Hírek

Dalian-i koronavírus-tömegvizsgálatok új vírusos esetek megjelenése miatt – a halpiac bezárt

Újabb fertőzések miatt most emberek százezreit kell tesztelni Dalian környékèn.

Dalian északkeleti város, Liaoning tartományban, 15 megerősített víruseseményről számolt be… Tizenkét esetben tünetmentes fertőzés volt. Ez a helyi hatóságok sajtótájékoztatóján derült ki.

A halpiac ismét kiindulási pont lehet

A nyilatkozat szerint három helyi lakos nem hagyta el a várost, mielőtt megfertőződött volna, és nem volt kontaktusa az emberekkel, akik a vírus gócpontokból érkeztek.

Az első eset egy 58 éves férfi volt, aki egy helyi halpiacon dolgozott. Egyedül él. Július 16-án belázasodott, július 22-én a vírus tesztje pozitív lett. Most a központi kórházban van kezelés alatt. A megerősített eset után a halpiacot és 18 kapcsolódó helyi forgalmazóját bezárták. További esetek felmerülése után még a metró vonalat is lezárták.

Tömeges tesztek Dalianban

Majdnem 7 millió ember él Dalianban. A helyi hatóságok bejelentették, hogy közel 200 000 embert tesztelnek a vírus ellen.

Egy helyi lakos elmondta az Epoch Times-nak, hogy szerinte a helyzet súlyosabb, mint ahogyan a tisztviselők beismerik.

“Egynél több eset van, azt hiszem, van egy másik, és a kormány később mondja csak el nekünk, mert nem akarja, hogy pánikba essünk. ”

(Xiaohan, álnév)

A helyi hatósági ellenőrök megtisztították az első vírus esethez kapcsolódó halpiacot, és vírusra utaló nyomokat találtak. A tisztviselők szerint a vírus összekapcsolható a tenger gyümölcseivel.

Pekingben a hatóságok az új járvány kitörését az importált lazacnak tulajdonították a város legnagyobb élelmiszerpiacán. A szakértők szerint azonban nem valószínű, hogy a vírus terjedhet a halakon keresztül. A kínai járványvédelmi hivatal azt is kijelentette, hogy a lazac valószínűleg nem terjeszti a vírust.

A fővárosban, Pekingben és Xinjiang északnyugati autonóm régiójában nemrégiben jelentettek újabb eseteket. Néhány héttel ezelőtt pedig Kína déli részén és az északkeleti Harbinból jelentettek betegeket.

Teljes Epoch Times cikk:

https://www.epochtimes.de/china/corona-massentests-in-dalien-nach-neuen-virusfaellen-fischmarkt-geschlossen-a3298671.html

Credit: sm