Politika

Pompeo szerint Kína be fogja vetni a mesterséges intelligenciát az USA ellen

Mike Pompeo volt külügyminiszter egy február 4-én sugárzott interjúban elmondta, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) a mesterséges intelligenciát fogja felhasználni, hogy átfésülje az amerikai állampolgárok kínai technológiákból és alkalmazásokból megszerzett személyes adatait, és fegyverként használja fel az intelligenciát, hogy kényszerítse az Egyesült Államokat.

„Fel fogják használni ezeket az információkat. Mesterséges intelligenciát fognak alkalmazni ezek összegyűjtésére. És akkor fordulnak egyet, és azt mondják nekünk, hogy ha nem úgy cselekszünk, ahogy azt a Kínai Kommunista Párt akarja, akkor az valóban sokba fog kerülni az Egyesült Államoknak” – mondta Pompeo a Fox News-ban Maria Bartiromónak.

Pompeo arra a kérdésre válaszolt, hogy Joe Biden elnök adminisztrációjának helyben kell-e tartania a szankciókat és egyéb korlátozásokat, amelyeket Donald Trump volt elnök szabott ki a kínai vállalatokra.

„A másik oldala ezeknek a technológiáknak, amelyekkel beszivárognak az Egyesült Államokba és Európába, olyan dolgok, amelyeket használnak a gyermekeink, amelyeket mi használunk, amelyeket az autóinkban, a televízióinkban, a telefonjainkban és egyéb eszközeinkben használunk. Ez az információ, az amerikai információ is, függetlenül attól, hogy ezek olyan személyes adataink, hogy hol lakunk és kivel lógunk, vagy az egészségügyi állapotunkra és a DNS-ünkre vonatkozó információk, ezek az adatok a kínai állami nemzetbiztonsághoz mennek vissza,”- mondta Pompeo.

Arra a kérdésre, hogy ezeket az információkat fel lehet-e használni zsarolásként, azt válaszolta, hogy: „Igen, teljes mértékben.”

„Ártó szándékkal fogják felhasználni. Az Amerikai Egyesült Államok megkárosítására használják fel, és ezeket a szankciókat a kormányzatunk azért vezette be, hogy megvédje az amerikai népet ettől a gonosz testvértől.”

A Trump-adminisztráció korlátozásokat és szankciókat vezetett be a különféle kínai technológiai cégek, köztük a Huawei és a ZTE távközlési óriások ellen.

Pompeo hozzátette, hogy figyelmeztette az amerikai szövetségeseket a KKP által jelentett veszélyekre. A rezsim szerinte az elmúlt két évtizedben következetesen megszegte az ígéreteit, és a „nem megbízható, de ellenőrizendő” mottóval kell kezelni.

„Sok időt töltöttem utazással a világot járva, és beszéltem a vezetőkkel Európából, Ázsiából, Dél-Amerikából, emlékeztetve őket arra, hogy bár megjelenhetett Kína egy kis pénzzel, ezek mögött az volt a szándék, hogy befolyást és hatalmat szerezzen, semmilyen módon nem szabad csatlakozniuk egy nyugatellenes, demokráciaellenes eszméhez ”- mondta Pompeo.

Pompeo arra figyelmeztetett, hogy a KKP már beszivárgott az Egyesült Államokba, és azon dolgozik, hogy a hatalmi erőket a helyi szintektől kezdve egészen Washingtonig befolyásolja.

„A KKP nemcsak az amerikai munkahelyek millióit tette tönkre, hanem már a kapuk mögött vannak. Lobbiznak a kongresszus tagjainál. Azért dolgoznak az iskolaszékeinken és a városi tanácsokon, hogy megpróbálják megváltoztatni az életmódunkat”- írta február 3-án a Twitteren. „Szövetségeseinkkel együtt komolyan kell vennünk a kínai fenyegetést.”

Pompeo a közelmúltban távozó Trump-adminisztráció egy tisztviselője volt, akiket Peking szankcionált a KKP-val szembeni kemény hozzáállásuk miatt.

Forrás:

https://www.theepochtimes.com/pompeo-china-will-use-artificial-intelligence-to-harm-united-states_…

Kèp: The Epoch Times / Charlotte Cuthbertson