Hírek

Az üldözés és erőszak ellenére 21 éve kitart a Fálun Dáfá lelki ereje – Emléknap – 1999. július 20.

Az éjszakai letartóztatás-hullámmal, 1999. július 20-án, a Kínai Kommunista Párt (KKP) akkori főtitkára, Csiang Cö-min, országos erőszak-kampányt indított a Fálun Dáfá / Fálun Gong ellen. A családokat elválasztották, a gyermekeket elválasztották az édesanyjuktól és apjuktól. Azzal a felhívással, hogy „Pusztítsátok el hírnevüket, anyagilag tegyétek tönkre őket, és fizikailag is semmisítsétek meg őket!”, „a Fálun Dáfát három hónapon belül fel kell számolni” – mondta Csiang.

A propaganda hadjárat pedig megkezdte működését, és hamis információkkal árasztotta el a kínai embereket, amelyet folyamatosan terjesztettek az összes médiában a manipulált videók útján. A rágalmazási kampány óta a Fálun Dáfá gyakorlókat Kínában fogva tartják, kényszermunkát, agymosást, kínzást és szisztematikus szervrablást végeznek ellenük.

A KKP hazugságokat és megtévesztést alkalmazott a Fálun Dáfá igazságának elferdítésére. Három hónappal az üldöztetés kezdete előtt, az akkori miniszterelnök Zhu Rongji megerősítette a Fálun Gongot államilag elfogadott csikungként. Röviddel később viszont 1999. július 20-án a Fálun Gongot gyakorló embereket hirtelen letartóztatták és elszállították egy éjszakai támadás során.

A KKP képes volt véghezvinni ezt az ördögi üldöztetést anélkül, hogy nagy ellenállásba ütközött volna akár Kínán belül akár külföldön, mert kifinomult csaló kampányokat alkalmazott az egész világon, és cenzúrázta az információkat.

A kínai kommunista párt a megalakulása óta 100 millió ember halálát okozta Kínában különféle kampányai során. A Vuhan vírus elterjedt az egész világon, Kína határain túlra is. Felmerül a kérdés, hogy miért nem zárta le a KKP a Vuhan-t, és állította le a Vuhanba érkező és onnan induló belföldi járatokat, de engedélyezte még a nemzetközi járatokat is. A vírus hibás kezelése az egész emberiség számára is súlyos károkat okoz.

A Fálun Dáfá gyakorlók, az „igazság, az együttérzés és a tolerancia” elveit követik, az üldözés kezdete óta, 21 éven át békésen tisztázzák a tényeket a KKP hazugság-kampányával szemben és beszámolnak az áldozatokról, annak ellenére, hogy Kínában a legbrutálisabb üldöztetésnek vannak kitéve. Egy a kínán kívüli Fálun Dáfá gyakorlók által kifejlesztett ingyenes cenzúraellenes szoftver immár lehetővé teszi a kínai embereknek is az információkhoz való szabad hozzáférést. A kitartó Fálun Dáfá-gyakorlók rendkívüli erőfeszítései úttörő jelentőségűek az emberi jogok védelmében.

Továbbra is sürgetjük a nemzetközi politikát, hogy vessen véget a Fálun Dáfá 21 éves üldözésének.

Magyarországon július 18-án a budapesti Szent István téren, a Bazilika előtt emlékezünk meg az üldözés áldozatairól 18 óra és 21:30 közt, mely rendezvényre szeretettel várjuk támogatóinkat.

Magyar Fálun Dáfá Egyesület