Hírek,  Politika

Az USA legfelsőbb tisztviselői elítélik a KKP-t a szabad világra jelentett fenyegetése miatt (Folyt.)

(Minghui.org) Szeptember 29-ig a koronavírus több mint 33 millió embert fertőzött meg, és több mint egymillió embert ölt meg a világon. Sok más nyugati országhoz hasonlóan az Amerikai Egyesült Államokat is felébresztette a Kínai Kommunista Párt (KKP) által terjesztett dezinformáció és hazugság, és megkezdték a Kínával kapcsolatos stratégiájuk átalakítását.

Számos magas szinten lévő amerikai tisztviselő ítélte el a KKP-t a szabad világot fenyegető veszélye miatt, és új módszereket javasoltak a KKP kezelésére.

A korábbi cikk (https://kinafokusz.hu/az-usa-legfelsobb-tisztviseloi…/ ) a Fehér Ház, a Külügyminisztérium és az FBI tisztviselőinek ezzel kapcsolatos nyilatkozatait tárgyalta. Ez a cikk további aggályokat mutat be a KKP-val kapcsolatban, amelyeket az Amerikai Egyesült Államok legfőbb ügyésze, a védelmi miniszter és Ted Cruz amerikai szenátor vetettek fel.

William Barr amerikai főügyész: Az Amerikai Egyesült Államok válasza a KKP globális ambícióira a 21. század legfontosabb kérdése

William Barr amerikai főügyész 2020 július 16-án, a michigani Gerald R. Ford Elnöki Múzeumban a kínai politikáról szóló beszédében figyelmeztetett: „nemzetünk és a világ legfontosabb kérdése a huszonegyedik században – az, hogy az Amerikai Egyesült Államok milyen választ ad a Kínai Kommunista Párt globális törekvéseire. ”

AG Barr hozzátette: „A KKP vasököllel uralkodik a világ egyik legnagyobb ősi civilizációja felett. A kínai nép hatalmas erejét, termelékenységét és ötletességét igyekszik kihasználni a szabályokon alapuló nemzetközi rendszer megdöntésére és arra, hogy a világot előkészítse a diktatúra számára. Az, hogy az Amerikai Egyesült Államok miként reagál erre a kihívásra, történelmi következményekkel jár, és eldönti, hogy az Egyesült Államok és a liberális demokratikus szövetségesei továbbra is saját maguk alakítják-e sorsukat, vagy a KKP és annak autokrata hűbéresei irányítják majd a jövőt. ”

AG Barr kifejtette, hogy a KKP már nem titkolja többé a hatalmát, és nem várakozik az alkalmas időpontra, mivel Xi Jinping, a KKP főtitkára már nyíltan beszél a „központi színtér” megközelítésről, „a kapitalizmus fölött álló szocializmus felépítéséről” és az amerikai álom „kínai megoldásokkal” való felváltásáról.

„A versenypálya maga felé billentése érdekében a kínai kommunista kormány sokféle kizsákmányoló és gyakran törvénytelen taktikát fejlesztett ki: valuta manipuláció, tarifák, kvóták, állam által vezetett stratégiai beruházások és felvásárlások, szellemi tulajdon lopása és kényszerű átruházása, állami támogatások , dömping, kibertámadások és kémkedés. Az összes szövetségi gazdasági kémkedés vádjával illetett esetek mintegy 80% -a a kínai állam javát szolgálta, és az üzleti titok lopási ügyek mintegy 60% -a összefüggésben áll Kínával.”

AG Barr rámutatott, hogy Kína eredményei a kulcsfontosságú kereskedelmi útvonalak és az infrastruktúra terén azt mutatják, hogy a KKP kizsákmányoló gazdaságpolitikája sikeres. Száz éven keresztül az Egyesült Államoknak volt a világon a legnagyobb gyártókapacitása, amely lehetővé tette számára, hogy a világ „demokrácia arzenáljaként” szolgáljon. De miután Kína 2010-ben felülmúlta az USA-t a feldolgozóipari termelés terén, gyorsan a világ „diktatúra arzenáljává” vált.

„Bár az amerikaiak azt remélték, hogy a kereskedelem és a beruházások liberalizálják Kína politikai rendszerét, a rezsim alapvető jellege soha nem változott meg. Továbbra is tekintélyelvű, egypárti állam maradt, amelyben a kommunista párt abszolút hatalommal rendelkezik, amelyet törvényes választások, a jogállamiság vagy a független igazságszolgáltatás nem ellenőriz. A KKP megfigyelés alatt tartja a saját népét, és társadalmi kreditértékeket rendel az egyénekhez, kormánycenzorok seregét alkalmazza, kínozza a másként gondolkodókat, és üldözi a vallási és etnikai kisebbségeket, köztük ujgurok millióit, akiket átnevelő és munkatáborokban tartanak fogva. ”

„Ha az ami Kínában történt, Kínában is maradt volna, még az is nagyon rossz lenne. Ám ahelyett, hogy Amerika megváltoztatná Kínát, Kína használja fel gazdasági erejét Amerika megváltoztatására.”

Az Amerikai Egyesült Államokban az egész társadalom közös erőfeszítéseire szüksége van ahhoz, hogy ellenálljon a KKP által jelentett, a jövő generációit fenyegető kihívásnak.

Amerikai védelmi miniszter: A KKP ellenszegül a nemzetközi szabályoknak

Mark Esper, az amerikai hadügyminiszter 2020. augusztus 24-én a Wall Street Journal folyóiratban publikált egy cikket: „A Pentagon felkészült Kínára” címmel. A cikk rámutatott, hogy Xi Jinping a KKP vezetőjeként felszólította a Népi Felszabadítási Hadsereget (PLA), hogy tegyen lépéseket a KKP globális törekvéseinek előmozdítása érdekében.

Válaszul az USA készen áll arra, hogy megerősítse szövetségeseinek és partnereinek hálózatát az Indiai-csendes-óceáni térségben, „a globális verseny új korszakában, amely a szabad és nyitott nemzetközi rend, illetve az autoriter rendszert támogató Peking között zajlik. ”

Esper rámutatott, hogy a PLA nem olyan katonaság, amely a nemzetet vagy az alkotmányt szolgálja, hanem „egy politikai entitáshoz, a Kínai Kommunista Párthoz tartozik és azt szolgálja”.

Azt írta: „A Kommunista Párt a PLA ideológiai nevelésének, korszerűsítésének és szigorított kontroljának nyomatékosításával azt mutatja, hogy Kína vezetői a katonaságot központi elemnek tekintik a céljaik eléréséhez. Ezek közül kiemelkedő a nemzetközi rend átalakítása úgy, hogy az aláássa a világszerte elfogadott szabályokat, miközben normalizálja az autokratizmust, ezáltal olyan feltételeket teremtve, amelyek lehetővé teszik a Kínai Kommunista Párt számára, hogy más országokat kényszeríteni tudjon és korlátozni tudja a szuverenitásukat. ”

Esper egy felhívással fejezte be: „A szabadságot, az emberi jogokat és a jogállamiságot értékelő nemzeteknek össze kell fogniuk, hogy ellensúlyozzák a PLA által gyakorolt kényszerítő hatást a Kínai Kommunista Párt agresszív kísérleteiben, melyek a nemzetek szuverenitásának aláásására irányulnak.”

Ted Cruz szenátor: A KKP egy „új gonosz birodalom”

Ted Cruz amerikai szenátor a The Epoch Times munkatársának, Jan Jekieleknek adott interjújában elmondta, hogy a KKP az „új gonosz birodalom”, amely igyekszik uralma alá hajtani a földet. A KKP megpróbálta felforgatni az amerikai társadalom minden területét, a politikától a gazdaságig, a szellemi tulajdontól az ellátási láncokig, Hollywoodtól a felsőoktatásig, és az olyan profi sportágakig, mint az NBA.

Elmondta, hogy a KKP súlyos geopolitikai fenyegetéseire adott válasz érdekében meg kell érteni a rezsim Amerika elleni agressziójának kiterjedését, ideértve a szellemi tulajdon ellopását, a kémkedést, a propagandát, valamint a rosszindulatú befolyásolási kampányokat.

A szenátor összehasonlította a jelenlegi helyzetet az USA Szovjetunióval folytatott hidegháborújával és azzal, hogy miként kellene hasonló stratégiát alkalmaznia a KKP legyőzéséhez.

„Az egész hidegháború során elkerültük a lövöldözéssel járó harcokat a Szovjetunióval. Ehelyett inkább – és Reagan értette ezt a legjobban – szisztematikus, átfogó erőfeszítéseket tettünk arra, hogy fényt gyújtsunk, kiaknázzuk az igazság hatalmát, gazdasági és diplomáciai nyomásgyakorlást alkalmazzunk és kihasználjuk az amerikai szabad vállalkozási rendszer hihetetlen erejét, hogy legyőzzük és csődbe vigyük őket. ”

Cruz szenátor elmondta, hogy a koronavírus-járvány a külpolitika alapos átértékeléséhez vezetett, ami az Amerikai Egyesült Államok, Kína és a világ közötti kapcsolatokat illeti.

„A kínai emberek Kínában, közülük túl sokan, szegénységben és kínok között élnek. A kommunizmus katasztrófa. Nem működik. Tehát meg kell vele küzdenünk katonai oldalról is. Meg kell küzdenünk ellene, hogy felragyogjon a fényt. Ez az, amit nyomatékosan tenni igyekszem, hogy felhívom a figyelmet Kína hazugságaira és az elnyomásra.”

Forrás: https://en.minghui.org/html/articles/2020/10/7/187720.html

Kép: Fehér Ház / Washington

https://commons.m.wikimedia.org/…/File:White_House…

Credit: Cezary p (https://commons.m.wikimedia.org/wiki/User:Cezary_p)

Creative Commons: https://commons.m.wikimedia.org/…/Commons:GNU_Free…