Politika

Peking kihasználta a világjárványt, hogy beleavatkozzon az amerikai választásokba: Egy ismert Kína-szakértő véleménye

Írta: Jan Jekielek és Cathy He / EPOCH TIMES

A kínai rezsim kamatoztatta a KKP-vírus globális terjedését, hogy destabilizálja az Egyesült Államokat – és végső soron befolyásolja az elnökválasztást – állítja Robert Spalding, a „Lopakodó háború: Hogyan vette át a hatalmat Kína, míg az amerikai elit aludt. (Stealth War: How China Took Over While America’s Elite Slept.)” című könyv szerzője.

„2020-ban vagyunk, egy népháború közepette, amelyet a Kínai Kommunista Párt folytatott világszerte, hogy alapvetően tönkretegye a liberalizmust” – mondta Spalding, az amerikai légierő nyugalmazott dandártábornoka a The Epoch Times „American Thought Leaders” című műsorában november 10.-én.

Január elején a rezsim „a falhoz állítva” találta magát, miután aláírta az USA – Kína kereskedelmi megállapodás első fázisát, amely arra kényszerítette volna, hogy módosítsa a gazdaságát. Ez pedig belföldön a munkanélküliség növekedését eredményezné – mondta Spalding.

Ám amikor Wuhanban kitört a járvány, a Kínai Kommunista Párt (KKP) rájött, hogy „kihasználhatja ezt a válságot és lehetőséggé alakíthatja át” – mondta, megjegyezve, hogy a kínai „válság” szó a „veszély” és „lehetőség” írásjegyeiből áll.

Így a rezsim lehetővé tette a vírus globális terjedését azáltal, hogy engedélyezte a nemzetközi légi forgalmat, miközben leállította a belföldi forgalmat – mondta Spalding. Emellett a világ minden tájáról felhalmozta és összegyűjtötte az orvosi eszközöket, ami globális hiányt okozott.

Ezután sokoldalú tájékoztató kampányt indított, hogy elrejtse a szerepét a járvány kiváltásában, miközben a járvány általa való kezelését híresztelte. Például nyomást gyakorolt az Egészségügyi Világszervezetre, hogy minimalizálja az emberről emberre történő átvitel kockázatát a korai szakaszban; dezinformációs kampányokat folytatott, azt állítva, hogy a vírus az Egyesült Államokból és Európából származott; és közösségi média kampányokat indított a kínai lezárásokhoz hasonló lezárások ösztönzésére, azzal az elképzeléssel együtt, hogy az Egyesült Államok és más országok nem végeztek volna jó munkát a világjárvány kezelésében – egy beszámoló, amely jelentős húzás volt a választások előtt.

„Így amikor mindezeket a dolgokat összeadjuk, arra jutunk, hogy a Kínai Kommunista Párt akciói szándékosan befolyásolták az Egyesült Államok választását” – mondta Spalding.

A KKP akcióinak a hatása nyilvánvaló volt a tömeges postai úton történő szavazás bevezetésében a világjárvány miatt – tette hozzá.

Spalding megjegyezte, hogy néhány „a szavazáshoz használt digitális gépen Kínában gyártott szoftver vagy hardver van, esetleg mindkettő.”

„Ezt minden tanulmányban megjegyezték, hogy nekünk kihívásunk van mind a postai küldeményes szavazatokkal, mind a digitális gépekkel szemben, különösen azokkal szemben, amelyeknek alkatrészei Kínából származnak” – mondta.

Indítékok

A kínai rezsim „olyan jövőt akar, ahol a világot tekintélyelvű rezsimek uralják” – mondta. Ennek elérése érdekében a párt vezetése évtizedekkel ezelőtt rájött, hogy „hozzá kell kötnie magát az Egyesült Államokhoz”, hogy megszerezze a kereskedelmet, a tehetséget, és ami a legfontosabb, a tőkét a gazdasága növekedéséhez.

„Tehát mit csinálnak? Alapvetően megállapodást kötnek az Egyesült Államokkal, amely ahhoz vezet, hogy 2001-ben [belépjen] a [Kereskedelmi Világszervezetbe], ami Amerikában a munkásosztály tönkretételéhez vezet” – mondta Spalding.

„Amit a Kínai Kommunista Párt Amerikában akar, az az Egyesült Államok vállalati oldala és mindkét politikai párt közötti partnerségnek ez a gondolata, amely lehetővé teszi a nyereségeket a gazdagok számára és elnyomja a munkásosztály érdekeit.”

A Trump-adminisztráció a 2017. évi nemzetbiztonsági stratégia értelmében állást foglalt a KKP akciói ellen. „Megérti, mi zajlik, és aztán elkezdi megoldani a problémát” – mondta Spalding.

2020 január elején Hszi Csin-ping kínai vezető gyorsan megragadta a világjárvány lehetőségét, hogy válaszoljon a Trump-kormányzat által támasztott kihívásokra.

„Miért voltak tömeges postai szavazataink? A koronavírus miatt. Miért van nálunk a koronavírus? A Kínai Kommunista Párt miatt. Miért van meg ez a lehetőségük? Mert bevettük őket a WTO-ba, mert szívesen látjuk őket a nemzetek közösségében. Minden összejön.

Titkolózó szervezet

Spalding azt mondta, hogy az újságírók többsége, sőt a hírszerző közösség is habozik megosztani ugyanazt a figyelmeztetést a KKP-val kapcsolatban, „mert amit keresnek – ez a saját valóságunk terméke – nyomvonal… hogy van bizonyíték, amely megmutatja egy rossz színész közvetlen részvételét némely eseményben.”

„De amit megtanultatok olyan filmek nézéséből, mint a maffiafilmek és Al Capone, ezek a szervezetek, de különösen a Kínai Kommunista Párthoz hasonlóak, a legtitkolózóbb szervezetek közé tartoznak a világon. Nem közlik, mit csinálnak” – mondta.

„Az egyetlen alkalom, amikor megtudjátok, mi történik a függöny mögött, ha egy nagyobb, jelentősebb válság van az országotokban.”

Például 2013-ban, amikor Hszi hatalomra került az intenzív frakcióharcok közepette, kiszivárgott a Párt belső közleménye, a „9. dokumentum”. Tavaly, amikor a rezsim fokozódó nyomással szembesült a Trump-adminisztráció részéről, a média elé kerültek a KKP által az ujgur muszlimok tömeges őrizetét dokumentáló „Hszincsiang-papírok”.

Kövesse Jant a Twitteren: @JanJekielek

Kövesse Cathyt a Twitteren: @CathyHe_ET

Forrás:

https://link.theepochtimes.com/…/beijing-took-advantage…

Kép: Eoch Times / képernyőfotó