Hírek

NTD News: A Kínával kötött megállapodás megszakadt – az emberi jogi politikus dicséri az EU „új ütemét”

A következő bejegyzés a videó eredeti szövege: „Az EU leállítja a beruházási megállapodást Kínával – az emberi jogi politikus dicséri az új ütemet” az NTD-Deutsch YouTube csatornán. Az Epoch Times nem végzett szerkesztői változtatásokat.

Az új Kínával kötött uniós beruházási megállapodás átmenetileg szünetel. Brüsszel ideiglenesen felfüggesztette a megállapodás megerősítésére irányuló erőfeszítéseit. Az EU Bizottság ennek okaként a Pekinggel folytatott diplomáciai szakadásokat nevezte meg.

Martin Patzelt, a Német Bundestag Emberi Jogi Bizottságának tagja ezt új ütemnek tekinti:

“Az Európai Parlament és a Bizottság reakciója egyértelműen azt mutatja, hogy új irányt választunk, és azt mondjuk, hogy tisztán diplomáciai értelemben nem lehet előrelépni Kínával. A kínai kormány teljesen figyelmen kívül hagyja az emberi jogokat, ahogy mi látjuk őket, és csak a hatalmi érdekeit veszi figyelembe. „

A fokozott feszültség ellenére a múlt héten sor került a hatodik német-kínai kormányzati konzultációra. Merkel kancellár közepes hangnemet ütött meg, de a pusztító emberi jogi jogsértések ellenére is folytatta a Kínával folytatott párbeszédet.

Kína ellenszankciókkal reagált az EU-szankciókra az ujgurok elnyomásáért.

Nagy aggodalommal látjuk, hogy Kína a gazdasági ereje által gyakorolt ​​befolyását a világra, csakis saját elképzeléseinek megfelelően alakítja. ” – Martin Patzelt (CDU)

Többéves tárgyalások után az EU és Kína 2020. december 30-án – röviddel az EU Tanács német elnökségének vége előtt – elvi megállapodást kötött a beruházási megállapodásról.

Patzelt, a CDU politikusa hangsúlyozta, hogy örül az európai közösség döntésének:

„És amit most együtt megtapasztaltunk, mindannyian a világon: a Fálun Gong, Tibet, az ujgurok, minden olyan ember elleni fellépés Kínában, aki saját gondolatokat mer kifejleszteni, amelyek túlmutatnak a nagy elnök gondolatain, azt büntetik, masszívan büntetik. Az, hogy emberek eltűnnek, hogy a hozzátartozóik már nem tudják, hová tűntek, mélységesen elszomorít minket, de erőtlenné és dühössé is tesz.”

A szabad világnak továbbra is világosan ki kell fejeznie véleményét a kínai kormány felé – mondta Patzelt, Hongkongra is tekintettel.

Margarete Bause zöldpárti EP-képviselő szintén üdvözölte a tárgyalások leállítását, és a Twitteren azt írta: „Helyes és esedékes döntés az EU részéről. És egyértelmű vereség Merkel Kína-politikája számára.”

Az USA már az év elején kijelentette, hogy nem érdekelt egy hasonló megállapodás megkötésében Kínával. Mike Pompeo, az Egyesült Államok akkori külügyminisztere „gyengének” minősítette a megállapodást. Nem fogja megvédeni „az európai munkavállalókat a Kínai Kommunista Párt rablásaitól” – mondta Pompeo.

A Joe Biden vezette amerikai kormányzat szintén bírálta az új megállapodásokat.

Az új megállapodás célja az lenne, hogy a vállalatok számára stabil keretet biztosítson a kereskedelemhez és a beruházásokhoz egymás piacain.

Kína eddig azonban csak nagyon korlátozott mértékben tartotta be ezeket az ígéreteket.

https://www.epochtimes.de/china/china-politik/ntd-news-abkommen-mit-china-auf-eis-gelegt-menschenrechtspolitiker-lobt-neue-gangart-der-eu…