Hírek

A kínai kommunista párt hosszú keze elért Oroszországba: A Fálun Gongot betiltották Hakassziában, és “felszámolás” fenyegeti Oroszország egész területén

A „szélsőségesség” elleni törvényt a novoszibirszki bíróság az orosz antikultisták lobbizása után alkalmazta.

Írta: Massimo Introvigne

2020. november 10-én a Novoszibirszk Ötödik Fellebbviteli Bíróság „szélsőséges szervezetnek” jelölte meg a Fálun Gongot, és „felszámolta” a fiókját a szibériai Hakasszia területén. A bírák emellett a Fálun Gong országos szintű „felszámolását” javasolták Oroszországban, amelyet azonban a felsőbb bíróságoknak kellene kimondaniuk.

A novoszibirszki bírák másodfokú bíróságként jártak el és ítélték meg Hakasszia főügyész-helyettesének fellebbezését a Hakassziai Legfelsőbb Bíróság júliusban hozott határozata ellen, amely megtagadta a Fálun Gong helyi fiókjának felszámolását, és arra a következtetésre jutott, hogy nem „szélsőséges” szervezet. Ezt a Fálun Gong számára kedvező döntést most fellebbezéssel megváltoztatták.

A novoszibirszki döntés azután következik, hogy mind Kína, mind pedig az orosz antikultisták intenzív Fálun-Gong-ellenes lobbizást folytattak Roman Szilantyev vezetésével, aki több megfigyelő szerint fokozatosan váltja Alekszandr Dvorkint, mint az oroszországi kultuszellenes mozgalom vezető hangját.

Szilantyev azt állítja, hogy új „tudományt” alapított „destruktológia” néven, és 2019-ben megnyitotta a „Destruktológiai Laboratóriumot” a Moszkvai Állami Nyelvészeti Egyetemen. A „destruktológiának” képesnek kell lennie arra, hogy azonosítsa, mely szervezetek „romboló kultuszok”. Ez a címke olyan új vallási mozgalmakra vonatkozik, mint a Jehova Tanúi vagy a Fálun Gong, és a politikai ellenzékiek csoportjaira is.

Szilantyev „mérföldkőnek” nevezte a novoszibirszki döntést, a Fálun Gongot „a világ legnagyobb kultuszának” nevezte, és arra a következtetésre jutott, hogy „ettől a pillanattól kezdve lehetővé kell tenni, hogy országunk egész területén betiltsák, amint az a Jehova Tanúival történt.”

Háttérinformáció

A Fálun Dáfá (vagy más nevén Fálun Gong) a test és szellem nemesítésére szolgáló meditációs gyakorlat, melynek célja, az egyén nemesítése, ill. az őszinteség, jószívűség, tolerancia alapelveinek való megfelelés. A Fálun Dáfá nem vallás, hanem egy meditációs gyakorlat, mely több ezer éves hagyományon alapszik. Gyakorlatai a testre és a lélekre egyaránt nagyon kedvező hatásúak, ezáltal igen nagy népszerűségnek örvend a világ 114 országában, valamint több mint 100 millióan gyakorolják világszerte.

A Kínai Kommunista Párt egykori vezetője Csiang Cö-min 1999-ben betiltotta a Fálun Dáfát, amelyet addigra már közel 70 milió kínai állampolgár gyakorolt országszerte. A párt riválisának tekintette a hatalmas népszerűsége miatt, és úgy vélte, hogy akadályozza az embereknek a kommunista párt ideológiájába vetett feltétlen hitét, mivel a Fálun Dáfá nem illeszkedik bele a szigorúan ellenőrzött rendszerükbe. A gyakorlókat koncentrációs táborokba zárják, ahol kényszermunkát végeztetnek velük és kegyetlenül kínozzák őket, hogy feladják hitüket az őszinteség, jószívűség, tolerancia” elvekben.

Forrás:

https://bitterwinter.org/falun-gong-banned-in-khakassia/…