Hírek

Visszatér a vírus Wuhanba? Hosszú sorok állnak a kórházak előtt

The Epoch Times: “Betegek százai állnak sorban Wuhan kórházai előtt. És más intézkedések is arra mutatnak, hogy a fertőzések száma ismét magas.

Betegek százai állnak sorban a fertőző betegségek osztálya előtt Wuhan két legnagyobb kórházában. A közép-kínai városban néhány szabadtéri piacot már ismét bezártak, és több lakótelep újra hatályba helyezte zárolási intézkedéseit. Egyes lakosok azt gyanítják, hogy nagyon valószínű a KKP-vírus újólagos feléledése abban a városban, ahol a vírus először kitört.

Telefonos interjúban egy wuhani lakos a „The Epoch Times” kínai nyelvű kiadásának további információkat adott az ott zajló eseményekről.

Hosszú sorok a kórházban

A wuhani Városi Egészségügyi Bizottság hivatalos adatai szerint augusztusban Wuhanban nem voltak új helyi COVID-19 esetek, kivéve összesen 4 új importált esetet augusztus 1-én és 7-én.

Augusztus 15-én a Wuhan Maya Beach vízi park medence-partit rendezett elektronikus zenével, amelyen a jelentések szerint 3000 ember vett részt. A terület tele volt emberekkel, anélkül hogy maszkokat viseltek volna vagy betartották volna a társadalmi távolságtartási szabályokat.

A Wuhanban lakó Wang Yuan (álnév) elmondta, hogy olyan megfigyeléseket tett, amelyek arra mutatnak, hogy a kitörés még mindig súlyos. Emberek százai állnak sorban naponta a Tongji Kórház és a Union Kórház fertőző betegségek számára szolgáló klinikái előtt. „A sorok közvetlenül a főutcán levő kórház előtt láthatók. Bármikor megnézheti és készíthet fényképeket” – mondta Wang.

Wang azt is elmondta, hogy egyes kórházak nem diagnosztizálják a betegeket. Megtudtuk tőle, hogy a helyi közösségi klinika egyik orvosa augusztus 25-én egy páciensről számolt be a közösségi médiában. A bejegyzés szerint a beteg egy 31 éves nő volt, akinek nehézségei voltak a légzéssel, amikor augusztus 22-én felkelt az ágyból. Az asszony elmondta, hogy körülbelül 30 perc múlva jobban érezte magát. De továbbra is ugyanazok a tünetei voltak minden nap.

Augusztus 24-én kórházba ment kezelésre. A CT-vizsgálat a COVID-19 gyakori tünetét tárta fel: tüdeje több területen tejüvegszerű volt és átláthatatlan. Az elektrokardiogram is a normálnál gyorsabb pulzust mutatott. De a nukleinsav-teszt és a COVID-19 antitest-teszt egyaránt negatív lett. A klinika szerint vírusos tüdőgyulladása lehet, és nem zárható ki a COVID-19 lehetősége. Az orvos azt javasolta, hogy három nappal később végezzen nukleinsav- és antitesttesztet, és otthon vonuljon önkéntes karanténba.

Az orvosnő rámutatott, hogy a tünetei ebben az esetben nagymértékben összhangban vannak a COVID-19-cel, és hozzátette, hogy a nukleinsav-tesztek pontossága alacsony. Időközben előfordulhat, hogy az antitestek nem jelennek meg a fertőzés korai szakaszában, vagy a beteg tíz napnál hosszabb ideig tünetmentes lehet.

Az orvos azt írta: „A felettesek még csak fel sem mernék jegyezni egy vírusos tüdőgyulladás diagnózisát a CT-jelentésre”, és hozzátette, hogy két vezető kórház, a Wuhan Puai Kórház és a Wuhan Union Kórház nem foganatosított további intézkedéseket ennél a páciensnőnél.

Bezárt piac

A Hankou Gusaoshu gyümölcs- és zöldségpiac 2 kilométeres (kb. 1,2 mérföld) körzetében található a Huanan Seafood Market-től, amely a helyi hatóságok szerint eredetileg a járvány kitörésének a forrása volt. Wang Yuan közölte, hogy a Hankou piac is egy erősen érintett terület volt a világjárvány idején. Augusztus 30-án a hatóságok bezárták a piacot, és kívül egy tábla lógott azzal az értesítéssel, hogy fel fogják újítani.

Wang tisztázta, hogy a piac néhány napig nyitva volt, miután áprilisban feloldották az egész városra kiterjedő zárlatot. De aztán a hatóságok bezárták a piacot, és egy ideiglenes utcai piacot hoztak létre kint. Augusztus 30-án lebontották a rögtönzött piacot. Gyanította, hogy ez arra volt visszavezethető, hogy a vevők szoros kapcsolatba jutottak egymással és terjesztették a vírust.

A lakótelepek zárolása

Wang azt is elmondta, hogy egyes közösségek egyre szigorúbb elszigetelési intézkedéseket éltek meg. „Fél hónappal ezelőtt a Daishan falu közelében lévő telep újra hatályba léptette az elszigetelési intézkedéseket. A telepre való belépéskor és kilépéskor maszkot kell viselniük, és meg kell mérniük a testhőmérsékletüket” – mondta.

Az Epoch Times nem tudta függetlenül ellenőrizni az információkat.

Azt is elmondta, hogyha a lakók az egészségbiztosítási kártyájukkal vásárolnak lázcsillapító gyógyszereket a helyi gyógyszertárakból, a közösségi tisztviselők hamarosan felveszik velük a kapcsolatot, és érdeklődnek, hogy COVID-19 gyanúja állna-e fenn náluk. „A nagy adatok (Big Data) nagyhatalmúak” – mondta Wang.

„A világjárvány a világ minden táján visszatér. Hogyan múlhatott volna el egyszerűen ezen a helyen?” – mondta Wang.”

A cikk eredetileg a „The Epoch Times USA”-ban jelent meg a következő címmel: Long Queues at Hospitals, Apartment Lockdowns in Wuhan as Some Suspect Virus Resurgence (német adaptáció)

Írta: Zhang Bei / Epoch Times

Kép: Kína Fókusz