Kiemelt,  Politika

Amerikai tisztviselők nyíltan beszélnek a Kínában zajló erőszakos szerveltávolításról, amit lelkiismereti foglyokon hajtanak végre.

Sam Brownback, a vallásszabadság amerikai nagykövete beszédet tartott a hongkongi külföldi tudósítók klubjában március 8-án.

Trump kormánya aggodalmát fejezte ki a régóta fennálló állításokkal kapcsolatban, melyek szerint a kínai hatóságok a hitük miatt bebörtönzött embereket a szerveik miatt ölik meg.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériumának tisztviselői július 20-án elítélték a Kínai Kommunista Párt Fálun Gong elleni üldözését, mivel a követők jelezték, hogy 21 év telt el a KKP országos kampányának kezdete óta, amely azt tűzte ki célul, hogy felszámolja a lelki gyakorlatot.

Sam Brownback, a nemzetközi vallásszabadság amerikai nagykövete és Robert Destro államtitkár konferenciabeszélgetést folytatott több Fálun Gong-gyakorlóval, hogy megvitassák a kommunista párt üldözésével kapcsolatos kérdéseket.

Mivel a megbeszélés tartalma nem volt nyilvános, a gyakorlók elmondták a The Epoch Times-nak, hogy Destro és Bronwback kifejezetten megemlítették a bebörtönzött Fálun Gong-hívektől származó szervek elrablását.

„Az erőszakos szervrablás olyan dolog, amely a közelmúltban mindenképpen előtérbe került” – mondta Brownback az NTD Televízióval készített videóinterjúban, megemlítve a különféle visszaélések között elkövetett bűncselekményt, amely” a Fálun Gongnál történt „.

Mike Pompeo államtitkár elítélte a KKP 21 éve tartó Fálun Gong elleni kampányát, és egy nyilatkozatában megjegyezte, hogy „a Kínai Népköztársaság kormánya a mai napig továbbra is elnyomja és bántalmazza ezt a közösséget, beleértve a Fálun Gong-gyakorlók dokumentált kínzását és ezrek fogvatartását.”

Felszámolási kampány

Az elmúlt években látszott, hogy Trump kormánya fokozta Peking emberi jogi visszaéléseinek az alapos kivizsgálását, beleértve a KKP túlzó elnyomását a vallást illetően. A Külügyminisztériumnak folyó év júniusában közzétett 2019. évi jelentése a nemzetközi vallásszabadságról rámutat a párt „merev” marxizmusára, amely az összes szellemi hit eltörlését támogatja.

Miközben a KKP öt hivatalos vallást – buddhizmust, taoizmust, iszlámot, protestantizmust és katolicizmust – tart fennt, és az 1980-as és 1990-es években egy viszonylag elnéző megközelítést alkalmazott a hittel kapcsolatban, addig a rezsimnek hosszú története van, hogy elnyomja az úgynevezett „feudális babonákat”, ami az utóbbi évtizedekben egyre inkább elnyomóvá vált.

Egy ősi kínai filozófiában és hitben gyökerező hagyományos qigong-ágazat, a Fálun Gong először 1992-ben terjedt el, és hamarosan nagyon népszerűvé vált, amikor több tízmillió kínai kezdte el a gyakorlatot. 1999-ben a Kommunista Párt azzal az indokkal tiltotta be a Fálun Gongot, hogy túl sok követőt gyűjtött, és azzal fenyegetőzött, hogy a KKP marxizmusát „nevetségessé” tehetik – mondta Jiang Zemin, az akkori pártvezető.

A Fálun Gong elleni kampány a kínai társadalom minden aspektusára kiterjedt, a gyakorlók ezreinek a letartóztatásától egészen a napi 24 órás propaganda közvetítésekig, amelyek a Fálun Gongot veszélyes „gonosz vallásnak” állították be. A követők mindenféle elnyomással szembesültek, kezdve a munkahelyükről való elbocsátásukkal a súlyos börtönbüntetésekig, az őrök és más fogvatartottak általi kínzásokkal.

A Fálun Gong honlapok által összeállított hiányos statisztikák ezrek személyazonosságát ellenőrizték le, akiket a KKP gyilkolt meg a hitük feladásának megtagadásáért.

Levi Browde, a Fálun Dáfá Információs Központ ügyvezető igazgatója elmondta a The Epoch Times-nak, hogy a Fálun Gong üldözése értékes tapasztalatokat adott a KKP-nak egy olyan szisztematikus módszer kidolgozásában, amely más vallási csoportok és disszidensek – például ujgurok, házi keresztények és hongkongiak – elnyomására szolgál, „nem csak egy ember megtörése, hanem arra kényszerítése, hogy hűséget esküdjön a kommunista pártnak.”

„Valóban a Fálun Gongon tesztelték és fejlesztették ki ezt az eljárást” – mondta.

Egy július 20-i Twitter-üzenetben Brownback azt mondta: „Gondolatban ma a Kínában élő Fálun Gong-gyakorlókkal vagyok, akik 21 év üldözést szenvedtek el a Kínai Népköztársaság kormányának a kezétől. Zaklatva, letartóztatva, bebörtönözve és bántalmazva a hitük miatt, mi szolidárisak vagyunk velük.”

Gyilkosság profit miatt

Az emberi jogi szakértők és nyomozók már régóta azzal vádolják a KKP-t, hogy államilag irányított programot hajtott végre, amely politikai és vallási foglyokat céloz meg a szerveikért. Bár Kínában évtizedek óta működik szervátültetési ipar, az átültetések mennyisége exponenciálisan növekedett a 2000-es évek elején, ami egybeesett a Falun Gong elleni kampánnyal.

Mivel a párt szigorú felügyelete miatt Kínában nem lehetséges egy helyszíni vizsgálat, a vizsgálatvezetők rengeteg bizonyítékot szolgáltattak az állítások igazolására. Például Kína nagyszámú szervátültetési adatainak a statisztikai elemzéseit és a rendkívül rövid várakozási időket, összevetve az ország elmaradott szervadományozó rendszerével.

2019 júniusában egy tekintélyes független londoni bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a szerveltávolítás „jelentős mértékben” évek óta a KKP rezsim parancsára történtek. A bíróság megállapította, hogy a Fálun Gong követői alkotják az áldozatok többségét, és figyelmeztetett, hogy a bebörtönzött ujgurok és más kínai kisebbségek ugyanolyan hátborzongató bánásmóddal szembesülhetnek.

Brownback szervrablással kapcsolatos észrevételei azt hangsúlyozzák, amit tavaly mondott az orvosi visszaéléseket illetően, hogy „mindenkinek a lelkiismeretét sokkolnia kellene ezeknek a híreknek”. Észrevételei egy növekvő tendenciát tükröznek vissza az Egyesült Államok kormányánál, ami arra irányul, hogy előmozdítsa a nemzetközi vallásszabadságot.

„Ezt a témát továbbra is elő fogjuk terjeszteni a nemzetközi testületeknél” – mondta Brownback az NTD News-nak adott interjújában. „Felkérjük a kínai kormányt, hogy nyissa meg a nyilvántartásukat, és hagyja, hogy a világ többi része láthassa, honnan származnak a szervek, és milyen transzplantációkat végeznek.”

Forrás: https://www.visiontimes.com/2020/07/26/us-officials-speak-out-on-forced-organ-harvesting-from-religious-prisoners-in-china.html

Credit: Vision Times

Kép: Sam Brownback, a vallásszabadság amerikai nagykövete beszédet tartott a hongkongi külföldi tudósítók klubjában március 8-án. (Kép: Li Yi / The Epoch Times)