Hírek

Az EU, Nagy-Britannia, USA és Kanada összefogása az emberi jogokat megsértők szankcionálására

2021. március 22-én összehangolt erőfeszítések indultak számos, a kínai Hszincsiang tartományban emberi jogokat megsértő személyek szankcionálására.

A szankcionáltak listáján többek között szerepel Zhu Hailun (Hszincsiang párttitkárhelyettes), Chen Mingguo (a Hszincsiang Közbiztonsági Iroda vezetője), Wang Mingshan (a Hszincsiang Politikai és Jogi Bizottság párttitkára, PLAC) és Wang Junzheng (a PLAC volt párttitkára Hszincsiangban, jelenleg Hszincsiang párttitkárhelyettese).

Ez az első alkalom, hogy az EU és Nagy-Britannia összefog a Kínai Kommunista Párt (KKP) tisztviselőivel szemben az emberi jogok megsértése miatt. Az EU és Nagy-Britannia, valamint Kanada úgy döntött, hogy szankcionálja a fent említett 4 tisztviselőt. Az Egyesült Államok pedig bejelentette, hogy szankcionálja Chen Mingguo-t és Wang Junzheng-et.

A szankció magában foglalja az utazási tilalmakat és a pénzeszközök befagyasztását. Ez a KKP emberi jogokkal való visszaélése elleni fellépés folytatása. 2020. július 9-én a korábbi amerikai kormányzat bejelentette, hogy szankcionálja a Hszincsiang Közbiztonsági Irodát és a 4 KKP tisztviselőt, köztük Csen Quanguót, Hszincsiang párttitkárát.

Az ujgur kisebbség csoportjának elnyomása mellett Chen irányította a Fálun Gong üldözését is Hszincsiangban, amióta 2016 augusztusában őt nevezték ki a jelenlegi tisztségbe. A Minghui korábbi jelentései szerint Csen irányítása alatt az elmúlt években fokozódtak az emberi jogi jogsértések Hszincsiangban a Fálun Dáfá-gyakorlókkal szemben.

Forrás:

https://hu.clearharmony.net/articles/a113560-Az-EU-Nagy-Britannia-USA-es-Kanada-osszefogasa-az-emberi-jogokat-megsertok-szankcionalasara.html#.YHsYnDy8qUk