Hírek

Kína élőhalottjai (Walking Dead): Egy könyv, amely bepillantást enged a KKP tisztviselőinek borzalmas világába

Kik az élőhalottak (walking dead) Kínában? Kay Rubacek dokumentumfilmes a Swoop Films-től nemrégiben kiadott egy könyvet. És nem, a könyvnek semmi köze a The Walking Dead című népszerű képregény- és tévésorozathoz. Ehelyett a könyv bepillantást enged a Kínai Kommunista Párt (KKP) tisztviselőinek életébe, akik közül néhányan „Walking Dead” -nek hívják magukat. Ez a kifejezés azt jelzi, hogy a saját elméjük nélkül működnek a világban.

A könyv

A „Kik az élőhalottak (walking dead) Kínában?” című írásának az ötlete akkor jutott eszébe Rubacek-nek, amikor interjút készített a KKP volt tisztviselőivel a „Finding Courage” című filmje miatt. Megdöbbent, amikor néhány tisztviselő „Walking Dead” -nek nevezte magát.

Az egyik munkatábor igazgatója elárulta, hogy a KKP bürokráciájának világa sötét és rendkívül kegyetlen. Egy propaganda tisztviselő beismerte, hogy a munkát úgy végzik, hogy közben teljes egészében tisztában vannak azzal, hogy az általuk terjesztett propaganda nagymértékben elszakadt a valóságtól. Egy bíró megjegyzi, hogy sok kínai tisztviselőnek nem megfelelő a mentális állapota, mivel minden nap úgy kell tenniük, mintha valaki mások lennének.

Egy kínai diplomata megjegyezte, hogy a törvény csak az alacsonyabb osztályba tartozó emberekre vonatkozik, akiknek nincsenek felsőbb kapcsolataik. Egy magas rangú tiszt kijelentette, hogy a pártban lenni azt jelenti, hogy hazugságra kényszerítik. Valójában úgy véli, hogy lehetetlen a pártban anélkül létezni, hogy nem vagy hazug. Ezeken kívül még sok volt párttaggal készítettek interjút a könyvhöz, akik mind feltárták a KKP bürokráciájának borzalmas világát.

Rubacek összekapcsolja a történeteket a kiszivárogtatott KKP dokumentumokkal és direktívákkal. Ezáltal ad betekintést arról, hogy mi vezérli a Kommunista Párt cselekedeteit, hogyan emelkednek fel és buknak el a KKP tisztviselői, hogyan befolyásolta és változtatta meg a Párt kultúrája a kínai állampolgárok életét.

Rubacek-nek is megvannak a maga történetei a kommunizmussal való konfliktusairól. A nagyszülei a kommunista Oroszországból menekültek el, hogy Kínában telepedjenek le, hogy azután 1945-ben ismét meneküljenek a kommunizmus elől. Férje családja 1984-ben menekült el Csehszlovákiából a kommunista uralom alól. Rubacek-et pedig 2001-ben a kínai kommunista rezsim tartóztatta le az emberi jogok támogatásának „bűncselekménye” miatt.

Menekülés a KKP elől – két példa a könyvből

Az egyik interjúalany, egy munkatábor korábbi igazgatója, Guangsheng Han felidézi, hogyan vált részesévé tudtán kívül egy 15 éves lány brutális megkínzásának egy bűnügyi intézményben. Megpróbálta belülről megváltoztatni a rendszert, de az kudarcba fulladt, végül elköltözött az országból, mivel már nem akart részese lenni a rezsim brutalitásának. Han rájött, hogy, saját szavaival: „én csak egy apró hangya vagyok, abszolút nem tudtam megváltoztatni semmit. ”

Fengjun Hao nemzetbiztonsági ügynök volt a KKP-nél. A könyvben Hao elmeséli, hogy a hatóságok hogyan tartóztatták le és vetették börtönbe egy hónapra, mert nem vállalta, hogy valótlanságokat állítson. Felettesei arra kérték, hogy hazudjon a Fálun Gong üldözéséről a KKP médiája előtt. A börtönben töltött ideje alatt a tisztviselők azt mondták a családjának, hogy Hao üzleti úton van.

Pályafutása során Hao számos Fálun Gong gyakorlóval találkozott a munkatáborokban és a börtönökben, ami egészen megdöbbentette, mert semmi olyat nem tapasztalt, mint a hazugságpropagandában terjesztett gonosz és hamis vádak. Hao hamar rájött, hogy nem élhet ilyen elnyomó rendszer alatt, és messzire elköltözött Kínából.

További történetek és részletek az írónő könyvében: https://www.swoopfilms.com/chinas-walking-dead

Forrás: https://visiontimes.com/…/this-book-gives-a-peep-into…