Hírek

Kínai anyukák: ártalmatlannak tűnő videók mögött horrorfilmek vannak elrejtve

“Néhány nappal ezelőtt az Ausztrál Anyák Szövetsége késő este kapta a hírt több kínai anyukától, hogy a gyermekük iskolája kiküldött email-ben figyelmeztette őket az öngyilkos videók terjedésére az olyan szociális médiákban, mint a TikTok. Ezek a szörnyű videók ártalmatlan macska videók mögé vannak rejtve, így nehéz ellenük védekezni. A világon még sok iskola az online tanítás fázisában van, ezért emlékeztetik a szülőket, hogy figyeljenek oda a gyermekük online biztonságára.

Az ausztrál média arról számolt be, hogy az egyik anya továbbított egy iskolai e-mailt, amelyben felhívják a szülők figyelmét egy a TikTok-on keringő videóra (mely elérhető az Instagramon is), amelyben egy valós személy valódi öngyilkosságát rögzítették a helyszínen, ami egy cicáról szóló videó mögé van rejtve, amit gyanútlanul fogadnak az emberek.

Erre reagálva Scott Morrison ausztrál miniszterelnök egy új Facebook-videóban azt mondta: ha a TikTok közösségi médiaóriás nem törli a videót és nem takarítja ki weboldalát, akkor a kormány intézkedéseket tesz.

Néhány nappal ezelőtt számos ausztrál média számolt be arról, hogy a Tiktokon, a Facebookon és az Instagramon nyugtalanító öngyilkos videók jelentek meg, amelyek komolyan befolyásolhatják a gyermekek mentális egészségét.

Állítólag augusztus 31-én egy 33 éves amerikai veterán Mississippi-i otthonában öngyilkos lett és az egész folyamatot élőben közvetítette a Facebookon. A videó megjelenésének az első 2 órájában a vírus videóként terjedt, de a Facebook akkor nem volt hajlandó törölni, mondván, hogy az nem sérti az oldal irányelveit.

Végül a törlés után az erőszakos videó más média platformokon terjedt tovább mint a TikTok és az Instagram.

A videók most a TikTok-on terjednek széles körben. És az a legszörnyűbb, hogy cicás videók mögé vannak elrejtve, így a kisgyerekek sokkoló öngyilkos jeleneteket láthatnak, ha nem elég óvatosak.

Jelenleg a TikTok ezen erőszakos videója riadalmat keltett az ausztrál iskolák és a szülők körében. A Safe on Social, egy ausztrál szociális média biztonsággal foglalkozó szervezet vezérigazgatója riasztást adott ki kedden 7000 iskolának, amelyben azt tanácsolta nekik, hogy figyelmeztessék a diákokat és a szülőket a tartalommal kapcsolatban.

A bejelentés után a videót a legtöbb platformról törölték, de a TikTok-on továbbra is több ezer felhasználó nézi meg, és beágyazódik más, gyerekeket vonzó videókba.

A jelentések szerint a Tiktok 1,6 millió felhasználóval rendelkezik Ausztráliában, ebből a női felhasználók 1,1 milliót tesznek ki: az összes felhasználó közül az 1990-es és a 2000-es évek után született felhasználók együttesen 35% -ot tesznek ki.”

Forrás:

https://m.secretchina.com/news/gb/2020/09/11/945746.html

Fotó: Kína Fókusz