Hírek

Kínában COVID-szerű betegek lehettek màr hónapokkal a hivatalosan megadott időpont előtt

A The Epoch Times cikke: Belső KKP-dokumentumok azt mutatják, hogy a wuhani (vuhani) betegeknek már 2019 szeptembere előtt voltak tüneteik, de a hatóságok nem közölték a világgal

Írta: Eva Fu / Epoch Times

Kiszivárgott dokumentumok egy sora azt mutatja, hogy Kínában a COVID-19-hez hasonló tünetekkel rendelkező betegeket már hónapokkal a rezsim hivatalos időpontja előtt kórházba utalták, ami megkérdőjelezi, hogy pontosan mikor kezdett el terjedni a KKP-vírus Wuhanban (Vuhanban), Kína járványügyi kiindulópontján.

Legalább egy beteg kezdett el COVID-19-szerű tüneteket tapasztalni 2019 szeptemberében, azon kórházi adatok szerint, amelyeket a The Epoch Times kapott egy megbízható forrástól, aki hozzáfér a kormányzati dokumentumokhoz. A következő hónapban több tucat embert utaltak még kórházba.

A wuhani kórházak szintén számos halálesetet jelentettek 2019 októberében súlyos tüdőgyulladás, tüdőfertőzések és a COVID-19 betegekéhez hasonló egyéb tünetek miatt.

A város egészségügyi szakbizottsága csak 2019. december 31-én jelentette be nyilvánosan a tüdőgyulladás új formájának kitörését – miután az erről tájékoztató orvosok közösségi médiás bejegyzései futótűzként terjedtek el.

A The Epoch Times által megszerzett, február 19-én kelt levélben a központi kormány által felállított nemzeti nyomozócsoport kijelentette, hogy nyomon kívánja követni a betegség korai eseteit. Felkérte a helyi hatóságokat, hogy szolgáltassanak adatokat az összes wuhani (vuhani) egészségügyi intézménytől a 2019. október 1. és december 10. közötti időszakot illetően, beleértve olyan betegekről való tájékoztatást, akik lázasan keresték fel a Huanan Seafood Market közelében lévő klinikákat, egy olyan piac közelében, amelyet a tisztviselők kezdetben a kitörés eredeteként azonosítottak. Részleteket kértek a legkorábbi 10 gyanús esetről minden egyes orvosi képviseletnél, amelyet kettes vagy a fölötti szintre soroltak be (hármas a legmagasabb); és a COVID-19-szerű tünetekkel járó tüdőgyulladás okozta halálozásokról.

A levél megállapította, hogy kilenc kórház, amelyik a legtöbb COVID-19 beteget fogadta a városban, kulcsfontosságú a vizsgálat szempontjából.

Az Epoch Times a megkeresés nyomán hozzáférhetett a nyilvántartások egy részéhez, 11 kórházból.

Az összegyűjtött adatok ellenére a wuhani járványvédelmi munkacsoport február 26-án azt közölte a médiával, hogy a legkorábban dokumentált beteg egy Chen (Csen) vezetéknevű személy volt, aki 2019. december 8-án betegedett meg.

Nem világos, hogy a hatóságok február előtt végeztek-e vizsgálatot a korai ügyekben.

Néhány kritikus számára a vizsgálat meglehetősen csekélynek tűnt és túl későn jött. „Amiatt, hogy ilyen hatalmas mennyiségű légzőszervi betegség tört ki a környéken, hogy jön az, hogy nem követték nyomon az összes többi kórházat?” – mondta Sean Lin, a Walter Reed Hadsereg Kutatóintézet vírusbetegség-ágazatának volt laborigazgatója a The Epoch Times-nak.

„Ezt már régen meg kellett volna tenni” – mondta, „nevetségesnek” nevezve a késleltetett vizsgálatot.

Gyanús vírusos betegek

A kapott feljegyzések kilenc halálesetet mutattak COVID-19-szerű állapotok miatt három kórházban.

Öten súlyos tüdőgyulladásban szenvedő betegek voltak, akik 2019 novembere és decembere között haltak meg a wuhani 6. számú kórházban, azoknak a kórházaknak az egyikében, amelyet a vizsgálati levél nevezett meg. A Wuhani Hagyományos Kínai Orvostudomány Kórházában, egy harmadfokú kórházban, októberben három haláleset történt. A wuhani 8. számú kórház egy halálesetet regisztrált.

A betegek az első tünetek megjelenése után egy néhány naptól körülbelül négy hétig terjedő időszakban haltak meg.

Xu Zhenqian-t (Hszü Csencsient) például a wuhani 6. számú kórházba utalták be. A 82 éves nő 2019. október 1-jén kezdett tüneteket mutatni, köztük nyilvánvaló ok nélküli köhögési rohamokat kapott, és fehér nyálkát köhögött fel, ami a légúti fertőzés jele a kórház klinikai leírása szerint. A beteget nem sokkal halála előtt, november 3-án szállították át egy másik intézményből.

Ugyanabban a kórházban három másik betegnek is nehézsége volt a légzéssel, mielőtt meghalt. A CT-vizsgálataik homályos jeleket mutattak a tüdejükben – olyan mintákat, amelyek megegyeznek néhány COVID-19 beteg károsodásaival.

Az akták legalább 40 további COVID-19 gyanús beteget azonosítottak nyolc kórházban, a legkorábbi a 67 éves Xiao Niangui volt, aki 2019. szeptember 25-én kezdett tüneteket mutatni, és a Wuhani Puren Jiang’an (Vuhan Puzsen Csiang’an) Kórházba utalták.

Wuhannak 205 egészségügyi létesítménye van közösségi és városi közigazgatási szinten, és 66 a COVID-19 betegek kezelésére kijelölt kórháza – közölték a városi tisztviselők márciusban.

Kína átláthatóságának hiányát a kormánytisztviselők erősen bírálták. Folyamatosan visszautasították, hogy beengedjék az Egyesült Államok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértőit, hogy az országban tanulmányozzák a járvány kitörését. Február 12-én az Egyesült Államok Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központjának (U.S. Centers for Disease Control and Prevention) egyik tisztviselője azt mondta, hogy a képviselet továbbra sem tud hozzáférni a járvány kitörésével kapcsolatos „közvetlen adatokhoz”, és „továbbra is abban reménykedünk, hogy erre felkérést kapunk”.

A WHO kínai képviselője egy május 1-jén közzétett médiainterjúban azt is elmondta, hogy Kína kizárta a szervezet szakértőit ​​az ország vírusvizsgálatából.

Forrás:

https://m.theepochtimes.com/china-saw-covid-19-like…

Megjegyzés: A Kína Fókusz nem tudja ellenőrizni a cikk tartalmát, így minden felelősséget kizár. A cikk tartalmáért egyedül a The Epoch Times felel.