Hírek

Délutáni sötétség viharok és árvizek idején Harbinban – az ég olyan fekete, mint az idei Népi Kongresszus idején

Kína északkeleti részén szokatlan vihar történt július 22-én. Az ég fényes nappal egyszeriben teljesen sötétté vált.

Két hónapig széles körben mindent elárasztottak a heves esőzések, jégeső és zivatarok Dél- és Közép-Kínában. Most azonban a vihar egy teljesen más régiót sújt: Harbint, az ország északkeleti részén fekvő várost.

Harbin, Heilongjiang fővárosa, Oroszország északkeleti határvidéke, a Songhua folyón mentén fekszik, amelyet az oroszok Sungari-nak hívnak.

Július 22-én erős szél kerekedett Harbinban, és az eső, mennydörgés, villámlás és hóvihar kíséretében sújtotta a térséget. A vihar kicsavarta a fákat és a víz elárasztotta a város egyes részeit.

A közösségi média felhasználók arról számoltak be, hogy a jégeső megrongálta ablakaik üvegeit, és hogy néhány jégdarab a golflabdák méretének felelt meg.

Délután 3 órakor a vihar fekete felhőket hozott magával, és a nappalt egy szempillantás alatt éjszakává változtatta.

A sötétség Pekingben is érezhető volt

A vihar emlékeztetett a Kínai Kommunista Párt idei két ülésének idejére. A 2020-as Nemzeti Népi Kongresszust, a

világjárvány miatt ez év márciusáról májusra halasztották, és Kína egyik legfontosabb politikai eseménye volt.

A konferencia első napján du. 3 óra körül az ég hirtelen feketévé vált. Mennydörgések hallattszottak és villámlott az ég, heves esőzések és jégvihar szakadt az égből. A természeti esemény rengeteg beszélgetést váltott ki az interneten.

„Az alvilág találkozóját ünneplik” – kommentálta az egyik. „Az ég figyelmeztet. Az ég dühös ”, egy másik. Néhány Internet-felhasználó közvetlenül kijelentette: „A mennyország elpusztítja a Kínai Kommunista Pártot!”

Mások összehasonlították a Kínai Kommunista Párt május 21-i két ülésszakának kezdetén az időjárást a tajvani elnök, Tsai Ing-wen május 20-i eskütételével:

“Tsai Ing-wen eskütételekor nemcsak hogy a tájfun, amely az időjárás-előrejelzések szerint állítólag el kellett volna érje a szigetre, eltűnt, hanem a májusi állandó esőzés is varázslatosan elállt!

A két pekingi kongresszus azonban a tavaszszerű szép májusi napon az eget feketévé változtatta, mennydörgés és villámok kíséretében. Ez valóban erős ellentét…! „- írták a közösségi média kínai felhasználói

A szélsőséges időjárás Kínában jelenleg is gyakori. A súlyos áradások mellett földrengések és súlyos gazdasági és élelmiszerválság is jelentkezik. Ezenkívül a vírus kitörése újra és újra előfordul, a fertőzések pontos számát csak a hatóságok tudhatják.

Forrás:

https://www.epochtimes.de/china/dunkelheit-am-nachmittag-bei-unwetter-und-flut-in-harbin-rabenschwarzer-himmel-wie-beim-volkskongress-a3297403.html

Credit: sm

A fotó illusztráció (Credit: iStock, Stock photo ID:1220939419)