Hírek

Norovírus-járvány egy kínai főiskolán

Körülbelül száz férfi főiskolai hallgatónak hirtelen hasmenése és hányása volt a hét elején

The Epoch Times hír: A Shanxi Pénzügyi és Közgazdaságtudományi Egyetem wuchengi campusán lévő iskola október 8-án este adott információt az incidensről. Az érintett kollégium hatodik emeletén az összes hallgató karanténba került a járvány miatt.

Egy hallgató elmondta a The Epoch Timesnak, hogy a kollégiumi fiúk október 6-án este egymás után kezdtek hányni. A hatodik emeleti diákok szinte mindegyikénél jelentkeztek hányás tünetei – mondta a hallgató. És a kollégiumok másik blokkjában súlyosabb esetek is előfordultak. Őket is elszigetelték, és az iskola ellátta őket élelemmel.

A diákokat az osztályvezetők a közösségi médiában folytatott csoportos beszélgetések útján tájékoztatták a karanténről, és azt is jelezték, hogy aki visszatér a kollégiumba, csak a hatodik emeleten használhatja a fürdőszobát – közölte az Epoch Times. Senkit nem engedhettek el a hatodik emeletről, és a hallgatóknak maguknak kellett fertőtleníteniük a kollégiumot, az összes asztalt, széket és ágyat fertőtlenítővel kellett letörölniük.

Egy hallgató azt is bejelentette, hogy az iskola nem közölte a tanulókkal a fertőzések számát, és csak az iskola klinikájára engedték őket kezelésre. A hallgatókat arról sem tájékoztatták, hogy a klinika milyen vizsgálatokat végzett és milyen vizsgálati eredményekkel rendelkeztek. Egy hallgató sem került kórházba – mondta a hallgató. Végül a kollégium épületének más emeletei is elkezdték jelenteni a fertőzéseket. A hallgató becslése szerint körülbelül 100 embernek voltak tünetei.

Október 7-én az iskola bejelentette, hogy az összes osztály felfüggesztéséről döntött. Egyelőre nem tudni, hogy az osztályok mikor indulnak újra.

Az Epoch Times megjegyezte, hogy sok diák félt beszélni a médiával az esetről, mert attól tartottak, hogy az iskola bosszút áll rajtuk és akadályozza őket az érettségin. Az Epoch Times felvette a kapcsolatot az egyetemmel, de nem kapott választ.

Gu Xiaohua közreműködött a jelentés elkészítésében.

Forrás:

https://m.theepochtimes.com/norovirus-outbreak-in-chinese…

Kép: Positive-polarity RNA virus called the Noroviruses. (Debbink et al./PLoS Pathog [CC BY-SA 2.0])