Hírek

A szárazföldi kínai hatóságok letartóztatták Li-meng Yan kínai virológusnő édesanyját

A hongkongi Apple Daily beszámolt róla, hogy a pekingi rezsimet a COVID-19 vírus előidézésével vádoló Li-meng Yan kínai virológus anyját letartóztatták a szárazföldi kínai hatóságok.

Yan, aki a Hongkongi Egyetem munkatársa volt, mielőtt az Egyesült Államokba menekült, a Fox Newsnak adott interjúban elmondta, hogy édesanyját, a 63 éves tanárnőt negyedszer tartóztatták le és Pekingbe vitték őrizetbe. Egy másik családtagot is letartóztattak – mondta.

Yan elmondta, hogy megszakította a közvetlen kapcsolatot a családjával. Azt mondta, hogy dühítette a kínai kormányt azzal, hogy igazat mondott a COVID-19-ről. Ennek eredményeként a kormány megpróbálta elhallgattatni az anyja letartóztatásával, aki állítása szerint „nem tett semmi rosszat”.

A külföldi közönséget sokkolhatja az ilyen letartóztatások híre, de a kínai állampolgárok körében jól ismert, hogy a kommunista párt „letartóztathatja és akár meg is ölheti” azokat, akik olyat tesznek, ami a pártot “elszomorítja”, vagy épp csak igazat mondanak – mondta Yan.

Hozzátette, hogy nem mond le az igazmondásról, és a lehető leghamarabb új jelentést tesz közzé a vírusról.

Egykori feletteseit azzal vádolta, hogy figyelmen kívül hagyták a COVID-19 emberről emberre történő továbbadására vonatkozó kutatását januárban, mielőtt a pandémia Hongkongban elterjedt volna. Yan április 28-án repült az Egyesült Államokba.

Miután az Egyesült Államokba menekült, Yan gyakran szerepelt a médiainterjúkban, többek között Steve Bannonnal, Donald Trump elnök volt tanácsadójával. Az interjúk során azt állította, hogy bizonyítékai lehetnek arra, hogy a kínai kormány okozhatta a vírust, amely a Népi Felszabadítási Hadsereg laboratóriumából származhatott.

Részletek és forrás: (Credit)

https://hk.appledaily.com/…/IUJZMS7WCRE67AQTYNZ7MPH7D4/

Kép: Li-Meng Yan facebook