Politika

Az USA azt tervezi, hogy kiutasít minden KKP tagot

Vision Times hír: A New York Times július 15-én számolt be arról, hogy Trump kormánya fontolóra veszi a Kínai Kommunista Párt (KKP) összes tagjának és családtagjainak az utazási tilalmát, amely megakadályozná őket abban, hogy az Egyesült Államokba belépjenek. Amikor a javaslatról megjelentek a hírek, a „Kilépés a KKP-ből” kifejezés keresési volumene a Google-on gyorsan megnövekedett. Július 16-án sok kínai állampolgár ment el a New York-i székhelyű Kilépés a KKP-ból Szolgáltatási Központba, hogy igazolást kérjen arról, hogy megszakítottak minden kapcsolatot a KKP-vel, és elkerüljék tagként történő bejelentést.

Az USA kormánya elkészíti az elnöki rendelet tervezetét, amely hivatkozik majd a bevándorlási és állampolgársági törvény (INA) rendeleteire, amely felhatalmazza az elnököt, hogy megakadályozza az „Egyesült Államok érdekeire károsnak” tekintett külföldi állampolgárok beutazását az Egyesült Államokba. Az INA ugyanezt a rendelkezését alkalmazták egy 2017. évi utazási tilalomban több túlnyomórészt muzulmán országra vonatkoztatva.

Ez az elnöki rendelet kiadása esetén felhatalmazza majd az Amerikai Egyesült Államok kormányát arra, hogy visszavonja a már az USA-ban tartózkodó KKP-tagok és családtagjaik vízumát, ami kiutasításhoz vezet. Vannak olyan intézkedések is, amelyek megakadályozzák a Népi Felszabadító Hadsereg tagjait és az állami tulajdonú vállalkozások vezetőit az Egyesült Államokba történő beutazásban.

A New York Times cikke szerint, amellett, hogy megtiltják a KKP tagjainak az USA-ba történő belépést, a Fehér Ház, az Egyesült Államok Külügyminisztériuma és az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának tisztviselői további tervekről is tárgyalnak a kínaiak Egyesült Államokba történő beutazásának megtiltására.

A New York-i „Kilépés a KKP-ból Szolgáltató Központjának” munkatársai arról számoltak be, hogy amint július 16-án reggel kinyitották a központot, az egész országból hívták őket a kínai lakosok, és „a KKP-ból kilépés igazolását” kérték. Névtelenül elmondták a központnak, hogy látták a híreket az Egyesült Államok javaslatáról, amelyben bevezetik az utazási tilalmat a KKP tagjai és családtagjai számára, valamint hogy kiutasítják az országban már ott tartózkodókat. Válaszul sokan úgy gondolták, hogy jobb lenne megszerezni a tanúsítványt, hogy elkerüljék, hogy a KKP-tagjaként azonosítsák őket.

Forrás: https://www.visiontimes.com/2020/07/28/u-s-plans-to-expel-all-ccp-members.html

Kép: A Kínaiak New Yorkban nyilvánosan bejelentik kilépésüket a KKP-ból, felmutatva a kilépési igazolást (Epoch Times)