Hírek,  Politika

Pompeo: Az amerikaiaknak tudniuk kell, hogyan mérgezi a Kínai Kommunista Párt az Egyesült Államokat

(Minghui.org) Mike Pompeo amerikai külügyminiszter 2020. december 9-én beszédet mondott a Georgia Institute of Technology intézetben. Megvitatta a Kínai Kommunista Párt (KKP) beszivárgását az amerikai egyetemi campusokba, és arról beszélt, hogy a KKP hogyan lopja el a szellemi tulajdont és zaklatja a kínai diákokat és a tudósokat. Felszólította az amerikai egyetemeket, hogy tegyenek lépéseket a KKP által előidézett nemzetbiztonsági fenyegetések elhárítása érdekében.

Pompeo elmondta, hogy a KKP beszivárog az Egyesült Államok kutatóintézeteibe, és szigorú intézkedéseket kell hozni az ilyen beszivárgások megakadályozása érdekében. Azt mondta: „Az elmúlt 40 évben egy kicsit fantáziavilágban éltünk. Itt az ideje, hogy egyensúlyt teremtsünk mind versenyelőnyünk megőrzéséért, mind pedig az amerikai előny megvédéséért azoktól a fenyegetésektől, amelyeket a Kínai Kommunista Párt … szándékában áll ellenünk alkalmazni.”

Kínai hallgatók és tudósok zaklatása

Pompeo megemlítette a Georgia Egyetem Műszaki Intézet professzorának, Fei-Ling Wangnak a tapasztalatait, akit két hétig titkos helyen tartottak, amikor néhány évvel ezelőtt Kínában járt. A KKP különleges ügynökei kihallgatták Wang professzort, és megfenyegették, hogy adjon információkat a kutatásáról.

Egy másik példa a Georgia Egyetem hallgatójára vonatkozott, aki 2018-ban elárulta, hogy a KKP titkos rendőrségének célpontja lett. Azt mondta: „Többször zaklattak és kértek, hogy adjak tájékoztatást a tengerentúli demokrácia aktivistáiról és a másként gondolkodók tevékenységéről, [és] különösen érdekelte őket az ujgurok és a tibetiek tevékenysége.”

A harmadik példa, princetoni diákokról szólt, akik arra kényszerültek, hogy kódneveket használjanak a kínai politikai képzés házi feladataihoz, hogy megakadályozzák a KKP-t, hogy beazonosítsa személyazonosságukat, és eljárást indítson ellenük, mert kifejezték nézeteiket Hongkonggal és a KKP-val kapcsolatban a drákói új nemzetbiztonsági törvény miatt. „Ez pontosan itt van. Ez itt, az Amerikai Egyesült Államokban történt. Amerikai diákokkal. ”

Az egyetemeken a kínai diákok a legnagyobb áldozatok

Pompeo azt is elmondta, hogy a KKP beszivárgásának legnagyobb áldozatai az amerikai egyetemeken tanuló kínai hallgatók. Néhány hallgató a KKP fenyegetéseivel szembesült, amiért elmondták a véleményüket, de vannak olyan hallgatók is, akiket azért küldtek az Egyesült Államokba, hogy ellopják a technológiákat illetve információkat gyűjtsenek.

„Az amerikai egyetemek kínai hallgatói is attól félnek, hogy az otthonukban maradt családjukat letartóztatják, kihallgatják, megkínozzák – vagy még rosszabb – az amerikai tanteremben mondott dolgok miatt.” De a KKP nem csak a kínai állampolgárokat követi. „Szeretnék befolyásolni az amerikai hallgatókat, professzorokat és adminisztráció tagjait is.” „Ez tragédia. A mi felelősségünk, hogy rendbe tegyük ezt.”

Hangsúlyozta, hogy amikor „Kínáról” beszélt, a „Kínai Kommunista Pártra” utalt. Szereti és értékeli az Egyesült Államokban élő kínai közösséget és a kínai embereket, és jót akar nekik. De „a párt propagandaapparátusa nem tudja tolerálni, hogy a bosszantó amerikaiak vagy a kínai állampolgárok leleplezzék a rendszer csődjét, vagy azt, hogy a kínai emberek szinte kivirágozzanak, amikor szabad társadalmakban élhetnek.”

Beszivárgás az USA egyetemeire

Pompeo azt mondta, fontos, hogy ilyen dolgokról beszéljünk az amerikai néppel, „mert az amerikaiaknak tudniuk kell, hogy a Kínai Kommunista Párt miként mérgezi a felsőoktatási intézményeink kútját a saját céljainak érdekében, és hogy ezek a cselekedetek miként rombolják le a szabadságot és az amerikai nemzetbiztonságot. Ha nem készítjük fel magunkat, ha nem vagyunk őszinték a történésekkel kapcsolatban, akkor Peking leiskolázhat minket.”

„Konfuciusz Intézeteket telepítettek az egyetemeinkre. Trump elnöksége alatt a külügyminisztérium nagyon egyértelművé tette, hogy ezek a Konfuciusz Intézetek egyértelműen nem jók. Sokat bezártak. Sok egyetem látta ezt, és úgy döntöttek, hogy bezárják ezeket az intézeteket. ”

„Az egyetemeken vannak itt is olyan csoportok, akiket a Kínai Diákok és Tudósok Szövetségének hívnak. Őket a kínai nagykövetség vagy egy helyi kínai konzulátus irányítja és szinte mindig ők finanszírozzák. A célja: a hallgatókon tartani fülüket és a Peking-párti ügyek támogatása.”

„Az Egyesült Államok Oktatási Minisztériuma az elmúlt években megállapította, hogy 2013 óta az iskolák becslések szerint 1,3 milliárd dollárt fogadtak el Kínától. Erről tudunk. Mint oly sok – például a Columbia – olyan sok iskola van, amely nem számolt be a valódi összegekről.”

„Mi több – milyen rossz döntéseket hoznak ezek az iskolák, mivel a kínai kommunista párt pénzéhez kötődnek?’

„Nem engedhetjük meg, hogy ez a zsarnoki rezsim ellopja a dolgainkat a haderejének felépítéséhez, és agymosásnak vesse alá az állampolgárainkat, vagy megvásárolják az intézményeinket, hogy segítsenek nekik elfedni ezeket a tevékenységeket.”

„Ennek az országnak és valóban, az egész szabad világnak hosszú idő kellett ahhoz, hogy megértse azt a pályát, amelyen Kína ma jár. Hosszú ideig a republikánusok, a demokraták, az egyetemek, az intézmények, az üzleti élet vezetői úgy gondolták, hogy a Kínával folytatott kereskedelem és a Kínai Kommunista Párt általi reformok révén történik majd lazítás, és átfogó gazdasági és politikai szabadság lesz, így világszerte kevesebb kockázatot jelentenének a szabadságra nézve. De ehelyett a kínai kommunisták az ebből fakadó vagyont arra használták fel, hogy szorosabbra fogják a hatalmat, a kínai nép fölötti hatalmat, és olyan csúcstechnológiájú elnyomó államot építsenek, amilyet a világ még soha nem látott. ” – mondta Pompeo.

A szellemi tulajdon lopása

Pompeo azt is megjegyezte, hogy a KKP diákokat használ az amerikai technológia ellopására. És mindent megtesznek, hogy megszerezzék azokat, miközben nyomást gyakorolnak a kritikusokra, hogy csendben maradjanak.

Rámutatott, hogy bár a KKP nem képes áttörést elérni saját innovációi terén, az „állami tulajdonú vállalkozások”, az „autoriter rezsim” és a „kormányközpontúság” mellett mégis évente 400.000 hallgatót küldenek az Amerikai Egyesült Államokat tanulmányozni.” Miután ezeket a diákokat kiképezték, a KKP arra készteti őket, hogy menjenek vissza Kínába, hogy szolgálják a „Szocialista Szülőföldet.”

Ennek eredményeként „Kínában a csúcskategóriás ipari bázis nagy része ellopott technológián vagy más nemzetektől vásárolt technológián alapul. Nem házi fejlesztésű.”

Két példát hozott ilyen esetekre. Az egyik Wang Xinről, a San Francisco-i Kaliforniai Egyetem kutatójáról szólt, aki állítólag hazudott arról, hogy a Népi Felszabadító Hadsereg tisztje, miközben információkat gyűjtött az UC-SF laboratóriumaiban. A másik példa Ji Chaoqun volt, aki a chicagói Illinois Műszaki Intézetben villamosmérnöki tanulmányokat folytatott. Megpróbált bevonulni az Egyesült Államok hadseregébe, miközben eltitkolta a kínai hírszerzéshez fűződő kapcsolatait, amelytől azt a feladatot kapta, hogy mérnököket és tudósokat toborozzon ott, ahol dolgozott.

„A kínai kommunista párt tudósai nem úttörőek a rákos megbetegedés gyógyításában. Mi azok vagyunk. És nem észak-koreai biokémikusok gyártják a biztonságos COVID vakcinákat. Mi vagyunk azok. Az irániak pedig nincsenek előrébb a szuperszámítás terén. Nem. Valójában mi vagyunk. A szabad világ és a szabad népek produkálják ezeket a kiváló eredményeket. És nagyon büszkének kell lennünk erre a tényre. De kötelességünk megvédeni, megőrizni, megbizonyosodni arról, hogy ez lesz a helyzet 10, 50 és 100 év múlva is.”

Álljon ki a Kínai Kommunista Párt ellen

Pompeo hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok nem engedheti meg, hogy a KKP letörje az akadémiai szabadságot az amerikai egyetemeken, és a diákok, a karok, a közigazgatás és a megbízottak segítségét kéri.

„Szükségünk van az adminisztráció munkatársaira, hogy zárják be a Konfuciusz Intézeteket, és vizsgálják meg, hogy a KKP által pénzzel támogatott úgynevezett hallgatói csoportok valójában mire készülnek az egyetemeken. A kutatóknak ébernek kell lenniük a csalások és lopások ellen, az akadémiai közösség pedig utasítsa el a KKP „pénzügyi szirén énekeit”. És szükségünk van arra, hogy a hallgatók valóban kiálljanak a szólásszabadság mellett – a szólásszabadságért, azokért, akik itt nőttek fel Amerikában, és különösen a kínai diákok szólásszabadságáért, akik a kampuszainkon vannak, akik azért vannak itt, hogy tanulmányokat folytassanak, és javítsanak a jogi helyzetükön, az életükön, és élvezhessék a szabadság gyümölcseit, amelyeket itt az Amerikai Egyesült Államokban nyújtunk nekik.”

„Tartsuk előre a szabadság zászlaját, hogy megvédjük iskoláinkat, amelyekre ezek az intézmények épültek. Ez segíteni fogja nemzetünk biztonságát. És megvéd korunk központi fenyegetésétől, a Kínai Kommunista Párttól.” – mondta beszéde végén.

Forrás: https://en.minghui.org/html/articles/2020/12/12/188728.html

Kép: Mike Pompeo Georgia-ban

(U.S. Secretary of State Mike Pompeo at Georgia Institute of Technology)