Politika

Magyar politikusnő „eligazítást” kap a Fálun Gongot illetően a kínai nagykövetségtől – Epoch Times Németország

Egy magyar politikusnő aláír egy levelet, amelyet világszerte több mint 600 politikus támogatott – együttesen követelik a Fálun Gong üldözésének a befejezését. A magyarországi kínai nagykövetség ezután figyelmeztető levelet küldött a politikusnőnek, miszerint nem szabad támogatnia a békés mozgalmat. A politikusnő elutasítja az „eligazítást” és közzéteszi a kínaiak „furcsa” levelét.

„Egész eddigi politikai pályafutásom legabszurdabb mozzanata ez” – írja Facebook-oldalán Szél Bernadett független parlamenti képviselő.

A budapesti kínai nagykövetségtől „eligazítást” kapott a Fálun Gongot illetően

A nagykövetség azért írt a politikusnőnek, mert felszólalt az üldözött és Kínában betiltott Fálun Gong mozgalom mellett. „A szervezet nem radikális politikai vagy vallási irányvonala miatt szúrja a kínai kommunista rezsim szemét” – írja a „Magyar Nemzet”. „Ez egy meditációs irányzat, ami a taoizmus és a buddhizmus tanait ötvözi” – folytatta az újság.

Politikusnőt figyelmeztetnek a Fálun Gong támogatása miatt

A levélben a nagykövetség kifejezetten elutasítja a Szél által a csoport felé mutatott támogatást. A politikusnő aláírt egy levelet, amelyet 30 ország több mint 600 jelenlegi és volt politikusa támogatott. Felszólítják a kínai rezsimet, hogy vessen véget az ellenségeskedésnek a Fálun Gong (más néven Fálun Dáfá) ellen. A 21 éves üldözési kampány a modern történelem egyik legkeményebbje egy vallási csoport ellen.

A törvényhozók „nyomatékosan felszólítják a kínai kormányt, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközi normákat… és haladéktalanul állítsa le a Fálun Gong üldözését Kínában, és feltétel nélkül engedje szabadon az összes fogva tartott Fálun Gong-gyakorlót és más lelkiismereti foglyot” – mondja ki az Észak-Amerika, Európa, ázsiai-csendes-óceáni térség, Latin-Amerika és a Közel-Kelet országaiból való 606 politikai döntéshozó által aláírt nyilatkozat.

„A Kínai Kommunista Párt nem tudta elviselni ezt a hosszú, nevekkel teli listát, ezért nagyon durva levelet küldtek nekem, hogy nem tetszik nekik, hogy kiálltam a mozgalom mellett, és a foglyok szabadon bocsátását kérem.” – mondta Szél egy rádióinterjúban augusztus 21-én.

A nagykövetség levele így szól: „Kínában egyáltalán nem létezik az úgynevezett vallásüldözés, és a kínai állampolgárok a törvénynek megfelelően élvezik a vallási meggyőződésük szabadságát.”

Szél egy a Facebook-oldalán tett nyílt állásfoglalásában utalt a „The Guardian” egy cikkére, amely arról szól, hogy „a KKP miként bont le és ver szét katolikus és keresztény templomokat Kínában, és hogyan pusztít el kereszteket”.

Nem hiszünk el mindent, amit a KKP mond – mondta a politikus az interjúban.

A magyarok nem szeretik az „elnyomó kommunista diktatúrákat”

„Nagyon szokatlan, hogy a magyarok által megválasztott szuverén parlamenti képviselő levelet kap egy másik ország nagykövetségétől, amelyben… előírják neki, hogyan kell viselkednie, és mit kell, és mit nem kell aláírnia.” Ez a lépés komoly problémákat fed fel.

A független politikus ezzel a magyar kormányt is pellengérre állítja. „Nyilván olyan biztonságban érzik magukat Magyarországon, hogy megengedhetik maguknak, hogy ilyen levelet küldjenek egy parlamenti képviselőnek.” Ezt a biztonságot a nagykövetségnek politikai szempontból a magyar kormány biztosítja, amely szoros gazdasági kapcsolatokat ápol a Kínai Kommunista Párttal.

„A magyarok többsége nem igazán szereti az elnyomó kommunista diktatúrákat és főleg azt nem, ha ők akarják megmondani, mit gondolunk a világról” – mondta Szél a Magyar Nemzetnek.

Átnevelő táborok és szervrablás Kínában

Szél szokatlannak tartja a nagykövetség eljárását, mindenekelőtt arra a tényre való tekintettel, hogy „a világ sajtójának a fele beszámol arról, amit az átnevelő táborokban csinálnak”.

„Az átnevelő táborok – amelyek Kínában léteznek, és amelyek létét a Kommunista Párt tagadja – tele vannak lelkiismereti és politikai foglyokkal” – mondja az interjúban. Beszámolók szerint ezeknek az embereknek jelentős része áldozatul esik a szervrablásnak. „Természetesen a kínaiak tagadják. Azok az emberek azonban, akiknek a veséjét vagy a máját eltávolítják, többnyire a Fálun Dáfától származnak, mert a testük egészséges” – fejtegeti.

„A meditálók nem isznak alkoholt, és nem is dohányoznak. Fizikai korlátokat szabnak maguknak, hogy a testüket tisztán tudják tartani. Nagyon sok cikket olvastam a kínai szervkereskedelemről ezen emberek szerveinek felhasználásáról, mert nagyon jó állapotban vannak” – mondta Szél a Klub Rádiónak adott interjúban.

Az eredeti német cikket írta (Credit): Szilvia Akbar

Forrás: https://www.epochtimes.de/politik/ausland/ungarische-politikerin-bekommt-instruktion-ueber-falun-gong-von-der-chinesischen-botschaft-a3322287.html

Kép: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Szél_Bernadett.jpg