Politika

Donáth Anna: AKI A KÍNAI ÁLLAMVEZETÉST MÉLTATJA, EZT ÜNNEPLI

Újabb magyar politikus körökből történő felszólalás a kínai kommunista diktatúrától való elhatárolódás jegyében! Reméljük minden pártból látni majd ilyen megmozdulásokat! ?

Donáth Anna 

AKI A KÍNAI ÁLLAMVEZETÉST MÉLTATJA, EZT ÜNNEPLI

„Nemzetbiztonsági ügyekben óvadék nélkül lehet bárkit letartóztatni, az előzetes letartóztatásnak nem lesz időkorlátja. Államtitoknak minősített esetekben a nyilvánosság és a sajtó kizárásával folytatható le az eljárás, csak az ítélet lesz nyilvános. A pereket meg lehet tartani esküdtszék nélkül is, és akár a bírót is ki lehet jelölni. Egyes ügyekben a tárgyalás áthelyezhető Kína szárazföldi területére, ahol a Kommunista Párt közvetlen irányítása alatt áll az igazságszolgáltatás.”

Hongkong példája naponta a szemünk elé tárja a kínai önkényuralom valódi természetét. A látszólagos politikai stabilitás a folyamatos erőszak és a kiterjesztett elnyomás terméke. A gazdasági hatékonyság álcája mögött ott a súlyos kizsákmányolás, az emberi és természeti erőforrások kizsigerelése.

A kínai vezetés érti, miről szól a demokrácia – és tudja, hogyan tudja elkerülni. Határain belül az erőszakot, nemzetközi kapcsolataiban pedig a maszk-, vonat- és egyéb üzleti diplomáciát használja céljai eléréséhez. Hallgatást, félrenézést vásárolnak – vagy épp lekötelezett magyar miniszterelnököt. Hongkong tragédiája, ahogy az egész világ szemléli, miként törik darabokra a kínai gumibotok ütéseitől egy valaha szabad városállam. Mindezeken túl pedig épp egy népirtás is zajlik a kínai határokon belül, a magyarokkal közel azonos lélekszámú, tízmilliónyi ujgur népesség ellen.Szóval, ezt méltatja, aki a kínai pártállamot dicséri.