Hírek

Életképek Kínából: Egy darabjaira hullott család megrázó története

A Minghui tudósítójától, Kínából

Egy 68 éves asszonyt a Shandong tartományi Qingdao városban 2019. szeptember 10-én megállított négy civil ruhás rendőr, amikor az élelmiszer boltból hazafelé tartott. Benyomták az autójukba és elhajtottak vele.

Song Jiling asszonyt a Pudong fogva tartási központba vitték aznap késő délután. Magas vérnyomást találtak nála, magas vércukor szintet és szabálytalan szívverése volt a kötelező orvosi vizsgálat alatt, de a rendőrség kényszerítette a fogva tartási központot, hogy fogadják be.

Song Jilin egy San Franciscó-i lakos édesanyja, akit később bűnözőként tartották fogva, mert megtagadta, hogy feladja a hitét a Fálun Gongban, egy spirituális tanításban, amelyet 1999 óta üldöz a kínai kommunista rezsim. A rendőrség elkobozta a személyes holmijait, de sosem adta át a családjának az elkobzott tárgyak listáját.

Mikor Song ügyvédje nemrég meglátogatta a fogolytáborban, soványnak és kimerültnek tűnt. Song elmondta az ügyvédnek, hogy az őrök és az orvosok a fogolytáborban kényszerítették, hogy minden nap vegyen be vérnyomáscsökkentő gyógyszereket, de a vérnyomása még mindig magas. Erős fejfájása volt és szédült.

Ez volt a második alkalom, hogy Song az elmúlt 17 hónapban a hite miatt célponttá vált. Röviddel azután, hogy 2018. április 20-án a rendőrség elfogta, szívrohamot kapott és elvitték egy kórházba, ahol a rendőrök hozzábilincselték a kórházi ágyhoz, és kb. 6 rendőr felváltva figyelte. Április 28-án engedték szabadon.

A saját megpróbáltatásain kívül Song férjét és fiát, Wang Zhansuo-t és Wang Xia-t szintén többször célba vette a hatóság a Fálun Gong gyakorlása miatt.Az idősebbik Wangot, a nyugdíjas bírót és ügyészt 2010-ben négy évre bebörtönözték a Shandong börtönbe, és kegyetlen kínzásnak vetették alá, amelynek célja ugyancsak az volt, hogy kényszerítsék a Fálun Gongban való hitének feladását. A törvényi engedélyét és a nyugdíját felfüggesztették a börtönbüntetése idejére.A fiatalabb Wangot az édesapjával együtt tartóztatták le 2010-ben. Habár szabadon engedték röviddel utána, a hatóságok kényszerítették a munkáltatóját, hogy bocsássa el.

Song lánya, Wang Xiao, aki 2005-ben az USA-ba költözött, és jelenleg San Franciscóban él, meghívta a szüleit 2014-ben az Egyesült Államokba, hogy látogassák meg őt. Azt követően, hogy Wangot szabadon engedték a börtönből. A hatóságok érvénytelenítették a házaspár útlevelét a Fálun Gongban való hitük miatt.

A kínai konzulátus előtt 2016 októberében, San Franciscóban, Wang Xiao a családja keserves megpróbáltatásaikat a nyilvánosság elé tárták.

Forrás: http://hu.clearharmony.net/articles/a113124-Eletkepek-Kinabol-Egy-darabjaira-hullott-csalad-megrazo-tortenete.html

Kapcsolódó cikkek: http://en.minghui.org/html/articles/2013/7/13/141035.htmlhttp://en.minghui.org/html/articles/2011/1/26/122883.htmlhttp://en.minghui.org/html/articles/2010/3/14/115336.htmlhttp://en.minghui.org/html/articles/2011/3/21/123941.html