Hírek,  Politika

Politikusok és emberi jogi szervezetek követelik, hogy a kínai kommunista rezsim vessen véget a szervrablásnak

A DAFOH orvosszervezet december 10-én, a Nemzetközi Emberi Jogok Világnapján online konferenciát szervezett, melynek témája: „Az emberiség válaszúton: egyetemes emberi jogok kontra az élő emberektől való erőszakos szervkereskedelem”. A téma a Kínai Kommunista Párt (KKP) által Kínában elkövetett szervrablás volt.

Számtalan embert üldöztek és üldöznek brutálisan a Fálun Gongban való hitük miatt, és megölik őket a szerveikért.

Parlamenti képviselők és emberi jogi szervezetek képviselői az Egyesült Államokból, Kanadából, Belgiumból, Nagy-Britanniából, Indiából és Romániából érkeztek az eseményre, hogy felszólaljanak. Megvitatták, hogy a Fálun Gong-gyakorlók alapvető emberi jogait, ill. hogy különösen a vallás- és a véleménynyilvánítás szabadságát hogyan lehet védeni a törvények és a média eszközei révén.

Számos felszólaló hivatkozott az ENSZ Közgyűlése által 1948. december 10-én Párizsban elfogadott „Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatára”, amikor is megfogadták, hogy a nácik által elkövetett atrocitások soha nem ismétlődhetnek meg.

73 évvel később, a KKP uralma alatt a Fálun Gong gyakorlókat és más etnikai kisebbségeket üldözik. Megfosztják őket legalapvetőbb joguktól: a lelkiismereti- és vallásszabadságuktól. Ami még rosszabb, hogy sokakat meg is ölnek a hitük miatt. A KKP továbbra is emberiség elleni bűncselekményeket követ el – népirtást, amelyet meg kell állítani.

Az elhangzott beszédek fontos részletei az alábbi linken olvashatók el:

https://hu.clearharmony.net/…/a113752-Politikusok-es…