Hírek

Peking ismét feldolgozza a vízumkérelmeket: előfeltétel a kínai oltással történő oltás

Epoch Times: Kína enyhíteni akarja a beutazási követelményeket a több országból érkező külföldiekkel szemben, ha az utazók igazolják, hogy kínai oltással oltották be őket.

Az Egyesült Államok kínai nagykövetsége hétfőn (március 15-én) levélben jelentette be, hogy a „kínai korona oltásokkal beoltott” kérelmezők vízumkérelmeit feldolgozza. A más országokban, köztük Indiában és Pakisztánban található kínai nagykövetségek szintén megfelelő közleményeket tettek közzé.

Az Egyesült Államok kínai nagykövetségének közleménye szerint a szabályozás ettől a héttől alkalmazandó azokra az emberekre, akik munka, üzleti utazás vagy „humanitárius okokból” szeretnének ellátogatni Kínába. Ide tartoznak például a családtalálkozók.

A levél szerint a rendszer azokra az emberekre vonatkozik, akik vagy már kaptak két adagot, vagy az első adagjukat legalább 14 nappal a vízumkérelem benyújtása előtt. Kínában az oltás ellenére akár három hétig tartó karantén is érvényes lehet a belépés után.

„Kína kész elősegíteni az oltások kölcsönös elismerését más országokkal” – mondta Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője hétfőn.

A kínai rezsim világszerte népszerűsíti saját gyártású vakcináit, és február végéig 69 országba exportálja az „oltási segélyt”, miközben egyes kritikusok szerint dezinformációval is foglalkozhat, hogy hiteltelenné tegye oltóanyag-versenytársait.

Eddig egyik kínai gyógyszergyártó sem tett közzé részletes adatokat klinikai vizsgálatokból. Kína jelenleg 1,4 milliárd lakosát oltja be négy, a saját országában készített oltással. Az oltóanyagok hatékonysága vitatott. (Részletek az eredeti cikkben.)

Forrás:

https://www.epochtimes.de/china/peking-bearbeitet-wieder-visa-antraege-voraussetzung-…