Hírek

A KKP magasrangú pártkáderét megbuktatták: a „610-es Iroda” igazgatóhelyettesét elbocsátották

A kínai rezsim bejelentette, hogy Peng Bo-t, a kínai Gestapo – titkos állami rendőrség – igazgatóhelyettesét 2021. március 13-án elbocsátották és nyomozást indítottak ellene Kínában, Pekingben.

A Kínai Kommunista Párt eltávolított egy magas rangú tisztviselőt posztjáról. Peng Bo a 610-es Iroda igazgatóhelyettese volt, és közvetlenül részt vett a Fálun Gong buddhista meditációs gyakorlat üldözésében.

A fegyelmi felügyelet központi bizottsága (CCDI) március 13-i hivatalos közleményében jelentette be, hogy Peng Bo-t „súlyos fegyelmi vétségek miatt” kivizsgálás alá vonták.

A CCDI a KKP korrupcióellenes felügyeleti ügynöksége, amelyet Hszi Csin-ping elnök hozott létre, amikor hatalomra került. Elemzők szerint Hszi így akarja biztosítani hatalmát. A KKP-n belül különféle frakciók vannak, amelyek a belső hatalomért versengenek. Hszi korrupcióellenes kampánya keretében több száz magas rangú tisztviselőt bocsátottak el és ítéltek el. Így történt ez most Bo Peng-el is.

A CCDI Penget az “eretnek vallások és csoportok kezelésével foglalkozó központi vezetői csoport” igazgatóhelyetteseként tartotta számon. Ez egy Gestapo-szerű biztonsági ügynökség, amely mind a Kommunista Párt Központi Bizottságának, mind az Államtanácsnak beszámol. A Kínában elhíresült szervezet „610-es iroda” néven is ismert.

Az elbocsátás bejelentése után az összes kínai média eltávolította Peng hivatalos önéletrajzát és fényképeit – ez szokatlan lépés. “Mindez annyira rendkívüli. Még Zhou Yongkangot és Bo Xilait sem kezelték így ”- mondta Heng He, az Epoch Times China elemzője egy március 13-i podcast során.

Zhou és Bo a KKP egyik legmagasabb rangú tisztviselője, akiket a párt megbuktatott.

A “610-es Iroda”

A „610-es Iroda” főként a Fálun Gong üldözésének és megsemmisítésének céljával jött létre, egy olyan spirituális gyakorlatnak az eltiprására, amely az Igazság-Együttérzés-Türelem értékeit tanítja. A 610-es szervezet titkosan működik. Ezért nincs hivatalos weboldala sem.

Peng Bo közvetlenül részt vett a Fálun Gong-gyakorlók 21 éves üldözésében.

Mielőtt csatlakozott a 610-es Irodához, a bukott kommunista párttisztviselő a kínai internetes szabályozó szerv, a Kína Cyberspace Administration (CAC) igazgatóhelyettese volt. Ez a CPC cenzúra-, felügyeleti és ellenőrző szerve. Peng hivatalos összefoglalója továbbra is megtalálható a CAC honlapján.

A Beijing News, a pekingi városvezetés által vezetett médiaszervezet március 13-án arról számolt be, hogy a Kommunista Párt Központi Bizottsága már 2016 nyarán megkezdhette a Peng elleni nyomozását.

“Néhány tisztviselő politikai érzéke és ítélőképessége [a” 610-es hivatalban]] nem jó. Meg kell erősíteniük a nagy kényes események előrejelzésének és az azokkal való megbirkózásnak a képességét. ”- áll a jelentésben, amely a CPC Központi Bizottságának 2016-os belső dokumentumát idézi. „[A bizottság] bizonyos utalásokat kapott, ez pedig egyes tisztviselők eltávolításával jár. Átadják [a kapott anyagokat] a pártnak és a Központi Szervezeti Osztálynak további vizsgálat céljából. „

Az emberi szervek erőszakos eltávolításáért a “610-es Iroda” a felelős

Noha a központi 610-es hivatalt 2018 márciusában megszüntették, az Epoch Times rendelkezésére álló kormányzati dokumentumok és az interneten elérhető nyilvános információk azt mutatják, hogy a központi szint alatti tartományi, városi és megyei szintek még mindig léteznek.

A Fálun Gong üldözéséért felelős különleges ügynökségként a „610-es Iroda” közvetlen intézkedéseket hoz. A spirituális meditációs gyakorlat üldözésére vonatkozó parancsokat a 610-es Iroda adja ki és bocsátja ki.

A Kínai Kommunista Párt-nak a Fálun Gong ellen irányuló üldözését jól dokumentálták a Minghui weboldalon (Angol változat: en.minghui.org). Ezekből a jelentésekből nyilvánvalóvá válik, hogy ez az üldözés a gyakorlók életének minden területét érinti.

Ez magában foglalja a gyakorlók testének elhamvasztását, miután halálra kínozták őket. Vannak olyan beszámolók is, amelyek szerint a KKP tisztviselői a Fálun Gong-gyakorlók halálát „öngyilkosságnak” regisztrálják, noha rendőri erőszakkal ölték meg őket.

A dokumentált halotti listák szerint az elmúlt két évtizedben Kínában legalább 4638 Fálun Gong-gyakorlót üldöztek halálra. Mindezt a „610-es Iroda” rendszerén keresztül hajtották végre.

A Minghui szerint a KKP ezen rendszere a felelős a Fálun Gong-gyakorlókon végrehajtott erőszakos szerveltávolítások bűncselekményeiért is.

Credit: sy / oz

Forrás:

http://hu.clearharmony.net/articles/a113543-A-KKP-magasrangu-partkaderet-megbuktattak-a-610-es-Iroda-igazgatohelyetteset-elbocsatottak.html#.YFkL35u6qUm

Foto: The Epoch Times