésük kihívást jelent azon értékek számára, amelyek a demokrácia alapját képezik, és aláássák a nemzetközi szabályokon alapuló rendet.

Három évtizeden keresztül a nyugati kormányok stratégiai együttműködési politikát folytattak Kínával, abban a reményben, hogy a Kínával folytatott kereskedelem és szoros kapcsolattartás révén idővel megnyílik és elmozdul a demokrácia felé. Bárhogyan is, mindazonáltal Kína nyíltabban tekintélyelvűvé vált.

A kínai kormány akár „békés lázadónak”, akár „farkas-harcosnak”, „fokozatosnak” vagy „expanzionistának” mutatja be magát, a Kínai Kommunista Párt alapvető természete és az a szándéka, hogy világuralmat érjen el, állandósult az idő során. Ha ezt nem sikerül megérteni és a cselekedeteik félreértelmezése, elkerülhetetlenül potenciálisan pusztító következményekhez fog vezetni.

Mi a KKP valódi természete és hogyan működik? Meg kell változtatni az Egyesült Királyság Kína-politikáját az Egyesült Királyság értékeinek és érdekeinek védelme érdekében? Az olyan jelentős események, mint a Fálun Gong-követők millióinak állami támogatású üldözése és a demokrácián való szigorítás Hongkongban, fontos betekintést nyújtanak a KKP erkölcsi világképébe.

Július 20-a jelzi a Fálun Dáfá 21 éve tartó üldözését a KKP által. Az Egyesült Királyságbeli Falun Dafa Egyesület a következő előadókat hívta meg, hogy különféle szemszögekből vitassák meg a KKP cselekedeteit. Mivel az Egyesült Királyság jelenleg egy keresztútnál tartózkodik Kínával, ez a tökéletes alkalom a kínai rezsim természetének megértésére, hogy a legjobb döntéseket hozhassuk meg saját érdekeink és értékeink megőrzése érdekében – mielőtt túl késő lenne.

Kérjük, regisztráljon, és csatlakozzon a webináriumunkhoz július 20-án, hétfőn, 17:00 – 18:30 között (CET). Az esemény előtt elküldjük Önnek a webinar linket.

BESZÉLŐK:

David Matas CM Nemzetközi emberi jogi ügyvéd, szerző és kutató, székhelye Winnipeg. Számos pozícióban szolgált a kanadai kormánynak, többek között egy Nemzetközi Büntetőbíróságon tartott ENSZ-konferencia kanadai küldöttségének a tagjaként. Számos díjat kapott, köztük a Manitoba Ügyvédi Kamara Kiválósági Szolgáltatás Díját, a Kanadai Rendet, a Kanadai Ügyvédi Kamara Országos Állampolgársági és Bevándorlási Szakosztályának Teljesítmény Díját, valamint az Emberi Jogok Nemzetközi Társasága Svájci Részlegének Emberi Jogok Díját. 2006-ban Matas úr társszerzője volt a „Véres aratás: Szervrablás Kínában a Fálun Gong-gyakorlóktól” címűnyomozási jelentésnek, és e munkáért a Nobel-békedíjra jelölték. 2016-ban a „Frissítés a Véres aratáshoz és A mészárláshoz” című társszerzője. A jelentés körültekintően megvizsgálja a kínai kórházak százainak az átültetési programjait.

Dr. Robert Spalding, BGen, USAF (nyugalmazott)Nemzetbiztonsági politika-stratéga, világszerte elismert a kínai gazdasági versenyről és befolyásról való tudása miatt. Több mint 26 éven át az Egyesült Államok Védelmi és Állami Osztályain szolgált vezetőstratégiai és diplomáciai pozíciókban, dandártábornokként távozott. Az Egyesült Államok elnöke volt stratégiai vezető igazgatója a Nemzeti Biztonsági Tanácsnál, és a Központi Vezérkar elnökének és a Pentagonban levő Vezérkarnak a Kína-stratégája, valamint vezető védelmi tisztviselőként és honvédelmi attaséként szolgált Pekingben.A londoni Hudson Intézet és a Henry Jackson Society vezető munkatársa. Dr. Spalding közgazdaságtan és matematika doktori fokozattal rendelkezik, és folyékonyan beszél mandarin nyelven. A „Titkos háború: hogyan vette át Kína a hatalmat, miközben az amerikai elit aludt” című könyve a majdnem évtizedes munkájának egy összefoglalója a Kínai Kommunista Párt befolyása ellen.

Benedict Rogers úr A Kelet-Ázsia csoport vezetője a Christian Solidarity Worldwide nemzetközi emberi jogi szervezetben, a Konzervatív Párt Emberi Jogi Bizottságának társalapítója és elnökhelyettese, valamint a Kínai Parlament-közti Szövetség (IPAC) tanácsadó csoportjának tagja. Ugyancsak a Hong Kong Watch társalapítója és elnöke, amelyet 2017 decemberében indított, miután megtagadták a belépését a régióba, ahol öt évet élt, mert kritizálta Kína fenyegető fellépését a demokrácia ellen Hongkongban és támogatta a bebörtönzött demokráciapárti aktivistákat. Korábbi parlamenti jelölt és hat könyv szerzője.

Elmer Gongyi Yuen úr Hongkongi üzletember és politikai kommentátor. Az Golden Bridge Technology Inc. vezérigazgatója, sikeres vállalkozó és az első üzletemberek egyike, akik az 1970-es években Kínában nyitottak gyárat. Most lemond az érdekeltségeiről és kapcsolatairól a szárazföldi Kínában, és egyike azon kevés üzletembereknek, akik nyíltan elítélik a nemzetbiztonsági törvényt és Hongkong szabadságáért és demokráciájáért kampányol.

Az internetes szemináriumot Rosemary Byfield, a Fálun Dáfá Egyesület tagja moderálja. Az egyesület új jelentést indít majd a Fálun Gong-követők helyzetéről az Egyesült Királyságban, valamint a Minghui.org

által közzétett globális jelentést, melynek címe: „A Fálun Gong 20 éves üldözése Kínában”. A szervezőrőlEzt a webináriumot az Egyesült Királyság Falun Dafa Egyesülete rendezi. A július 20-i dátum különös jelentőséggel bír a Fálun Dáfá hívei számára. 1999. július 20-án kezdte el a Kínai Kommunista Párt a Fálun Dáfá brutális üldözését. Jiang Zemin az alábbi irányelvet adta meg: „Romboljátok le a jó hírnevüket, tegyétek tönkre őket pénzügyileg, és semmisítsék meg őket fizikailag”.Máról holnapra több tízmillió békés polgár vált az állam ellenségévé, polgári jogok nélkül. Huszonegy évvel később az üldözés nemcsak hogy változatlanul folytatódik, hanem a KKP világszerte kiterjesztette. Ámbár a KKP borzasztóan kezelte a Fálun Dáfát, a Fálun Dáfá válasza mindig békés volt.

A KKP viselkedése és ideológiája az évtizedek során változatlan maradt, a változásra buzdító bármilyen próbálkozás ellenére. A Fálun Dáfá híveinek a KKP-vel kapcsolatos széles körű tapasztalata segíthet a nyugati kormányoknak, hogy jobban megértsék azt.

A webináriumon az Egyesült Királyság Fálun Dáfá Egyesülete új jelentést készít majd a Fálun Dáfá-követők helyzetéről az Egyesült Királyságban, és hozzáférhetővé teszi a Minghui.org által közzétett, „A Fálun Gong 20 éves üldözése Kínában” című jelentést.

Háttér

A Fálun Dáfá, más néven Fálun Gong, egy ősi buddhista gyakorlat, amely meditációt, szelíd gyakorlatokat foglal magában, és az őszinteség, együttérzés és tolerancia elveit tanítja. Követői minden kultúrából, nemből, társadalmi-gazdasági osztályból származnak, és az egész világon laknak. Egységesek ebben a békés gyakorlatban, azt kívánván csupán, hogy jobb emberek legyenek, és egy olyan világért küzdjenek, amelyben az emberek szabadok és gyakorolhatják a saját maguk által választott hitet.

Kérjük, regisztráljon most, és elküldjük Önnek a webinárium linket az esemény előtt.”

Dátum és idő

Hétfő, 2020. július 2017:00 – 18:30 CEThttps://www.eventbrite.co.uk/e/understanding-the-chinese-communist-party-lessons-for-the-free-world-tickets-111947195074

INGYENES WEBKONFERENCIA (angolul) Július 20, hétfő 17:00 – 18:30 (CET) – A Kínai Kommunista Párt megértése: Leckék a…

Közzétette: Kína Fókusz – 2020. július 20., hétfő