Hírek

Káosz a Sanghaj-i reptéren

Kaotikus éjszaka a sanghaji nemzetközi repülőtéren … a tisztviselők hirtelen elrendelték az egész repülőtérre kiterjedő COVID-19 tesztet.

November 22-én a sanghaji egészségügyi bizottság két helyben továbbított COVID-19 esetet jelentett a város Pudong nemzetközi repülőtérén. Ezek egy 46 éves férfi és egy 30 éves nő voltak.

Miután a kormány beismerte az új fertőzéseket, a repülőtér hatóságai vasárnap este ideiglenes tesztterületet létesítettek a repülőtér parkolójában.

A Weibo kínai közösségi hálózatba feltöltött videók szerint (a Twitter kínai megfelelője) káosz uralkodott a repülőtéren. Az egyik videóban a védőruhás reptéri tisztviselők megpróbálták visszatartani a tömeget, akik megpróbáltak kilépni a repülőtérről. Egy másik videóban egy férfi összeomlott, miután kénytelen volt órákat várni a repülőtéren egy tesztre.

Egy sanghaji lakos a kínai nyelvű Epoch Timesnak elmondta, hogy a repülőteret vasárnap este elzárták, hogy az egészségügyi tisztviselők hatalmas vizsgálatokat végezhessenek.

Kína állami médiája szerint vasárnap este a Pudong Nemzetközi Repülőtér sok járatát törölték.

A szemtanú hozzátette, hogy gyanította, hogy a helyi hatóságok azért hajtottak végre ilyen határozott intézkedéseket a repülőtéren, mert tudták, hogy különben a vírus valószínűleg a városon túl is terjed majd.

A reptéren belüli kaotikus jelenetek sehol sem láthatók az állami médiában vagy a Sanghaji Egészségügyi Bizottság honlapján. A később feltöltött fotók rendezett sorokban mutatták az embereket, akik tesztelésre vártak.

Egy pekingi lakos a Weibo-on írt egy bejegyzést, amelyben arra kérte a kínai netezőket, hogy töröljék ezeket a „rossz” fotókat és videókat a repülőtéren történtekről. Felhívása más netezők dühös reakcióival találkozott. Az egyik megkérdőjelezte ezen fájlok törlésének szükségességét, mondván, hogy ezek megmutatták, hogy a repülőtér mennyire kaotikus vasárnap este, és hogy a helyi önkormányzat milyen rosszul végzi munkáját. A sanghaji Jian’an körzet egy másik netezője gúnyosan megkérdezte, hogy a pekingi lakos az állami média alkalmazottja-e.

A „Xinhua” állami hírügynökség november 22-én arról számolt be, hogy Binhai több mint 2,2 millió lakosát tesztelték a vírusra, és körülbelül 1 millióan negatívnak bizonyultak. November 20-án a binhai Yilan International Hotel egyik munkatársa elmondta a kínai nyelvű Epoch Timesnak, hogy a kórházban kifogynak az ágyak, és az összes szállodai szobát egészségügyi tisztviselők használják.

A tömegtesztet azután kezdeményezték, hogy a helyi egészségügyi tisztviselők november 19-én négy fertőzéses esetről számoltak be az új Binhai területén található Dongjiang kikötői körzet közösségében. Az állami média szerint a közösség középiskoláinak, általános iskoláinak és óvodáinak osztályait azonnal felfüggesztették.

Az állami média szerint a Tianjin-féle Teda kórházat, ahol a négy fertőzött beteg egyikét kezelték, elzárták.

Egy névtelenséget kívánó éttermi dolgozó a kínai nyelvű Epoch Timesnak megerősítette, hogy a kórházat helyi idő szerint november 19-én 20 órakor izolálták. Az étterem közvetlenül a kórházzal szemben található. Hozzátette, hogy az étterem továbbra is nyitva marad, de alig voltak vendégei.

Forrás: részletek innen:

https://www.epochtimes.de/…/chaos-am-internationalen…

Kép: Sanghaj (Kína Fókusz saját kép)