Politika

Donald Trump elnök, július 31-én kijelentette, hogy be fogja tiltani a TikTok közösségi média alkalmazását az Egyesült Államokban.

The Epoch Times hír: “Ami a TikTok-t illeti, betiltjuk őket az Egyesült Államokban” – mondta Trump az újságíróknak az Air Force One fedélzetén.

Trump azt mondta, hogy ki fogja tiltani az alkalmazást, mégpedig lehetőleg már szombaton. Azt is jelezte, hogy nem támogatja a TikTokot felvásárolni kívánó amerikai társaságot.

A TikTok a pekingi székhelyű ByteDance cég tulajdonában van. Trump bejelentése nem sokkal azután látott napvilágot, hogy a Microsoft tárgyalásokat folytatott a TikTok megvásárlásáról. Ezek a hírek arra a pletykára alapoztak, mi szerint Trump fontolgatná, hogy olyan utasítást ad ki, amelyben megköveteli a ByteDance-től, hogy értékesítse a TikTok amerikai részesedését, hogy ezzel orvosolja azon aggályait, hogy az alkalmazás érzékeny adatokat küld a Kínai Kommunista Pártnak (KKP).

A TikTok a világ leggyorsabban növekvő videó platformja, amely rendkívül népszerű az Egyesült Államok fiataljai körében.

A számítógépes szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az alkalmazás kémprogramként működik a kínai rezsim számára. A társaság tagadta ezeket az állításokat, és arra törekedett, hogy elhatárolódjon pekingi tulajdonosától, rámutatva az amerikai igazgatósági tagokra és az új vezérigazgatóra. Azt állítják, hogy szervereik az Egyesült Államokban és Szingapúrban találhatók, és hogy kérés esetén nem osztanák meg a felhasználói adatokat a kínai rezsimmel.”

Forrás:

https://m.theepochtimes.com/trump-says-he-will-ban-tiktok_3446024.html#

Credit: https://m.theepochtimes.com/author-ivan-pentchoukov