Kultúra

Kína rejtett kincse

Kína északkeleti felén elterülő Csangcsun városának neve jelentéssel bír, még hozzá „örök tavasz”-t takar. 1992 május 13-án itt mutatta be Li Hongzhi Mester a Fálun Dáfá meditációs gyakorlatot a nyilvánosságnak. Ez a buddhista rendszerhez tartozó gyakorlat az ősi kínai kultúrában és hagyományban gyökeredzik. Az első tanfolyamot a Csilin Egyetemen található Mingfang Palotában tartották. Később 1998-ban a palota köré építették a Mudanyuan kertet, amelybe bazsarózsákat ültettek.

Kínában a virágok királyaként is ismert bazsarózsa elegáns, fenséges és szépséges. A Mudanyuan kertben egy hatalmas bazsarózsa „tenger” található, amely szemet gyönyörködtető látvány, ahogyan a virágok a legkülönfélébb színekben pompáznak. A látvány kiegészítéseként pedig még az illatuk is csodálatos. A pillangók pedig rendszeres látogatói ezen szépséges virágoknak, pont, mint a mesékben.

A virágágyás mögött található híd átvezet egy tavacskán, amelyet nyárfák és fűzfák vesznek körül. Amint elsétálunk erre, egy lugashoz érhetünk, ahol szemet gyönyörködtető kilátás és szellő fogadja az arrajárókat. Tündöklő bazsarózsákat látni minden felé.

A kertben található egy nagy kőszikla, amelybe a „tiszta lelkű” (kínaiul: Zheng Qi) szavakat vésték kínai írásjelekkel. Sokan nem tudják, hogy pontosan ez az a hely, ahol a Fálun Dáfá-t először elérhetővé tették a nagyközönség számára, jószerencsét és áldást hozva Kínára és az egész világra.

Bővebben a témáról: http://www.falundafa.hu

Forrás: http://clearharmony.net; Történetek az ősi Kínából