Hírek,  Politika

KKP: „Hagyjatok fel a vallással, hogy gazdagok és boldogok legyetek”

BitterWinter: “A „Civilizációs-központok az új korszak számára” nevű hálózatát Kína egész területén kibővítik, hogy az oktatás révén átalakítsák a hívőket.

„Egy pillanatra sem lehet elválasztani a hazámtól.” – nemzeti zászlókat lobogtató emberek örömmel énekelnek egy forradalmi dalt egy propagandavideóban, amelyet a Fuzhou város Chenjie falujának kormánya bocsátott ki, Jiangxi délkeleti tartományában.

A videó, melynek címe: „Olvasóteremmé átalakított templom, hogy spirituális otthont teremtsen a falusiak számára”, a „Civilizációs-gyakorlati központok az új korszak számára” nevű országos projektet népszerűsíti, amelyet a KKP 2018 júliusában indított. – elérhető az eredeti linken.

A videó továbbá elmond egy történetet a legnagyobb nyilvántartásba nem vett helyi protestáns egyházról a faluban, amelyet „sikeresen alakítottak át” egy civilizációs-gyakorlati központtá.

„Egy hónapos munka után a templom igazgatója kezdeményező módon feloszlatta e vallási helyszín gyülekezetét. Tagjait később regisztrálták és átnevelték” – magyarázza a film narrátora és hozzáteszi, hogy „egyre több hívőt nevelnek át az ilyen civilizációs központok gyakorlójává”.

„A keresztények oktatáson keresztüli sikeres átneveléséről” szóló propagandavideó:

A KKP a civilizációs-gyakorlati központok kiterjesztését a vidéki térségekben az „egyik legfontosabb intézkedésnek tekinti, hogy előmozdítsák Hszi Csin-ping gondolatát az új korszakra szóló kínai jellemzőkkel rendelkező szocializmusról, hogy belecsepegtessék azt az emberek elméjébe”. A központoknak, amelyeket gyakran a kormány által átvett egyházakban, templomokban és ősi termekben állítanak fel, arra kell törekedniük, hogy „a gyökerétől fogva biztosítsák a párt népszerűsítésének és ideológiai munkájának megszilárdítását és megerősítését”. Arra is használják, hogy elérjék, hogy a hithű emberek elhagyják a vallásokat és kövessék a pártot.

Chenjie falu videója azt terjeszti, hogy az emberek azért fordulnak a vallásokhoz, mert „monoton kulturális életet élnek”. Ezért a kormány civilizációs-gyakorlati központokat nyit meg, hogy különféle tevékenységeket szervezzenek – a mezőgazdasági fejlesztéstől a szórakoztatásig –, hogy vonzzák a falusiakat és biztosítsák, hogy „ne kövessék vakon a vallásokat”.

Egy civilizációs-gyakorlati központon szervezett képzés videója szintén elérhető az eredeti linken (lásd alul).

A videó egy helyi szegénység által sújtott keresztény történetét is elmondja, aki nehéz időkben „segítségért fordult az egyházhoz”, de „az élete nem javult”, amíg az önkormányzat nem utalt ki neki pénzbeli juttatást, amely „bátorságot és lendületet adott neki, hogy továbblépjen.”

Egy a faluban élő keresztényt használják a sikeres „átnevelés” példájaként.

A civilizációs-gyakorlati központokat, más új rendeletek egy sorával és mindent átfogó kampányokkal együtt indították el a vallások, különösen a kereszténység gyors növekedésének megfékezésére a vidéki területeken.

A KKP a vallásokat olyan ellenségnek tekinti, amely elveszi az emberek eszét. A propaganda és különféle más módszerek segítségével próbálja meg leküzdeni őket – az operáktól kezdve a színházi előadásokig. A hatóságok azt is el akarják terjeszteni, hogy csak a Kommunista Párt vezetheti az embereket „egy gazdag és boldog élethez”.

Kép: Bitter Winter: A templomkeresztet nagy vörös csillaggal helyettesítették.

Írta/Credit: Zhao Mingzhe

Eredeti link: https://bitterwinter.org/forsake-religion-to-become-prosperous-and-happy/