Történelem

Miért nem létezhet Kínában a kommunizmus és az istenhit egyszerre?

A kommunista Kínában hivatalosan öt elismert vallás létezik. A hívõk helyzetének közelebbi vizsgálata azonban rámutat arra, hogy a kommunizmus ideológiája minden eszközzel megpróbálja megakadályozni az istenhitet.

Hivatalosan Kínában öt vallás létezik, amelyeket a kínai kormány elismert: buddhizmus, taoizmus, protestantizmus, katolicizmus és iszlám hit. Kína azonban egy kommunista ország, amely egy militáns ateista ideológiát terjeszt.

Kínában számos esemény világossá tette, hogy a kommunizmus és az istenhit miért nem létezhet valóban egyszerre.

Állami intézmények

A Tang-dinasztia (618-907) óta a kereszténység valójában jelen volt az eredetileg buddhista Kínában. Amikor sok európai felfedező és misszionárius érkezett Kínába a Qing-dinasztia során, a kereszténység nagy hangsúlyt kapott a Közép-Királyságban.

A kommunista párt 1949-es hatalomra jutását követően a kereszténység és más vallások súlyosan korlátozottak voltak. A kereszténységet a párt kampányaival a nyugati imperializmushoz hasonlították, ezért sok ember elkerülte azt.

Jelenleg Kínában becslések szerint 100 millió keresztény él, akiknek nagy részének regisztrálnia kell az állami minősítéssel rendelkező egyházi szervezetekben. A protestánsok számára a „Patriotikus Három Önmozgalom”, a katolikusok számára a „Kínai Katolikus Hazafias Egyesület”. A keresztényeket, akik nem tartoznak e két gyülekezet egyikébe sem, veszélyesnek tekintik. A kínai kormány fenyegetésnek tekinti őket a hatalmukra nézve. Az ilyen keresztények kénytelenek titkos egyházakban imádkozni. Azok, akik bátran prédikálnak a nyilvánosság előtt, kockáztatják, hogy elkapják vagy megkínozzák őket és agymosást kapnak.

Ugyanez vonatkozik más hivatalosan elismert vallásokra. A tibeti buddhizmus majdnem megsemmisült. Sok hívő olyan országba menekült, mint India vagy az Egyesült Államok, hogy hű maradjon a hitéhez. A buddhista kolostorok, ahol a szerzetesek művelik magukat, kötelesek betartani a gyakran ellentétes kommunista tanításokat annak érdekében, hogy hivatalosan szerzeteseknek lehessen őket tekinteni. Az iszlám kisebbségek, mint például az ujgurok, arra kényszerülnek, hogy átnevelő táborokba menjenek, ahol arra kényszerítik őket, hogy feladják hitüket.

Összefoglalva: függetlenül attól, hogy milyen valláshoz tartozol, mindaddig, amíg nem vagy tagja az államilag elfogadott intézményeknek, eretneknek tekintenek a kommunista Kínában, és néha súlyos emberi jogi jogsértéseknek vagy kitéve, amint azt az IGFM (az Emberi Jogok Nemzetközi Társasága) 2019. évi jelentése is mutatja.

Az állami intézmények, mint a vallás egyetlen valódi hatalmi szervének beavatkozása lényegében azt jelenti, hogy az embereknek nincs valódi szabadságuk vallásuk gyakorlására. Csak azt követhetik, amit a párt vallásnak tekint.

Súlyosbodik a helyzet, ha olyan vallási meggyőződésről van szó, amelyet az állam nem ismer el, mint például a Fálun Gong. A spirituális meditációs gyakorlat követőit 20 éve üldözik, megkínozzák, fogva tartják őket és nyomást gyakoroltak rájuk, hogy feladják a hitüket. Amikor a gyakorlatot 1999-ben illegálisan betiltották, körülbelül 100 millió gyakorló volt, így a Fálun Gong gyakorlók voltak a leginkább üldözött csoport Kínában. Az üldöztetés során a gyakorlókat kiűzték az iskolákból, főiskolákból, munkahelyekről vagy otthonaikból. … Csiang Cö-min, az akkori államfő nem állt meg a kínzásnál, hogy arra kényszerítse a gyakorlókat, hogy írjanak alá garancialevelet, hogy feladják a Fálun Gongba vetett hitüket. Az egyik legsúlyosabb bűncselekmény a foglyok ellen a szerveik államilag szervezett eltávolítása, amelynek során a gyakorlókat meggyilkolják szerveik miatt, amelyeket nyereségesen adnak el a modern gyanútlan ügyfeleknek a modern transzplantációs klinikákban.

Bekorlátozás és hamisítás

A vallások növekvő bekorlátozása és hamisítása szintén problémát jelent. Nemrégiben ismertté vált, hogy a kínai kormány az „idegen” vallások könyveit, például a Bibliát vagy a Koránt, saját akarata szerint módosítja.

Az átírási folyamat befejezése után valószínűleg csak ezeket a könyveket használják hivatalos verziókként. Ez lényegében azt jelenti, hogy a kínai keresztények és muzulmánok jövőbeli nemzedéke csak a kommunista értékek mentén torzított könyvekből gyakorolhatja hitét.

„A keresztek lebontása és a nemzeti zászlók felállítása az a gyakorlat, amely a felszínen látható. A „szocialista értékek” beillesztése a Bibliába félrevezető trükk a hívők szívének zavarására. Ez a keresztény hit eltorzítása. Az ördög munkája … A helyzet sötétedik. A kormány fokozatosan növeli a nyomást. Végül teljesen meg akarják szüntetni a vallási meggyőződést. ”- mondta egy kínai pap a Bitter Winternek, a vallási szabadság magazinjának.

Annak érdekében, hogy az emberek szabadon gyakorolhassák hitüket, olyan kormányra van szükségünk, amely nem látja problémásnak az Istenbe vetett hitet. Egy olyan ideológiával rendelkező kormány, mint a kommunizmus, amely a vallást valamilyen gonosznak, babonának vagy tévedésnek tekinti az emberek számára, ahhoz a tényhez vezet, hogy a vallásokat és így az emberek szellemi fejlődését a kormány elpusztítja.

Forrás: https://www.visiontimes.net/warum-in-china-der-kommunismus-und-der-glaube-an-das-goettliche-nicht-gemeinsam-existieren-koennenb/?fbclid=IwAR2Xv-HYkdtoxNbYF8TsilYwtrJ-LC-UJsooi9J1dJel8mk_WdkwU_Alv84