Hírek

Egy 12 éves lány erőszakos letartóztatása sokkolja Hongkongot

A hongkongi rendőrséget súlyos kritika érte egy 12 éves lány durva letartóztatása miatt. A család szerint bevásárlás közben került a lány a tömegbe, ahol a rendőrség letartóztatta.

A 12 éves lány letartóztatásának jelenetét lefilmezték és az gyorsan elterjedt a közösségi médiában. Egy videó mutatja, hogyan próbálják a rendőrök bezárni a tüntetők egy csoportját – köztük a lányt is. A kislány megpróbál elrohanni, de egy tiszt megragadja és közvetlenül a földre nyomja. Más rendőrök is segítenek letartóztatni a lányt.

A letartóztatás egy nagyszabású tüntetés közepette történt, amelynél legalább 289 embert tartóztattak le. A tüntetések vasárnap (szeptember 6-án) zajlottak, és a kormány azon döntése ellen irányultak, hogy elhalasztják a választásokat a hongkongi törvényhozás számára.

A választásoknak vasárnap kellett volna lezajlaniuk, de Carrie Lam miniszterelnök július 31-én egy évvel későbbre halasztotta őket. Lam a koronavírusos esetek számának növekedését tette felelőssé ezért. A kritikusok szerint a kormánya attól tartott, hogy az ellenzék mandátumokat szerezhetne, ha a választásokat a terveknek megfelelően hajtanák végre.

A lány édesanyja azt mondta a hongkongi „Apple Daily”-nek, hogy perelni szándékozik, és hivatalos panaszt fog benyújtani. Az édesanya szerint a lánya és fia egyaránt azért voltak úton, hogy rajzkellékeket szerezzenek be – nem vettek részt a tiltakozásokban.

A lány félelemből szaladt el – mondja az anya. Letartóztatása után kék foltok és karcolások voltak a testén.

Alig néhány órával az eset után a hongkongi rendőrség egy nyilatkozatban megerősítette egy 12 éves lány letartóztatását. „Gyanús módon” rohant, és a tisztviselők ezért “egy minimálisan szükséges erőszakot alkalmaztak” a letartóztatására – áll az állásfoglalásban.

Credit: Akbar Szilvia

Forrás: Részlet innen: https://www.epochtimes.de/…/gewaltsame-festnahme-eines…

https://upload.wikimedia.org/…/1280px-Hong_Kong_flag…

Credit: Gajmar https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Gajmar