Hírek,  Politika

Cukros kenyér és ostor – így kényszeríti ki Kína a tömeges oltást

A legutóbbi videóban beszéltünk több ország, például Szerbia, Magyarország, Chile és Pakisztán koronavírus-rejtélyéről. Ezeknek a különböző kontinenseken található országoknak van egy közös jellemzőjük: Mindannyian széles körben használták a kínai vakcinákat. A várakozásokkal ellentétben azonban országukban a fertőzések száma továbbra is gyorsan növekedett.

Egy másik, még súlyosabb helyzetben lévő ország Brazília. Január 17-én a CoronaVac kínai vakcina már megkapta a sürgősségi engedélyt Brazíliában. Brazília 100 millió adag vakcinát rendelt Kínától. És mindezt annak ellenére, hogy a Brazíliából származó vizsgálati adatok kétségbe vonják ezt a vakcinát. A lakosság csaknem 9% -a kapta meg az oltóanyag adagját – a legtöbb esetben a kínai CoronaVac vakcinát. Ugyanakkor Brazíliában a koronahalálozások száma az egekbe szökik.

https://bit.ly/31YZMj5​

Kínában az oltási arány jóval elmarad sok más országétól – április első hetében alig 4% volt!

„Kína szerint a tömeges oltás az egyetlen módja a nyájimmunitás elérésének az új koronavírus ellen, majd ezt követheti a határok újbóli megnyitása más országok felé” – állítják a kínai egészségügyi szakértők. Kína erre ambiciózus célt tűzött ki maga elé, nevezetesen: a lakosság 40 százalékának beoltását június végéig.

Hogyan lesz ez lehetséges?