Politika

A Time Magazine legbefolyásosabb embere 2020-ban

A Time magazin közzétette az online szavazás eredményét a 100 legbefolyásosabb személyről, akik ebben az évben a legnagyobb hatással voltak az emberekre. Az első helyet Nathan Law Kwun-Chung, a Hongkongban felbomlott demokratikus párt, a Demosisto korábbi elnöke szerezte meg. Ez azután történt, hogy a hongkongi tüntetők megnyerték a Time magazin 2019-es év olvasói szavazását.

Az idei felmérésben összesen 4,7 millió olvasó vett részt, Law az első helyet szerezte meg a szavazatok 3,8% -ával. A Time a legfiatalabb törvényhozóként és a demokrácia híres aktivistájaként vezette be Law-t Hongkong történetébe. A hongkongi nemzetbiztonsági törvény végrehajtása után Law kénytelen volt elmenekülni Hongkongból.

A Time Magazine szeptember 22-én jelentette be a szerkesztők által kiválasztott 100 legbefolyásosabb ember teljes listáját.

Law háláját fejezte ki a támogatásért, és kapcsolatba lépett támogatóival a Facebookon. A következőket írta: „A Time szerkesztősége akár választhatja Wong Chi-fung-t, Chow Ting Ting-et, Leung Tin-kei-t vagy bármely más hongkongi tüntetőt, a hongkongiak támogatják a győztest. A győztes pedig élni fog azzal a lehetőséggel, hogy a hongkongiak követeléseit a világ elé tárja.”

Law folytatta: „Remélem, hogy a Kínában rekedt tizenkét barátom biztonságosan visszatérhet Hongkongba, és a demokratikus országok mindent megtesznek a demokrácia megóvásáért és az autoriter KKP [Kínai Kommunista Párt] terjeszkedésének megállítása érdekében. Remélem, hogy Hongkong helyreállhat, ha a demokrácia megvalósul. Remélem, hogy minden politikai fogoly visszatérhet családjához, és hogy a száműzetésben lévők a lehető leghamarabb visszatérhetnek Hongkongba, hogy nyársra tűzött halat egyenek, egy csésze tejes teát igyanak és egy jó vacsorát élvezhessenek szeretteikkel.”

„A szavazás végeredménye nem olyan fontos. Amíg lélegezni tudok, továbbra is felszólalok az igazságszolgáltatásért Hongkongban. Amikor négy évvel ezelőtt a hongkongi emberek rám szavaztak, hogy törvényhozójuk legyen, ígértem, hogy nem a zsarnokságot, hanem a hongkongi embereket szolgálom. Ez az ünnepi ígéret soha nem fog megváltozni.”

Az amerikai demokráciafigyelő csoport, a Freedom House szeptember 16-án adta át a Freedom House éves díját. A „Hongkongi Demokrácia Pro mozgalom” egyike volt a három díjnyertes szervezetnek. Law jelen volt, hogy elfogadja a díjat a hongkongiak nevében. Beszédében kifejezte azon kívánságát, hogy minél többen megismerjék a hongkongi tüntetéseket, és továbbra is felhívják a világ figyelmét az ottani eseményekre. Hangsúlyozta azt is, hogy a harc folyamatosan zajlik, és Hongkongban még mindig sokan küzdenek a demokráciáért.

Kínai nyelvről angolra fordította: Joseph Wu

Forrás: https://visiontimes.com/…/time-magazines-2020-most…

Kép:

Nathan Law Kwun-Chung(Image: via wikimedia / CC0 1.0)

https://vtwp-media.s3-accelerate.amazonaws.com/…/Nathan…

https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en