Politika

Tanulság a vállalkozói szféra számára

Miközben a nyugati kormányok lépéseket tesznek, hogy a kínai kormányt felelősségre vonják a koronavírus járvány kirobbanása miatt, a vállalkozók és üzleti vezetők is rájönnek, mit lehet tanulni a katasztrófából.

„Jól érthető, hogy Kína pozíciója az egyetlen legnagyobb geopolitikai fenyegetés a nemzetbiztonságunk és szabadságunk számára a következő században” – írta Jay Lucas, a The Lucas Group tanácsadó vállalat alapítója és elnöke a cikkében, amelyet a The New Hampshire Union Leader adott közre május 31-én, és a címe: „COVID-19 has unmasked the Chinese regime” (A COVID-19 leleplezte a kínai rezsimet).

„Az uralkodó kommunista rezsim korrupciója és megtévesztése felfedte, mi is ez – egy kegyetlen birodalom, amely világuralomra tör, azzal hogy hazudik a saját népének és a világnak. A maszkot letépték” – magyarázta.

Ilyen nézeteket osztottak meg a kutatóközpont vezetői is. „Ahogy az USA tiltakozott és veszekedett, Kína megpróbálta megfojtani azt, ami Hongkong legyengített demokráciájából maradt. Kína elmélete úgy tűnik az, ha különben is okolni fogják a csalása miatt a vírus terjedéséért, akkor az is lehet, hogy nem engedi egy ilyen járványnak, hogy veszendőbe menjen” – írta Victor Davis Hanson történész, és a Hoover Intézet vezető munkatársa a cikkében, melynek címe „China Isn’t Letting a Pandemic Go to Waste” (Kína nem hagyja a járványt veszni hagyni), ami június 4-én jelent meg a National Review-ban.

Forrás: https://www.reviewjournal.com/opinion/opinion-columns/victor-davis-hanson/victor-davis-hanson-china-isnt-letting-a-pandemic-go-to-waste-2047560/?fbclid=IwAR14b8L2Rai2xqH7xQyh7ENTXA05uIH9-IeL0bcyP2cx32_G-mpmHb9eX7s