Hírek,  Politika

Hollywood-i menedzser: A „Sárkány etetésétől” az emberek felébresztéséig

Chris Fenton, aki hosszú ideje hollywoodi menedzser és a “Feeding the Dragon” (A sárkány etetése) című könyv szerzője, kedden elmondta, hogy Hollywood olyan erőssé tette a kínai kommunista rendszert, hogy mára már elvesztette az ellenőrzést felette.

„Csak sok évvel később jöttem rá, hogy nemcsak túl nagymértékben tápláltuk a sárkányt, vagyis Kínát, hanem ezt oly módon tettük, ami olyan erőssé tette a sárkányt, hogy a jövőben egy ponton, már nem fogjuk tudni kontrollálni, és ma épp ott tartunk.”- mondta Fenton, az NTD Focus Talk műsorvezetőjének, Jenny Chang-nek.

Fenton elmesélte, hogyan találta ki a könyv címét – ami egy emlékirat, mely a 20 éven át tartó utazását örökíti meg a szórakoztatóiparban zajlott kereskedelmi és kulturális ügyekben az Egyesült Államok és Kína között. Amikor megpróbálta rávenni a Marvel-t, hogy alakítson az Iron Man 3 cselekményén annak érdekében, hogy megnyugtassa a Kínai Kommunista Pártot (KKP), hogy a film beléphessen a kínai piacra, a felesége azt mondta neki, hogy egy kissé „túleteti a sárkányt”.

„Meg kell győződnöd arról, hogy a KKP rendben van-e a termékeddel, a szolgáltatásoddal, és annak az üzenetével az ottani lakosság felé. Csak így tudsz bejutni. És akkor hozzáférhetsz a fogyasztókhoz – mondta Fenton a feleségének, ragaszkodva ahhoz, hogy „így megy ez”.

Ám egészen addig nem ébredt rá a lényegre, amíg az NBA 2019 végén magára nem vonta a kínai kommunista rendszer haragját, miután Daryl Morey, a Houston Rockets akkori vezérigazgatója tweetelt a hongkongi demokráciapárti tüntetők támogatása mellett. A kínai vállalatok megszakították a kapcsolatot a ligával, és a CCTV állami műsorszolgáltató leállította a játékok sugárzását.

„Az NBA letérdelt a kínai kommunista párt előtt a piacra jutás érdekében” – mondta Fenton. „Ó Istenem, én is bűnrészes voltam mindebben, az elmúlt 20 évben. Ez szörnyű!”

Fenton úgy véli, hogy a „sárkány” elleni küzdelemben minden amerikai erőfeszítéseire szükség lesz, a politikai hovatartozásuktól függetlenül.

„Mindannyiunknak össze kell állnunk egy olyan ügy érdekében, amiben úgy gondolom, hogy mindannyian egyet tudunk érteni: Ez nemzetbiztonsági kérdés, a gazdaság biztonságának kérdése, ez emberi jogi, igazságügyi kérdés.”

„Mindenki helyi és egyéni szinten tudja ezt elindítani, úgyhogy ne gondold, hogy csak egy olyan valaki vagy, aki nem képes változtatni. Mert én is egy ember vagyok, aki megpróbálja megváltoztatni a saját kis dolgait, és ez úgy tűnik néha-néha nyikorogva kinyit néhány ajtót,” – mondta Fenton.

Forrás:

https://m.theepochtimes.com/hollywood-executive-from…

Kép:

Courtesy of Chris Fenton