Politika

Miért nem Biden a megfelelő ember arra, hogy vezesse Amerika harcát a kommunista Kína ellen

Visiontimes.com: Az elmúlt években az Egyesült Államok és Kína kapcsolatát számos vita kísérte, így nyilvánvalóvá vált, hogy nem Biden lesz a megfelelő ember a kínai rezsim kezelésére. Trump elnök adminisztrációja szigorú volt, nem adta át a gazdasági előnyt a kommunista országnak az Egyesült Államokkal szemben. Például Trump elnök az ország nemzetbiztonságát fenyegető kínai techcégekkel szemben tiltásokat érvényesített, vámokat vetett be a kínai importra, megtorolva Peking tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatát.

Trump Kínával szembeni kemény álláspontjához képest milyen lenne Joe Biden politikája? Három oka van annak, hogy Biden nem a megfelelő jelölt arra, hogy vezesse Amerika harcát a Kínai Kommunista Párt ellen.

Peking preferenciája

Először is, Kína azt akarta, hogy Trump veszítsen, jelezve, hogy Pekingnek nem tetszik Trump „America First” politikáját. A kínai média határozottan támogatja Biden elnökségét. A kínai állam által támogatott Global Times cikke megjegyzi, hogy „Biden sokkal gördülékenyebben kezelhető, mint Trump.” Lényegében Pekingnek könnyebb dolga lesz rávenni az Egyesült Államok kormányát, hogy fogadja el követeléseit Biden alatt. Ez nyilvánvalóan rossz Amerikának.

Még augusztusban a National Counterintelligence and Security Center (NCSC) igazgatója, William Evianina is kijelentette, hogy Kína jobban szeretné, ha Trump elveszítené a 2020-as elnökválasztást.

„Noha Kína továbbra is mérlegelni fogja az agresszív fellépés kockázatát és előnyeit, az elmúlt hónapok retorikája a nyilvánosság felé egyre kritikusabbá vált a jelenlegi COVID-19 járvány kérdésének kezelésében, a kínai houstoni konzulátus bezárása és más kérdésekben tett lépésekkel szemben. Kemény kritika érte például az adminisztráció álláspontját Hongkonggal, a TikTok-tal, a Dél-kínai-tenger jogi státusával kapcsolatban és Kína erőfeszítéseivel az 5G piacának uralmát illetően”- mondta Evanina a sajtóközleményében.

Klímapolitika

Biden a környezetvédelmi politikában szemben szöges ellentéte Trumpnak. 2017-ben Trump elnök jelezte, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből. Ez év november 4-én az Egyesült Államok hivatalosan kilépett a megállapodásból. Másnap Biden a Twitteren jelentette be, hogy az Egyesült Államok az ő elnöksége alatt újra csatlakozni fog a paktumhoz. Trump megismételte, hogy a megállapodás károsítaná az amerikai gazdaságot, olyan helyzetet teremtve, amelyet Kína könnyen kihasználhat.

Például a megállapodás arra kényszeríti az Egyesült Államokat, hogy csökkentse az olajfogyasztást és az üvegházhatású gázok kibocsátását a „környezetbarát” zöld energiára való áttérés érdekében. Ez nagy előnyöket jelentene Kínának, aki világelső a zöld energia területén, mint a napenergia és a szélenergia. Az Egyesült Államokban ezzel szemben a rengeteg olaj biztosítja az energia függetlenséget. 2019-ben egy norvég cég becslése szerint az Egyesült Államok rendelkezik a világ legnagyobb kitermelhető olajkészletével, 264 milliárd hordóval.

Ha a párizsi szerződés arra kényszerítené az Egyesült Államokat, hogy kezdje meg az olcsó kínai zöld energiatermékek behozatalát, akkor az Egyesült Államok számára ez azzal a kockázattal járna, hogy elveszíti energetikai függetlenségét. A kommunista Kína két módon is nyerne: erősebbé válik, mivel fő globális versenytársa gyengül.

Biden támogatása a párizsi megállapodásban segítené a kommunista Kínát a vezető szerep megszerzésében.

„Az amerikai munkavállalók védelme érdekében kivontam az Egyesült Államokat a tisztességtelen és egyoldalú párizsi klímamegállapodásból, ami az Egyesült Államokkal szemben nagyon tisztességtelen volt… A párizsi megállapodást nem a környezet megóvására tervezték. Úgy tervezték, hogy megölje az amerikai gazdaságot. Nem vagyok hajlandó átadni több millió amerikai munkahelyet, és több milliárd dollárt küldeni a világ legsúlyosabb környezetszennyezőinek és környezetet károsítóinak, mert ez történt volna ”- mondta Trump a G20 csúcstalálkozón.

Hunter Biden erős kötődése Kínához

Joe Biden fia, Hunter Biden az Egyesült Államok számára egy másik jelentős tehertétel. Joe Biden rendkívüli módon defenzív a fia megkérdőjelezhető ügyleteivel kapcsolatban Kínában. Például egy pénzügyi vállalkozás, ahol Hunter Biden volt a megbízó, 1,5 milliárd dolláros befektetést kapott egy a KKP által ellenőrzött banktól. Hunternek megkérdőjelezhető kapcsolatai vannak Oroszországgal és Ukrajnával is. Egy választások utáni közvéleménykutatás szerint a Joe Bidenre szavazó emberek 9,4 százaléka nem tett volna így, ha tudott volna Hunter ügyleteiről. A legnagyobb kockázat az lehetne, ha Kína bármilyen kompromittáló anyagot használna fel Hunterrel szemben, hogy befolyást szerezzen Joe Biden felett.

Forrás: https://visiontimes.com/…/why-biden-is-the-wrong-person…

Kép: Edward Dai