Hírek

Több ezer főt számláló békés felvonulás New Yorkban a Fálun Dáfá világnapja alkalmából

Több ezer Fálun Gong-gyakorló vett részt New Yorkban egy felvonuláson május 12-én magyar idő szerint 17:00-kor, hogy megünnepeljék a Dáfá Világnapját.

Idén május 13-án van a 31. évfordulója annak, hogy 1992-ben a Fálun Dáfát bemutatták a nyilvánosságnak, és ez egyben Li Hongzhi úr, a spirituális gyakorlat alapítójának 72. születésnapja is.

A Fálun Gong, más néven Fálun Dáfá egy hagyományos önfejlesztő művelési út, amely meditációs gyakorlatokat tartalmaz, és az őszinteség, a jószívűség és a tolerancia elvein alapul. A gyakorlat erkölcsi tanításai és egészségügyi előnyei miatt gyorsan elterjedt széles körben, és a világ több mint 110 országában jelen van.

Az akkori rezsim vezetője, Jiang Zemin, attól tartott, hogy a gyakorlat népszerűsége veszélyezteti a kínai rezsim tekintélyelvű uralmát, és 1999 júliusában országos üldözési kampányt indított ellene. Több millió gyakorlót tartóztattak le, börtönöztek be, kínoztak meg, és még erőszakos szerveltávolítások áldozataivá is váltak. Ennek eredményeként számtalan gyakorló kényszerült elhagyni otthonát, munkahelyét vagy iskoláját.

Idén a New York-i Fálun Dáfá világnapi felvonulás célja, hogy megünnepeljék a gyakorlat nyilvánosságra hozatalának 31. évfordulóját, és hogy felhívják a figyelmet az emberi jogok elnyomására a kínai rezsim uralma alatt.

A felvonulásról készült felvételek megtekinthetők:

https://www.ganjing.com/live/1frejthoiun1xPhKlQCfwlNW31l61c

https://www.ntd.com/practitioners-parade-in-new-york-city-to-celebrate-2023-world-falun-dafa-day_918300.html