Hírek

Megemlékezünk azon embertársainkról, akik életüket vesztették az elmúlt 21 évben a Kínai Kommunista Pártnak a Fálun Dáfá gyakorlók ellen irányuló népirtása következtében.

1999. július 20-a az a nap, amikor az egykori pártvezető Csiáng Cö-min hivatalosan betiltotta a Fálun Dáfá (vagy más néven Fálun Gong) buddhista művelési utat Kínában. Ahogy sok más vallási és etnikai csoportot is, ezt a békés meditációs gyakorlatot is irracionális módon, kegyetlen eszközökkel igyekszenek kiirtani a kommunizmus zászlaja alatt Kínában. Az ottani hatóságok hallgatnak róla, de hiteles és igazolt forrásokból származó nemzetközi jelentésekből ma már tudni véljük egy részét annak, hogy milyen módszereket alkalmaznak és milyen sok áldozata van ennek az üldözésnek.

A legújabb vizsgálati jelentések szerint napjainkig Kínában rendkívül nagy számú szervátültetést végezhetnek olyan államilag szervezett és jóváhagyott műtétek során, ahol a gyakorlók szerveit mindenféle érzéstelenítés és az érintettek beleegyezése nélkül eltávolítják, hogy azokat a műtétet követően transzplantációs célokra használják és értékesítsék. Ezeket az atrocitásokat az emberi jogi szervezetek, a kormányzati szervek és az Egyesült Nemzetek Szervezete jól dokumentálta.

Az Amnesty International 2017/18. évi jelentése szerint „a Fálun Gong-gyakorlókat továbbra is üldözésnek, önkényes fogva tartásnak, tisztességtelen tárgyalásoknak, kínzásnak és más életellenes bántalmazásoknak vetik alá.” A Fálun Gong üldözése Kínában a modern idők egyik legsúlyosabb eljárása egy hitcsoport ellen.

2019. június 17-én a független londoni Kínai Törvényszék – Sir Geoffrey Nice QC elnökletével, aki a Nemzetközi Büntetőtörvényszéknél dolgozott, és Slobodan Milosevic büntetőeljárását vezette – kiadta végleges ítéletét és a következő következtetést vonta le: „Az erőszakos szervrablást Kína-szerte már évek óta jelentős mértékben követték el, és a Fálun Gong-gyakorlók voltak az egyik – és valószínűleg a legfőbb – forrása a szervellátásnak.”

Az ilyen atrocitások következményei messze túlmutatnak a kínai határon, amint azt a jelenlegi világjárvány is mutatja. E szörnyű bűncselekmények nemzetközi bírálatának hiánya nemcsak ártatlan kínai, hanem sok nyugati ember életébe is kerül. David Matas, aki az egyik vezető kutatója a Fálun Gong-gyakorlók legyilkolásának a szerveikért a KKP által, elmondta: „Ha Kína globális nyomással szembesült volna az egészségügyi rendszerének átláthatósága, és elszámoltathatósága kérdésében a szervátültetési visszaélések viszonylatában, akkor most nem rendelkeznénk ezzel a koronavírussal. Most annak a következményeit szenvedjük el, hogy szemet hunytunk a szervátültetés visszaélése fölött.”

A KKP által Kínában elkövetett emberiség elleni bűncselekmények leállításának, és a KKP globális befolyása ellensúlyozásának legjobb módja a Kínán belüli változások elősegítése. Egy olyan kínai lakosság, amely a független információhoz több hozzáféréssel rendelkezik, kevésbé valószínű, hogy a KKP bűnrészese lesz.

A Kínában élő és a külföldi Fálun Gong-gyakorlók a modern kínai történelem legnagyobb információszabadság-kampányát indították el válaszul az üldözésre. Ez 200.000 olyan földalatti nyomdát foglal magában, ami igazságtisztázó anyagokat készít, és vakmerő erőfeszítéseket tesz azok elosztására Kína-szerte. Magában foglalja a külföldi gyakorlók telefonhívásait és a Kínába küldött e-mailjeit. Nemzetközi média-cégek cenzúrázatlan információt közvetítenek Kínába műholdas TV és rövidhullámú rádió segítségével, valamint áttörő internetes szabadság-szoftvereket, mint a Freegate és az Ultrasurf, amelyek, milliók számára teszik lehetővé Kínában, hogy megkerüljék a Nagy tűzfalat, és elérjék az internet minden szektorát, amelyet a KKP blokkol.

Mindezek a békés és bátor üldözés elleni erőfeszítések a Fálun Dáfá gyakorlók részéről szintén 21 éve tartanak, és mély hatás gyakorolnak a kínai társadalomra, ezzel reményt hozva Kína és az egész világ számára.

Megemlékezünk azon embertársainkról, akik életüket vesztették az elmúlt 21 évben a Kínai Kommunista Pártnak a Fálun Dáfá…

Közzétette: Kína Fókusz – 2020. július 12., vasárnap