Hírek

A kínai rezsim a katonák sisakját önpusztító gombokkal látja el

EpochTimes.De: A kínai hadsereg a Tibetben állomásozó katonákat új fejlesztésű sisakokkal látja el, amelyek beépített önpusztító gombbal rendelkeznek. A gomb beágyazott bombát indít el, amely megöli a katonát.

„A zászlóalj vagy a dandár szintjén lévő parancsnoki központban a parancsnok a navigációs rendszer segítségével figyeli a távol lévő katonákat. A parancsnok aktiválhatja a katona sisakjának önpusztító funkcióját, ha nem tud kapcsolatba lépni vele. ”- jelentette a„ China Observer ”állami közeg 2020. december 27-én.

A katona maga is megnyomhatja a gombot. „Ha egy katona súlyosan megsebesült, és nem akarja, hogy elfogják, maga aktiválhatja az önpusztító funkciót. Ez lehetővé teszi számára, hogy megőrizze méltóságát, és egyúttal megakadályozza az ellenséget abban, hogy kezébe vegye ezt az eszközt ”- áll a jelentésben.

Az új sisak egy „digitális katonai rendszer az egyes katonák számára” része, amelyet a Tibeti Regionális Parancsnokság csapatai számára bocsátanak rendelkezésre. Ők indiai csapatokkal néznek szembe a határon, ahol a Ladakh régió vitatott területe miatt nemrégiben volt összecsapás.

A rendszer tartalmaz antennát és bombát, multifunkcionális éjjellátó szemüveget és a karon viselhető digitális vezérlőterminált is.

A berendezés felszerelését követően az elülső vonalon lévő katonák rádión keresztül kommunikálhatnak a parancsnoki központban lévő zászlóaljparancsnokkal – áll a jelentésben.

A parancsnok láthatja a frontvonalat, ha látja a katona kamerájával a kabátjában rögzített videofelvételeket.

A felvétel megtekintésével a parancsnok utasítást adhat tüzérségi lövésre indiai katonákra – áll a jelentésben. Állítólag a katonák megnyomhatják a detonációs gombot, amikor az indiai erőkhöz közelednek. Ez a rendszer biztosítja, hogy a kínai fél megnyerje az esetleges konfliktusokat az indiai hadsereggel szemben – áll a jelentésben.

A különleges egységek katonáit, a káder gyalogságot, valamint a tüzérségi, repülési és harckocsihadosztályokat fel kell szerelni ezzel a rendszerrel.

A jelentés rövid idő múlva törölve lett

Órákkal azután, hogy a „Figyelő” közzétette a jelentést, törölték a beágyazott bombáról és az öngyilkos merényletekről szóló tartalmat. De az eredeti jelentést több weboldal archiválta.

(https://archive.is/LY0Bt)

Az amerikai székhelyű kínai ügyek kommentátora, Tang Jingyuan megjegyezte, hogy ez az új felszerelés bizonyíték arra, hogy a Népi Felszabadító Hadseregnek (Kína hadseregének) nehézségei vannak katonáik irányításával, és szélsőséges módszerekhez kell folyamodniuk annak biztosítására, hogy engedelmeskedjenek parancsnokaiknak .

2018 óta a kínai rezsim egyre szigorúbb büntetéseket szab ki a dezertőrökre, például megtiltotta számukra a tömegközlekedés használatát, az iskolába járást, az üzleti tevékenységet, a kormányzati beosztásokban való munkát és az útlevelek igénylését.

„Most a PLA katonái kénytelenek harcolni a sisak viselése közben. Ellenkező esetben a parancsnokuk megöli őket ”- mondta Tang.

Első publikáció: The Epoch Times USA (https://www.theepochtimes.com/china-develops-helmets-for… ) /

német adaptáció: nmc

Credit: Nicole Hao

Forrás: https://www.epochtimes.de/…/china-stattet-soldatenhelme…

Kép: https://commons.m.wikimedia.org/…/File:PLA_Soldiers…

Soldiers with the People’s Liberation Army at Shenyang training base in China, March 24, 2007.

DoD photo by Staff Sgt. D. Myles Cullen, U.S. Air Force. (Released) https://en.wikipedia.org/wiki/public_domain