Politika

Kínai professzor: „Amerika legbelső, szűk hatalmi körének tetején ott vannak a régi barátaink”

A Fox News Tucker Carlson Tonight című műsorában nemrég bemutattak egy videót egy kínai professzor kirobbanás szerű kifakadásáról. A professzor, Di Dongsheng, a pekingi Kínai Renmin Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Iskolájának dékánja. Miközben beszédet mondott egy kínai csoportnak, elmagyarázta, hogy a Kínai Kommunista Pártnak magas szinten megvannak a szövetségesei az amerikai hatalmi körökben. A videót Trump elnök tweetelte.

„A Trump-adminisztráció kereskedelmi háborút folytat velünk. Szóval, miért nem tudjuk helyre tenni a Trump-adminisztrációt? Miért tudott Kína és az Egyesült Államok 1992 és 2016 között mindenféle kérdést egymás között elrendezni? Nem számít, milyen válságokkal találkoztunk… a dolgokat pillanatok alatt megoldották… Mi az oka? Előhúzok valamit, ami talán kissé robbanékony lesz – csak azért, mert embereink vannak a legfelső körökben. Amerika legbelső, hatalommal és befolyással rendelkező körének tetején ott vannak a régi barátaink”- mondja Di a videóban.

A professzor megjegyzi, hogy a (kínai) politikai elit, a hagyományos elit és az uralkodó osztály egyaránt mély kapcsolatban áll a Wall Street-tel. Felfedi azt is, hogy a Wall Street befolyása az amerikai bel- és külügyekre a 70-es években kezdődött, amikor Kína elkezdett kapcsolatokat kialakítani az Egyesült Államok cégeivel. A Wall Street a 2008-as pénzügyi válság után kezdett el hanyatlani, és Trump idején a Wall Street-nek már nincs befolyása. Mikor a Wall Street megpróbált segíteni a folyamatban lévő amerikai-kínai kereskedelmi háború megoldásában (feltehetően Kína előnyére és Amerika hátrányára), már nem volt meg hozzá az erejük.

Biden hatalomra kerülése azonban mindent megváltoztat. A professzor Joe Biden fia, Hunter Biden körül kialakult vitáról is beszél, akiről úgy vélik, hogy szoros kapcsolatokat ápol a kínai kormánnyal. Tény, hogy egy Hunter-hez kötődő cég állítólag 1,5 milliárd dolláros befektetést kapott egy kínai banktól, amely hátterében Peking áll. A videóban Di arra utal, hogy Biden a KKP-tól kapott segítséget. „Trump azt mondta, hogy Biden fia rendelkezik néhány globális alappal. Észrevették ezt? Ki segített neki [Hunter-nek] felépíteni ezeket az alapokat? Megvan? Nagyon sok üzlet van emögött”- mondja a videóban a professzor.

A kommunista kémek leleplezése

Az Egyesült Államok politikai rendszerében két lehetséges Peking-párti szimpatizáns esete merült fel az elmúlt napokban. Elsőként a demokrata Eric Swalwell, egykori demokrata elnökjelölt, aki jelenleg a House Intelligence Committee tagja. Az Axios által végzett vizsgálat szerint egy kínai kém segítette Swalwellt abban, hogy 2014-ben az újraválasztási kampányához forrásokat gyűjtsön.

Kevin McCarthy, a Fox News által sugárzott adásban megkérdőjelezi, hogy a demokrata kongresszusi vezetők ismerik-e Swalwell történetét a kínai kémmel. – Ne feledjék, mit mondott Swalwell. Megvádolta mindazzal az elnököt, amit ő maga követett el, és hogy hazudott az amerikai nyilvánosságnak, és ott ült az Intel Bizottságban… Nemcsak az Intelből kellene őt eltávolítani, hanem a kongresszusból is,” mondta McCarthy az adásban.

Brian Kemp Georgia-i republikánus kormányzót szintén a Kínával való gyanús kapcsolatai miatt vizsgálják. Lin Woods, a Trump-párti ügyvéd nemrég tweetelt egy videót, amelyben Kemp kínai befektetésért folyamodott, és azzal vádolta őt, hogy a 2020-as elnökválasztást eladta a KKP szavazógépeinek. A 2010-ből származó videóban nyilvánvalóan látható, ahogy Kemp ígéretet tett arra, hogy semmilyen költséget nem sajnál a Georgia állam és Kína közötti együttműködés előmozdítása érdekében. Állítólag Kemp szoros kapcsolatban állt az elmúlt tíz évben Kína főkonzuljaival. Trump nemrég csalódottságát fejezte ki Kemp miatt, amiért „semmit sem tett” annak érdekében, hogy segítse erőfeszítéseit a választási eredmények kivizsgálásában.

Forrás: https://visiontimes.com/…/chinese-professor-at-the-top…

Kép: Peofesszor Di Dongsheng (Jogok: Jennifer Zeng / Inconvenient Truth)