Hírek,  Politika

A KKP konzulátusai közvetlenül részt vesznek a Fálun Gong üldözésében

(Minghui.org) A Kínai Kommunista Párt (KKP) nem kímélte az erőfeszítéseit, hogy kiterjessze a Fálun Gong üldözését a tengerentúlon, mióta 1999 júliusában elkezdte elnyomni ezt a gyakorlatot. Ilyen eseteket egymás után figyeltek meg szerte a világon.

Amint arról a Minghui korábban beszámolt, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter 2020. szeptember 25-én beszédet mondott Kína ügyeiről Wisconsin állam törvényhozó testülete előtt. Konkrétan, feltárta és elítélte a KKP-nak egy Kaliforniában meghozott határozatba való beavatkozását és ezzel kapcsolatos zavarását. Ez a határozat a Fálun Gong támogatására készült.

Tekintettel arra, hogyan használja fel a KKP külföldön a nagykövetségeit és konzulátusait, hogy befolyásolja és kiterjessze a Fálun Gong tengerentúli üldözését az elmúlt két évtizedben, az ami Kaliforniában történt, korántsem egy elszigetelt eset, hanem a KKP szisztematikus kampányainak része.

Kínai konzulátusok az Egyesült Államokban: öndicsőítés és hitrendszer-elnyomás

Pompeo két példát mondott a beszédében. Az első egy e-mailről szólt, amelyet a chicagói KKP-konzul küldött Roger Rothnak, Wisconsin Állam Szenátusa kamarai elnökének ez év februárjában, és amelyben a szenátus törvényhozó testületét arra kérte, hogy hozzon egy határozatot, amely dicséri Kína válaszát a koronavírusra. Az e-mailhez egy előre megírt határozatot is mellékeltek. Roth azt hitte, hogy ez egy tréfa, és törölte az e-mailt. Később azonban kapott egy e-mailt a KKP konzuljától a javasolt határozat módosított változatával. Ezúttal egyszavas választ küldött: „Marhaság!”.

Roth szenátor nem állt meg ott. Ahelyett, hogy egyetértett volna a KKP kérésével, ellentétes irányú határozatot javasolt, azt állítva, hogy „a Kínai Kommunista Párt tudatosan és szándékosan félrevezette a világot a vuhani koronavírust illetően”.

„Ha a kínai kormány hatékonyabban, átláthatóbban és felelősségteljesebben járt volna el, akkor a vírus eseteit világszerte 95 százalékkal korlátozhatta volna” – írta Roth.

Pompeo egyetértett: „Az egy kellemetlen kérdéssor, amikor belegondolunk, mit csinál a Kínai Kommunista Párt a nagykövetségein keresztül itt az Egyesült Államokban. De ami itt Wisconsinban történt, megtörténik az egész világon. Megtörténik szerte az Egyesült Államokban. Amerika-szerte megtörténik a parlamentekben.”

E pont szemléltetésére egy másik példát adott. 2017-ben Kalifornia állam egy szenátora javaslatot tett egy törvénytervezetre, amely csupán a Fálun Gong-gyakorlók iránti támogatást fejezi ki Amerikában és Kínában. A San Franciscó-i kínai konzulátus erre válaszul levelet írt az állami törvényhozó testületnek, megvádolva a Fálun Gongot, és azt állítva, hogy a törvényjavaslat „mélyen károsíthatja a Kalifornia állam és Kína közötti együttműködési kapcsolatokat, és súlyosan sértheti a kínai nép és a Kaliforniában élő hatalmas kínai közösségének érzéseit.”

Sajnos Kalifornia állam szenátusa engedett a KKP nyomásának és elvetette a javasolt törvénytervezetet.

Az Európai Parlament képviselői fenyegető levelet kaptak

A Minghui.org oldalon olvasható jelentés szerint 26 svéd parlamenti képviselő, aki aláírta a Fálun Gong támogatásáról szóló, az üldözés befejezését szorgalmazó közös nyilatkozatot, mind e-mailt kaptak a kínai nagykövetségtől. Az e-mail a Fálun Gong rágalmazása mellett megfélemlítette a parlamenti képviselőket és veszélyeztette a hírnevüket.

Augusztus 19-én a svéd parlamenti képviselő, Niclas Malmberg személyes Facebook-oldalán közölte, hogy e-mailt kapott a KKP nagykövetétől, amiért részt vett a Fálun Gongot támogató közös nyilatkozatban. Az e-mail a Fálun Gong rágalmazása mellett a hírnevét is veszélyeztette. Ez Svédországban az élet minden területén felháborodást váltott ki a KKP ellen. Azt mondták, hogy a KKP megfélemlítése és fenyegetései még inkább arra késztették őket, hogy támogassák a Fálun Gong-gyakorlókat, és érezték, hogy sürgősen támogatni kell az emberi jogokat Kínában.

David Lega, az Európai Parlament képviselője és Lotta Johnsson Fornarve svéd képviselő is ugyanezt tapasztalta. „A hozzáállásunk nagyon világos” – mondta Lega egy nemrégiben adott interjúban. „Egy olyan nagykövet, aki ilyenfajta megfélemlítést és fenyegetéseket alkalmaz, hogy megpróbálja megváltoztatni a szólásszabadságot a mi demokratikus országunkban, nem szívesen látott.”

Johnsson Fornarve szerint Kínát egy totalitárius rendszer ellenőrzi, amely gonosz bűncselekményeket követ el az emberi jogok ellen. „A KKP nem jó irányba halad. Nekünk, politikusoknak fontos, hogy nyomást gyakoroljunk Kínára és bíráljuk az emberi jogok megsértését” – magyarázta.

A KKP nagykövete személyes találkozót kért, de elutasították.

Hasonló eset történt Magyarországon is. Az NTDTV beszámolója szerint Szél Bernadett, a magyar parlament képviselője megjegyezte, hogy augusztus 19-én levelet kapott a kínai budapesti nagykövetségtől, és azt mondta, hogy ez a politikai karrierjének „legabszurdabb pillanata”.

A levélben a kínai nagykövetség kijelentette, hogy helyteleníti és határozottan ellenzi a Fálun Gongot támogató közös nyilatkozat aláírását. Szél elmondta, hogy a levelet feltette a Facebookra, és azt mondta: „Egy magyar megválasztott parlamenti képviselő levelet kapott egy másik ország nagykövetségéről, amelyben megmondták neki, mit kell tennie; megmondták neki, hogy mit lehet aláírni és mit nem – ez teljesen abszurd.”

„Európa és a világ számos más demokratikus országa hisz a vallásszabadságban, és abban, hogy az embereket lelkiismereti okokból nem szabad börtönbe zárni és üldözni” – mondta.

Beavatkozás a Shen Yun (Sen Jün) előadásokba

Az elmúlt 21 évben, amikor Kínában a Fálun Gongot kegyetlenül üldözték, a KKP széles körben felhasználta a nagykövetségeit és konzulátusait a tengerentúlon, hogy megfenyegesse a demokratikus országok politikusait, akik támogatást mutattak a Fálun Gong iránt.

Ez azért van, mert a kommunizmus alapvető elméletei, mint például a gyűlölet és az erőszak, alapvetően ellentmondanak az Őszinteség-Együttérzés-Türelem alapelveinek, amelyeket a Fálun Gong-gyakorlók követnek.

Egy másik példa a KKP beavatkozása a Shen Yun előadásokba, amely a hagyományos kínai kultúrán alapuló előadóművészeti bemutató. Például a Shen Yun Performing Arts turnézó társulata 2010. január 20-án 19:30-kor érkezett Little Rockba, az egyesült államokbeli Arkansasban, hogy fellépjen a Robinson Center Music Hallban, a környék legjobb színházában.

A bemutató előtt a színház vezetősége levelet kapott a houstoni kínai konzulátustól, amelyben rágalmazta a Shen Yun Performing Arts társulatot. A színház felfedte a KKP konzulátusának vészjósló cselekedetét, és jelentést tett a levélről a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI).

A 13 oldalas levélben a KKP nemcsak a tipikus hazugságokat használta ismételten, hanem a KKP által ellenőrzött tengerentúli médiumok rágalmazó tartalmát is belefoglalta. A levél végén a KKP konzulátusa arra kérte a színházat, hogy tagadja meg a Shen Yun előadás helyszínének biztosítását.

Jim Rice, a Little Rock Konferencia és Látogatói Iroda ügyvezetője elmondta, hogy valóban meglepettnek érezték magukat, mivel azelőtt még sohasem kaptak ilyen levelet, és ez teljesen ellentétes volt a szokásokkal. „Nem számít, ki gyakorol ránk nyomást vagy fenyeget meg bennünket, azt fogjuk tenni, amit helyesnek gondolunk. Büszke vagyok arra, hogy a Shen Yun itt lép fel.” Hasonló események történtek a világ számos más városában is, ahol a Shen Yun bemutatókat rendezett.

A Shen Yun előadások KKP általi zaklatásának számos esetét sorolták fel a Minghui-jelentés: A Fálun Gong 20 éves üldözése Kínában című könyv 8. fejezetében.

Gyűlölet szítása a tengerentúlon

A KKP sohasem hagyta abba a hazugságok terjesztését és a gyűlölet szítását a tengerentúli ügynökségein keresztül, mióta 1999 júliusában elkezdte a Fálun Gong üldözését. Miután a KKP 2001 elején a Tienanmen téren megrendezte az úgynevezett „önégetés” eseményt, számos KKP-nagykövetség és -konzulátus külföldön megszervezte a kormány által támogatott tengerentúli kínai diákokat és tudósokat, hogy megnézzék a CCTV videóit az álhírről, és szemináriumokat szerveztek, hogy kritizálják a Fálun Gongot.

Például a KKP houstoni főkonzulátusa kínai hallgatókat szervezett meg a Houstoni Egyetemről, a Rice Egyetemről, a Texas Orvosi Központból a Kínai Diákok és Tudósok Egyesületén (CSSA) és a Pekingi Egyetem, a Qinghua (Csinghua) Egyetem, a Pekingi Kőolaj Egyetem öregdiák szövetségein keresztül, valamint a kormány által finanszírozott vendégkutatókat, hogy megnézzék a megrendezett „önégetés” eseményt és elítéljék a Fálun Gongot.

Zhang Chunxiang (Csang Csunhsziang), a KKP akkori főkonzulja a fórumon megtámadta a Fálun Gongot, és arra kérte a fórum résztvevőit, hogy terjesszék a KKP hazugságait más hallgatóknak, a kollégáiknak és az amerikai barátaiknak. Yan Meihua (Jen Mejhua), az oktatási szekció főnöke azt mondta, hogy remélte, hogy az összes houstoni tengerentúli kínai diák „elutasítaná a Fálun Gongot”, és „rávenné a Fálun Gong gyakorlókat, hogy hagyjanak fel a gyakorlattal, amilyen hamar csak lehetséges”.

A Minghui.org egy másik jelentése szerint 2001 februárjában a houstoni Kínai Diákok és Tudósok Egyesületének (CSSA) tagjai részt vettek egy Fálun Gong-ellenes szimpóziumon a houstoni kínai konzulátuson. Cheng Xusen (Cseng Hszüszen) CSSA-SUNDERLAND-ban megjelent cikke azt is megemlítette, hogy a CSSA a KKP konzulátusával együttműködve szervezett tevékenységeket a Fálun Gong ellen.

2007. május 26-án a houstoni főkonzulátus oktatási szekciója szemináriumot tartott a texasi és a louisianai CSSA elnökeinek részvételével, akik azzal dicsekedtek a nagykövetség tisztviselőinek, hogy hogyan „nyomták el az ellenséges erőket”.

2001. július 20-án, csak egy héttel azután, hogy Peking megkapta az olimpia megrendezésének a jogát, a kínai houstoni főkonzulátus szimpóziumot tartott a Houston nagyobb területén élő tengerentúli kínai tudósok és helyi kínai méltóságok számára, hogy „meleg fogadtatással ünnepeljék meg a sikeres pályázatot a pekingi olimpiai játékokra, és hogy leleplezzék és kritizálják a Fálun Gongot.”

Feketelisták és az útlevél meghosszabbításának megtagadása

Ezenkívül a KKP nagykövetségei és konzulátusai aktívan hajtják végre a Jiang Zemin (Csiang Cömin) által vezetett csapat üldözési politikáját, és a tengerentúlon feketelistákat vezetnek a Fálun Gong-gyakorlókról. Ilyen feketelistákat használnak arra, hogy üldözzék és zaklassák a Fálun Gong-gyakorlókat, miközben megtagadják, hogy meghosszabbítsák az útlevelüket vagy ok nélkül visszatartják az útlevelüket.

Például Wang Yongsheng (Vang Jungseng), aki a Houstoni Egyetemen kutatott, 2001. február 22-én a houstoni kínai konzulátusra ment, hogy meghosszabbítsa az útlevelét. Egy Xu (Hszü) vezetéknevű tiszt telefonon azt mondta Wangnak (Vangnak): „Most nem adhatjuk oda az útlevelét, mert még mindig gyakorolja a Fálun Gongot.” Azt is mondta Wangnak (Vangnak), hogy meg kell várnia Kína jóváhagyását, mielőtt átadhatja neki az útlevelét.

2003. szeptember 2-án Tang Jian (Csien) Fálun Gong-gyakorló a houstoni kínai konzulátusra ment, hogy meghosszabbítsa az útlevelét. Yang Zhuofan (Jang Csofan) konzul felhívta és azzal fenyegetőzött, hogy megtagadja az útlevele meghosszabbítását. Azt is mondta Tangnak, hogy ne gyakorolja a Fálun Gong-gyakorlatokat és ne tiltakozzon a kínai konzulátus előtt.

Hasonló események sok helyen előfordultak. A KKP tengerentúli ügynökségei rágalmazó információkat is terjesztettek a nyugati országoknak, és feketelistákkal látták el őket, hogy megakadályozzák a Fálun Gong-gyakorlók bejutását az országukba. Bizonyos esetekben a Fálun Gong-gyakorlókat a repülőtéren vagy az országba való belépésük után vették őrizetbe.

Gengszterek felbérelése, hogy támadják meg a Fálun Gong-gyakorlókat

A „Minghui-jelentés: A Fálun Gong 20 éves üldözése Kínában” című könyv „Az üldözés kiterjedt a szárazföldi Kínán kívülre” című fejezete feltárta azokat az eseteket, amikor az ausztrál, kanadai, New York-i és chicagói kínai nagykövetségek és konzulátusok tagjai közvetlenül megtámadták a Fálun Gong-gyakorlókat szóban és fizikailag egyaránt. A jelentés 26 olyan üldözési módszert is bemutatott, amelyet a KKP-ügynökségek külföldön kémek, tengerentúli kínaiak, diákok vagy felbérelt helyi huligánok által használtak a Fálun Gong-gyakorlók üldözésére.

A Minghui.org beszámolója szerint 2002. június 30-án este, amikor a Fálun Gong-gyakorlók csendben meditáltak a houstoni kínai konzulátus előtt, hogy tiltakozzanak az üldözés ellen, két, körülbelül 30-40 éves férfi alaposan szemügyre vette az egyes gyakorlók arcát, majd távozott. 21:28 és 21:30 óra között hirtelen valaki egy elhaladó autóból megtámadta a Fálun Gong-gyakorlókat, tojásokat dobva rájuk. Számos tojás találta el egy férfi gyakorló mellkasát, és egy másik gyakorlónőnek a lábát. A Fálun Gong-gyakorlók jelentették az esetet a helyi rendőrségnek és az FBI-nak.

Mindenféle tengerentúli kínai szervezet működik szerte a világon, például kereskedelmi kamarák, polgártársak egyesületei stb. Legtöbbjük a KKP tengerentúli politikai eszközeiként és ügynökeiként működik. Például a Wenzhou Townsmen Association (Vencsou Polgári Egyesület), a Fuzhou Townsmen Association (Fucsou Polgári Egyesület) és a New York-i Shanghai Townsmen Association (Sanghaj Polgári Egyesület) közvetlenül a KKP irányítása alatt áll.

Az olyan kínai közösségek, mint a New York-i Chinatown és a Flushing, hosszú évek óta olyan helyek, ahol a KKP „megvetette a lábát”. A Kelet-amerikai Egyesült Kínai Egyesületek (korábban New York-i Egyesült Kínai Egyesületek néven is) szintén fogadnak el utasításokat a New York-i kínai konzulátustól. Miután a KKP megkezdte a Fálun Gong üldözését, Liang Guanjun (Kuancsün), az egyesületek elnöke kezdeményező módon együttműködött a KKP konzulátusával a Fálun Gong rágalmazásában, és ráadásul olyan messzire ment, hogy közvetlenül megtámadta a Fálun Gong-gyakorlókat.

2008. május 17-én Peng Keyu (Kojü), a KKP akkori New York-i főkonzuljának utasításai alapján több „polgári egyesület” több száz és több mint ezer embert bérelt fel arra, hogy ostrom alá vegyék a Fálun Gong-gyakorlókat a New York-i Flushingban egy békés rendezvényen. A Fálun Gong-gyakorlók elleni támadás több mint 20 napig tartott.

Az Egyesült Államok leállítja a houstoni KKP konzulátust

A New York Postnak szeptember 23-án adott interjújában Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azt mondta, hogy a New York-i kínai konzulátus egy kémközpont, és várható, hogy további kémeket és diplomatákat tartóztassanak le.

Július 21-én az amerikai kormány értesítette a houstoni kínai főkonzulátust, hogy 72 órán belül be kell zárni, és a konzulátus teljes személyzetének vissza kell mennie Kínába.

Morgan Ortagus, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának szóvivője kifejtette, hogy az amerikai szellemi tulajdon és a személyes adatok védelme érdekében döntöttek a houstoni kínai konzulátus bezárásáról.

Július 21-én este a houstoni kínai konzulátus nagy mennyiségű dokumentumot kezdett el elégetni az ingatlanán, aminek következtében a közeli lakosok kihívták a rendőrséget és a tűzoltókat, mivel azt gondolták, hogy tűz ütött ki azon a helyen. De amikor a tűzoltók megérkeztek a helyszínre, a kínai konzulátus munkatársai megtagadták a belépésüket az ingatlanra. A helyi tévéadó által sugárzott magaslati felvételekből kiderült, hogy a kínai konzulátus szabadtéri ingatlanán 6 vagy 7 nagy hordót égő dokumentumok töltöttek meg. Majd két héttel később, az Epoch Times szerint a New York-i kínai konzulátus hatalmas mennyiségű dokumentum megsemmisítésére hívta el az USA SHRED professzionális bezúzó céget.

Dan Crenshaw amerikai kongresszusi képviselő július 24-én kijelentette, hogy a Külügyminisztérium legújabb lépésének a kínai houstoni konzulátus bezárására arra kell emlékeztetnie az embereket, hogy a KKP nem egy jó (tisztességes) játékos. A kínai konzulátus a bizonyítékok megsemmisítése érdekében dokumentumokat égetett el. Beszédében megerősítette, hogy a houstoni kínai konzulátus a szellemi tulajdon ellopásának, a hackelésnek és a befolyásolási műveletek végrehajtásának egyik fő központja.

Forrás: https://en.minghui.org/html/articles/2020/10/13/187796.html